Стерилитет - причина за развод

Дискусија во 'Брак' започната од power11, 5 март 2018.

?

Дали поддржувате развод доколку партнерот има стерилитет?

1. Да

40 глас(а)
    10,8%
  2. Не

331 глас(а)
    89,2%
  1. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    mozebi i jas bi prostila da imase care... ama da se zrtvuvam so donor posle se mi se povraka -.-

На A94, marlonbrando69 и mira.mira им се допаѓа ова.
  2. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    ostaj toa cela godina rabotam site pari gi dadov za nego po bolnici po ispituvanja za na kraj da go najdam listov vo dosieto od bebe, pa sreka sum zdravstveno lice uspeav da odgatnam racen rakopis

На Pinkdust, mira.mira и Meckicja им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.673
    Допаѓања:
    161.911
    Прочитај го законот за брак и ќе ти стане јасно се.
    Разведи се и тргни си по патот до среќата.
    Ова е еден од ретките случаи каде што директно и отворено би дала ваков совет. Секогаш има простор за простување, ама тука нема.
    Бракот секако бил нестабилен, а ти излажана за голема работа. Можеби и да си знаела, ќе си прифатела и отворено ќе сте зборувале за работите и можностите.

На Nana1156, Kanya, KuklickaSk и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.364
    Допаѓања:
    18.587
    Дефинитивно имаш издржана причина да си заминеш.
    Ова е пострашно од неверство.
    Да знае и да молчи толку време, а ти претпоставувам во солзи си легнувала исчекувајќи бебе.
    Каков човек може да го направи тоа?:puke:

На Anyshka, eli25, christinnn и 9 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.656
    Допаѓања:
    273.421
    Дали тој криел, или ниту самиот не знаел?

Ако криел ваква работа.. ќе да имаш основа за поништување, во матично арно си прашуваат дали сте запознаени со здравствената состојба на партнерот.

На Ginger^, 1209, Konfetka и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Он вика дека не знаел ... ама незнам што да мислам, можда мајкаму така го учи да каже ...

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    имам доказ документ оригинал за операцијата

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.656
    Допаѓања:
    273.421
    Ти што мислиш?

Ако мислиш да се разведеш, разведи се, најдобро ти си знаеш дали тој ја зборува вистината.

На Meckicja, elimkd и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  9. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    48.268
    Не можам ни да замислам низ што се имаш поминато, тие испитувања, болници, лекари, колку само психички, физички и финансиски си се исцедила, не знам не се разбирам многу во овој домен од медицина но можеби и не знаел чим се согласил да направи спермограм?
    Ако скрил од тебе не знам после се како би можела да го погледнеш во очи

На Brpbrp, cresa-jagoda, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Јас лично не верувам оти незнаел знаел е ама е бил напросто кажано како мојот кукавица плашливец да и ја каже вистината и од мене криеја оти мојот мм пак е работел со лепило некое што предизвикува неплодност ама оти имаше шанси со ивф да има деца му го опростив тоа и знам колку плачев тогаш кога го дознав тоа и ми беше тешко да го прифатам тоа ама го пребродив тоа оти имаше шанса со ивф да имаме дете а да сум на нејзино место би се развела

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    37.179
    На колку години ја правел операцијата? Дали и без тоа што си го дознала би се развела?
    Дали таква операција може да биде причина за неплодност?

12. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    7.407
    Ne sakam da go branam no vo kolku bil Mal mozel I da ne znael. Mozebi majka mu znaela no ne mu kazala. Obichno majkite gi posteduvaat sinovite od vakvi soznanija.No chudno mi e Kako ne napravile spermogram od pocetok koga ste pocnale da odite po lekari. Po mene da znael ke pravela otpor I nema da pravi spermogram.
    Ne treba da si besna na nego zasto verojatno e od neznaenje.Da znael nema da si doshla do dokumentite od operacijata. No faktot deka ne sakas sperma od donor znachi deka bez dvoumenje treba da se razvedes.

На marlonbrando69 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    7.921
    Па не е така. Првите анализи на сопругот се направени пред неполна година, а тие се обидуваат три години. Значи може давал отпор.
    Според мене тој знаел и давал отпор. Како и да е, ваква работа е нечовечки да се премолчи, а сопругата да се труди секакви испитувања да прави и она да иде по доктори, а идиотов ништо да не каже.

На Lady D ❤️, јolene и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.656
    Допаѓања:
    273.421
    Јас секако мислам дека треба да се разведе, чим не може никако да прифати сперма од донор.

И ова е баш класичен пример за зборење не пред брак, туку уште на почеток на врска. Под претпоставка дека знаел, требало и те како да зборат.

А и па ова со медицинска историја криење, јас озбилно знам маж што на скоро 30 години дозна за операција правена како бебе кога бил, слична на оваа ситуација (facepalm) како и да е, кај нив стигна до бебе, ама како бе цел живот да ти кријат вака.

Среќа што од цц 2014 навака секоја операција се заведува и електронски во МТ и се' останато, па бебињава и децава ќе имаат непречен пристап до своите здр.истории.

На Celltica, cresa-jagoda и Just.do.it им се допаѓа ова.
  15. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Неможам да тврдам дали знаел или не знаел, интуицијата ми вика дека знаел зошто ниту еднаш не изреагира лично како не кажале, него мене ме напаѓаше дека претерувам што им се љутам на неговиве... и не беше лутина него стрес дисордер добив и го терав да се преселиме живееме под нив со прст не мрдна...
    Да знаев за операцијата немаше вака да реагирам ке форсирав спермограм и можеби ке гледав за донор ако беа искрени и отворени.
    Иначе се е од операцијата, нејкеа да кажат ни кога му е праена на која возраст не памтеле (веројатно е прекасно праена и сите најдобри уролози ги поминавме во мк и уролог од турција тврди дека хирургот лом го напраила ,)
    Од него имав инфо дека од кила е опериран, а на документов стоеше дека имал и кила на тестис, за истата вика дека на 10 год му е оперирана ако е тогаш се се должи на тоа.
    И ПОСЛЕ СЕ пак сум човек му дадов триста опции од летово да го продаде станот да купиме на друго место, да се сталожиме па можеби би надминала се и би идела опција донор и на тој муабет ми вика тебе станот те занима... тотално сум разочарана
    Премн сум исцрпена , полесно ми е да одам на поништување псжсихички поприфатливо ...Барем после се да немам исход разведена во извод :sweat:

На 1209 и јolene им се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    37.179
    Кај вас значи секако не е само криењето на операцијата за развод.
    Подобро развод отколку болести да лечиш после од стрес и нервоза. Еднаш се живее треба убаво да се проживее. Назад нема после.

На Nana1156, tambelina, Brpbrp и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Pebeka

Pebeka Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    1.458
    Искрено мислам дека знаел,затоа што како што те прочитав ти понудил брак после 2 неуспешни години како сте пробувале.Гледал да се "скраси",мислејќи дека нема да го оставиш.Ова го мислам врз основа на тоа што сум слушала од мажите кај нас како прво бебе после брак.Искрено ми се гади од таквите и можеби грешам за твојот случај,ти треба да си одлучиш што е најдобро за тебе,после сите маки и лаги.Ти посакувам се најдобро.
    @Sandra91

На Lady D ❤️ и Meckicja им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    и јас мислам дека знаел, гарант за такви операции кажуваат можни/сигурни последици
    Inguinal hernias and male's fertility
    Incarcerated hernias as a serious complication of inguinal hernia may cut off the blood supply to one or both testicles which could interfere with sperm production, resulting in less sperm count.

можат да се гуглнат буквално

фер би било да ти кажел
    ај он ако не знаел, неговите сигурно знаеле и му кажале
    ваљда не се луди од свое дете да кријат волку голема работа

На Lady D ❤️ и Pinkdust им се допаѓа ова.
  19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Мојот нема таква операција правено само е работил со лепило што предизвикува неплодност

20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.656
    Допаѓања:
    273.421
    Знаел (за операцијата).
    Ама тоа на вас ви е најмал проблем искрено.

На buba4e89 и Feminka22 им се допаѓа ова.