Стерилитет - причина за развод

Дискусија во 'Брак' започната од power11, 5 март 2018.

?

Дали поддржувате развод доколку партнерот има стерилитет?

1. Да

40 глас(а)
    10,8%
  2. Не

331 глас(а)
    89,2%
  1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.732
    Допаѓања:
    8.948
    Мене мојот доктор ми викаше дека жената што и да има проблем се решава. Хормони се средуваат, јајници се средуваат ,канали исто се средуваат,матка може било што да се оперира и да се среди. Ама маж ако има слаби сперматозоиди - тешко дека ке се најде лек

На celineparis, cresa-jagoda и nena2010 им се допаѓа ова.
  2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Zasto tesko ete kaj nas edna od pricinite bese los spermogram I so ivf imame kerka

3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.481
    Допаѓања:
    120.984
    Зашто не си признаваат е дека е кај нив грешката. Секоја чест твојот маж бил паметен слушал доктори, и сега имате ангелче. А други?? Боже сачувај.

На Серотин, cresa-jagoda и DarkStormm им се допаѓа ова.
  4. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.907
    Во случајот кој јас го познавам, се најде лек. Ама после долго време. Квалитет на сперма некогаш се подобрува и со витамини, суплементи и промена на навики (откажување од цигари,алкохол, наркотици итн.) Ми звучеше бизарно ама братучед ми рече дека докторот му забранил да вози и велосипед, не знам какво влијание имало тоа, ама негативно било за тестиси.

На Meckicja и nena2010 им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.481
    Допаѓања:
    120.984
    Јас се зезам за тротинетиве што се стиснати ама не ме чуди и тоа да има влијаније.

Последна измена: 10 септември 2022
    На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Се загреваат тестисите и се менува темп

На cresa-jagoda и DarkStormm им се допаѓа ова.
  7. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    568
    Znam parovi se pomirile so sudbinata i se bez deca..
    Znam parovi nemaat deca posvoile..
    Znam parovi i koi se razvele pa imale deca so novi partneri ili pa eden od niv imal so nov partner drugiot ne..

Ne bi sakala da okusam da donesam vakva odluka da bides so nekoj sto vistinski go sakas bez deca cel zivot ili da go ostavis pa so drug da odis radi deca.. teska odluka..

На KuklickaSk, Sandra91, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  8. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    568
    Bravo, vi posakuvam uste bebinja..

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.181
    Допаѓања:
    178.264
    Ова со 40 години е ако немаат реален проблем

10. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Proagam niz toa ... depresivno , iscrpuvacki odvratno custvo... prebolno ,ne mi se soocuva so realnosta... ima i beter raboti boleshtii ne vikam ne, ama momentot koga ti se rusi cela idnina nad glava , se sto si gradel , zaedno da proagate niz vakvo nesto dvajcata neznam ... iskreno ne posakuvam na nikoj ... sudbina

11. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    568
    Nitu jas ne posakuvam, sakam sekoj da stane roditel ako ne na povise na edno detence da go pocustvuva toa..

12. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Jas licno nikogas ne bi se razvela zaradi toa...medicinata e tolku napredna sto vo se ima nadez....
    Moja.poznajnicka.se razvedela zatoa sto nemozese da zatrudni demek jalova bila...sega se vo drug brak i dvajcata i dvajcata imat deca ( znaci ne e bilo dovolno ljubov) vo prethodniot brak...
    Eve druga.ima problem maz i nikako ne saka da odi na eden eben spermogram poso maco tip on bil ploden be negov stojko bil masinerija ( sega mi se povraka dodeka go pisam negoviot muabet) a ona sirota eve 3 god kade li ne otide so li ne napravi...

Taka da ako se.ima ljubov razbiranje i postovanje ke se resi se...ako se nema.ke dojde do razvod...toa e moe mislenje

На Bebence29, Sandra91, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394
    Во врска со темава мојот став е дека никогаш не би го оставила партнерот ако има проблем (не го викам ова оти имам веќе дете) Од друга страна не може да лепите етикети на тие што се решиле да стават крај на бракот поради стерилност. Нивен живот, секој си знае што му треба и што му носи среќа. Срамота е да ги оговарате луѓето за таква тема, болна е, пак ќе речам не треба да шлапате, туку за себе да си гледате.

На lovely91, anggell и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.372
    Допаѓања:
    22.593
    Тогаш причината за развод би била заеднички договор, а не причина- стерилитет.
    Што е ок, секој има право да го живее животот како што сака.
    Ама едно е да кажеш ете така си решивме секој по свој пат.
    А друго е да кажеш, многу се сакаме се е супер, ама не може да имаме дете...стерилен/а е.
    За се се разговара пред брак, што ако? Треба уште пред брак да се разгледаат сите опции.
    Во ничиј живот не тече мед и млеко. Ако некој некој сме го одбрале за животен сопатник, ваљда заслужува искреност и разбирање.
    Ама кога ќе кажам дека луѓето сега сакаат да живеат модерно ми се лутат.
    Не зборат за ништо сопружниците. Као демек шо има да ми се меша, немам потреба се да му кажувам. Мој живот и слично.
    Се е тоа ок, додека сите се еднакво задоволни, а не е некој повреден од таа ситуација.

На KuklickaSk, MarijaMi90, Mantub и 4 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.661
    Допаѓања:
    273.534
    Се' тоа бракови црковни, пред Бога, пред народ, оти бе никој не слуша "во здравје и во болест" делот?

Се плашам дека ќе налетам јас или некој мој близок на личност што толку неискрено би стапила во брак. Многу сум отворена за секакви прашања и дилеми и "што ако", жими се' да ме остави некој ако ете не можам да имам деца, ќе биде на ептен големо работата :x

На nena2010, DarkStormm, Цвет88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.372
    Допаѓања:
    22.593
    Знаеш колку ги има што воопшто не комуницираат.
    Јас многу мозгам, посебно за тоа што ако.
    Се вадам од такт од такви несериозни.

На KuklickaSk, CameliaMiller, nena2010 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394

Не мора да значи договор, засегнататиот партнер што сака деца може да се реши да се разведе без разлика дали стерилниот партнер го посакува тој развод.

Колку ги има случаи се развеле и со наредниот партнер создале по две деца, и не се каат што гоо оставиле стерилниот партнер.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    37.180
    Според мене никогаш стерилитетот не е "главната" причина за развод. Ако е, тогаш подобро што се развеле. Секој нека се разведе кога мисли дека треба без разлика дали причината е стерилитет или нешто друго.

На KuklickaSk и Цвет88 им се допаѓа ова.
  19. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394
    Би рекла дека жените имаат повеќе емпатија кога се работи за стерилност. На повеќето мажи кои имаат стерилни партнерки мама ќе им рече остај ја синко, и ја оставаат, не му ја мислат два пати.

На celineparis, bibiiii, Bezimenka90 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.907
    Иста сум.. Си имам по 2-3 сценарија за секое прашање за кое немам добиено официјален одговор. Секое "Што ако?" ме вознемирува и си поставувам сама на себе за задача да сфатам што би правела во секоја од таквите ситуации.

За жал... Многу вакви случаеви има. Јас пример знам неколку. А исто така мислам дека ако јас бев стерилна немаше никој да ме чека вечно, дури ни сегашниот сопруг (не сум прашала, не ми кажал, но тоа е мое мислење).
    Додека како што викаш жените емпатични, да повеќето се жртвуваат на секој начин да добијат дете, дури и по гледачки, бајачки и вештерки ќе одат, и ако не биде нема да остават маж.

На Anyshka, Meckicja, Серотин и 1 друга личност им се допаѓа ова.