Среќни ли сте?

Дискусија во 'Психологија' започната од chipo, 7 октомври 2011.

?

Среќни ли сте?

1. Половично

154 глас(а)
    15,3%
  2. Сум

263 глас(а)
    26,1%
  3. Не сум

161 глас(а)
    16,0%
  4. Можам да бидам и посреќна/ен

299 глас(а)
    29,7%
  5. Што беше тоа среќа?

131 глас(а)
    13,0%
  1. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Зар да се биде среќен кога сиот свет ти се руши над глава и не знаеш од каде да почнеш , си го изгубил и здравјето и паметот и се вртиш во некој магепсан круг...?

Кога ништо не допира до тебе ,се што се однесува на тебе е само заклучок на тоа што претходно погрешно те сфатиле?

Кога надежта бледее?

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stefyle

stefyle Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    110
    Кога ќе речам дека не сум среќна помислувам на тие деца кои живеат на улица, без корка леб, без облека, деца без родители, болни од некоја тешка болест, деца кои пред своите очи гледаат само војни ...тогаш сваќам колку сум среќна...токму затоа ќе кажам дека сум среќна бидејки имам што да јадам, имам облека,здравје и родителска љубов тоа ми е доволно... :)

3. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    Да среќна сум.

Среќна сум кога гледам дека сум останала жива и здрава наспроти сите страшни работи кои не опкружуваат во секојдневието.

Среќна сум што имам родители и луѓе кои ме сакаат. Среќна сум што неморам да останам цел ден на температури од 40 степени и цела ноќ на -20 поради тоа што немам дом. Среќна сум што неморам да питам за парче леб.

Се чувствувам среќно кога ќе успеам да насмеам некого, кога некој ќе ме насмее мене.
    Среќна ме прави оној момент кога ќе ми ја пуштат омилената песна, кога внук ми ќе ме прегрне,
    кога целото семејство ќе се собере на некоја веселба, кога ќе се разбудам и ќе видам дека надвор грее сонце...можеби се звучи толку излитено и преслушано но тоа е она што ме прави среќна, малите работи во животот. :)

4. Katiija

Katiija Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    10
    па во моментот не, ми фали мајчинската љубов многу, се разочарав од многу луѓе, се борам секој ден и таман ќе бидам малку среќна веднаш се појавува нешто да ми ја уништи и таа среќа :(

5. Blair15

Blair15 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    12
    Премногу! денес правам 4 месеци со дечко ми! :inlove:

6. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    не сум среќна
    така едноставно не сум

7. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Сега сум среќна. Се чуствувам исполнето, осекам како цел свет да ми е на дланка.
    Да јас сум среќна!

8. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
  9. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Секогаш сум среќна. Дури и кога сум во тажна и тешка ситуација/состојба јас сум среќна. Никогаш не гледам причина зошто да не сум . :?: Можеби немам се што посакувам, но задоволна сум од тоа што го имам :)

10. 1-Lady-in-red

1-Lady-in-red Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    44
    Сега знам што е вистинска среќа. Порано мислев дека некои работи кои материјално ги имам би ме правеле среќна, или пак мислев дека ако сум со тој ќе бидам среќна. Но времето не учи на многу работи, жално е што некогаш очите ни се затворени а ние знаеме дека не сме слепи. Никогаш не е доцна да бидеме среќни можеби не можеме да го имаме она кое ќе можеме да го купиме или пак да бидеме со тој што го сакаме, но можеме да бидеме здрави и да го зачуваме здравјето за себе. Така ќе можеме да бидеме среќни тогаш можеме да се радуваме и на обичниот ден, на обичен филм, песна и што уште не што ќе може да не насмее. Само здравјето е она кое е важно во животот за да ме направи мене среќна. :)

11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Среќна сум што не’ служи здравјето мене и моите блиски. Среќна сум што имам покрив над главата и што имам што да јадам. Од тој аспект, да, среќна сум. Но не сум среќна од аспект на исполнување на моите соништа. Допрва треба да се реализирам како личност, а јас никако не добивам прилика да го направам тоа. Ова е единствената причина заради која не сум целосно среќна и исполнета. Се’ што сакам е да бидам самостојна и финансиски независна од моите како до пред некое време. Уште тоа ми недостасува во животот. Кога тоа ќе се случи, тогаш мојата среќа ќе биде комплетна.

12. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    Хеххе,кога на некој му е тешко не гледа дали на другиот му е тешко или не,туку очајно бара помош и сваќа дека му е потребна помош.Дали ти утре ако недај боже ти умре некој близок ќе си помислиш на децата од Африка кои за жал живеат во многу тешки услови? -Нема ,нормално.. :) Те сваќам јас што сакаш да кажеш,но се повеќе ми се чини дека се додека не доживееме нешто полошо нема да сватиме дека уствари сме биле среќни.Тоа е,луѓе сме. :)

ништо лично. :)

13. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Не ! Во моментов не сум, за понатаму ќе видеме. Можеби понекогаш сум задоволна од нешто ама онака баш среќна, во вистинска смисла на зборот не.

И некој понапред кажал ама мешате благодарност со среќа. И јас сум благодарна што имам колку-толку пари и можам да си приуштам некои работи, што имам кров на глава ама тоа не е среќа. Според мене среќа е чувство што не е константно т.е. се доживува на моменти. Мислам дека нема човек што е постојано среќен, ниту пак човек што е постојано тажен... Среќа би ми предизвикало и ми е предизвикало кога ќе се случи нешто убаво или пак според мене успехот е една голема среќа, можеби и најголема.

14. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Да ! Но не секогаш било така . Имало моменти кога сум се чувствувала како најнесреќната личност на оваа планета но тоа всушност биле некои мои заблуди и знам многу често да ги преувеличувам работите , па потоа откако ќе се смирам размислувам со трезвена глава и сфаќам дека јас сум многу среќна личност , имам баш се освен некои ситници кои што ми фалат но на никој не му е совршено .
    Среќата всушност е релативна работа и може да се смени преку ноќ . Само нека трае моменталнава ситуација и јас ќе сум пресреќна .

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. someone2

someone2 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    58

Те сваќам и јас :)
    Еве нешто што ми поминува низ глава во тешки времиња.

Ништо не трае засекогаш дури ни тагата. Па ни среќата, но после секој дожд јас знам дека има сонце :)

16. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Да, би можело да се каже.

Има некои работи ми недостигаат, но на кого не?

:)

17. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Моментално мислам дека сум најсреќната личност на планетата. :D
    Би сакала оваа среќа повеќе да потрае..

18. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    48.441
    Ни најмалце ! :(

19. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Моментално мислам дека не сум баш среќна :( Ама ајде... ќе помини :)

20. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.472
    Срекна сум, бидејки имам прекрасно семејство кои ми помагаат своите планови и цели да ги реализирам и секогаш се со мене во добро и во лошо...Ве сакам најмили мои :inlove: