Стилот на омилените блогерки

Discussion in 'Слики' started by rossonerka, Jun 25, 2011.

1. LittleChili

LittleChili Популарен член

Luanna Perez-Garreaud

Hipica likes this.
  2. laryla

laryla Истакнат член

http://www.fleurdemode.com/

Христина, живее во Австрија инаку македонка, има прекрасен стил, елегантен и специфичен.

http://neginmirsalehi.com/

Негин ми е дефинитивно најнајомилена блогерка. Преубава е, има впечатлив и одличен стил, згодна е и има многу интересни постови. Најголема цел ми е да имам коса како нејзината, и се восхитувам цел живот. :inlove:

Last edited: Dec 3, 2014
    Acka22 likes this.
  3. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

А што и фали на пример на оваа комбинација?:^)
    Колку поголи ги гледам на пример навечер по дискотекиве. Што знам ја следам редовно и девојкава ми е баш со стил. Никогаш не сум ја видела пренападно облечена. Пример сукњава не е кратка, да има голо стомаче ама затоа нема деколте и маичката е со долги ракави па поради тоа не е ни нападна ни гола. Можеби повеќе и оди како предлог за вечерни излегувања ама поради тоа што 99% од сликите сликани во темница излегуваат ужасни без разлика со каков апарат се сликани затоа е сликана преку ден.
    Друга работа е што тебе никој не ти брани да облечеш некаво капутче со ова. Повечето блогерки имам забележано дека ретко сликаат комбинации со јакни капути баш поради тоа што ќе се прикрие целата облека која треба да е во преден план.

И не ме сфакај погрешно како да те напаѓам, ама од една страна се жалите дека сите биле исти, копии една на друга блогеркиве а од друга страна зошто комбинациите им биле само за сликање.
    Значи ако сакаш комбинации кои ги носат они секојдневно тоа ке бидат просечни комбинации со фармерки, кожни јакни ( да бидеме реални кои обврски ги имаа они секојдневно за да бидат фул дотерани во штикли и фустни со шминка и фризура па по нешто да се издојуваат од другите? ).
    Ако сакате да бидат поуникатни ете ќе сликаат нешто што не е нели секојдневен аутфит.

Според мене Фросина е подобра од повеќето макдеонски блогерки да не речам и најдобра ( каде каде ми е подобра од оние сестрите). Комбинациите и се баш за нашево подрачје ( ај така да се изразам), значи не се некои комбинции да немаш прилика каде да ги изнесеш. Освен тоа секогаш внимава на шминката, ноктите и се секогаш средени косата исто така.

4. One.Moment

One.Moment Популарен член

Еве уште една македонка која не живее во Македонија (си се спасила навреме):lol:
    Стилов и е баш онака несекојдневен ама ми се допаѓа, сеа малце става фотошоп одпојќе на лицето ама вреди да се спомне. :D
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

5. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Јас си кажав дека си ја следам редовно и дека навистина ми се допаѓа блогот па и повеќето комбинации, и комбинацијата како комбинација е убава, но мене лично ми изгледа неприкладна на времево, да беше сликана барем на една слика со капутче или било што, би ми изгледала многу по реално.Да ја сфаќам како моден блогер, дека сакаат на преден план -главниот дел- од комбинацијата да го истакнат, но понекогаш капут или јакничка може да ја истакне уште повеќе комбинацијата.Од друга страна можеби многу ми влијае факторот што носи, ај да ја наречам комбинација за излегување, а сликана е преку ден, па можеби и тоа ми прави да изгледа како да го носела само за сликање, не знам.Во секој случај јасно е дека многу тешко се прават фотографии навечер, и тој дел го сфаќам.:)

Во однос на уникатноста, и во тоа што бара секоја личност кај некој моден блог сепак се работи за личен интерес и вкус.На пример лично, многу повеќе сакам да видам некои пообични парчиња кој се искомбинирани на еден поинаков начин и во тоа ја пронаоѓам уникатноста, отколку комбинација од фустан и штикли, во кој што ретко гледам креативност или уникатност.

И бидејќи тргнавме од Фросина, пак ќе споделам нејзина комбинација која иако има вообичаено парче, сепак ми изгледа одлично, и има нешто што ја прави впечатлива.

simoncelicius likes this.
  6. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Мене лично Фросина ми е за нашиве простори најдобра модна блогерка во секој поглед. Од облека,начин на комбинирање,квалитет на слики ...Се и е цакум пакум. Се гледа дека се труди и навистина се надевам дека ке успее во блогирањето бидејки заслужува. Најбитно од се сите комбинации и се носливи без разлика дали се дневни или вечерни и лесно достапни како идеа за секој. Особено ми се допаѓа што не глуми лудило со некои ванземански споеви на облека кои само добро изгледаат на слика а во реалноста ни на сон никој да не ги облече. Исто така комбинира доста приступачни брендови од типот на Бершка,Зара,Страдивариус а сепак изгледа уникатно и модерно. Едино ноктите не можам да и ги сварам, бидејки мене лично тој тренд на канџа никад не ми се допаѓал.Од мене Фросина има едно големо браво за блогот уште од првиот момент кога ја забележав.

Во поглед на сестриве од Inside The B World исто морам да признаам дека поновиве комбинации им се драстично подобри него тие од порано. Се трудат и доста интересни ауфити вадат. Но,морам да забележам постарата сестра толку ми е антипатична без никаква харизма на сликите што дури коа ке ја видам со таа смрштена гримаса цел оутфит ми иде во вода, во споредба со Фросина или Анитче кои што зрачат на сликите. Едноставно девојката мора малце да поработи и на тоа не само на облеката бидејки сепак човекот ја носи облеката а не обратно. Ако не се смета за фотогенична или не и прија објективот на апаратот нека препушти на сестра и која е каде -каде посимпатична и похаризматична пред фотообјективот.

Исто и Лили ке ја пофалам.Конечно почна да гради некаков стил и да вади добри комбинации кои нема да бидат впечатливи само по брендот и цената на истите.

Mimi123, danichap, Edie.S and 3 others like this.
  7. marama

marama Форумски идол

И мене од нашите блогови најмногу ми се допаѓа тој на Фросина, а и таа е убава и згодна девојка.
    Во однос на комбинациите не е мој стил, но ми се допаѓа. Двои во секој поглед од другите блогови.
    Е сега и јас имам замерка на пример за голи нозе на ова време или кога се појави знам дека беше прилично ладно, а таа се сликаше со сандали. Но кога може една Зорана да го прави тоа (ја земав неа за споредба заради тоа што сме на исти температури) и во еден ден да кажува дека слика по неколку комбинации, зошто па и нашиве да не го прават тоа.
    Мене кај Зорана ми се допаѓа тоа што си кажува дека тоа е сликано за на блог, дека не ги носела тие чевли, комбинацијата и е од пред недела, 10 дена...
    Можеби кога и нашите блогерки би го правеле тоа би било многу пофино за оние кои ги следат.

Ги следам двете групи на блогери кај нас и искрено некако застанаа во место. Порано почесто имаше постови, некако како сите да се трудеа, а сега само неколку останаа и тие не се редовни.

simoncelicius and sweet-cherry like this.
  8. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Еве една македонка која ја открив неодамна, штета што не е многу експонирана навистина девојката е преубава и има вкус, ја додавам во моите омилени. :inlove:
    http://www.frosinna.com/

9. TheAngel

TheAngel Истакнат член

10. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

11. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

12. eminil

eminil Истакнат член

Always Judging - Courtney Trop

1891192_738990842803190_9103060928985142725_n.jpg 1544313_775233162512291_4373005653561969086_n.jpg 1966737_734675516568056_2342077709928358020_n.jpg

Closet Freaks - Anthony Urbano

1460232_676204619145343_5946663776822101544_n.jpg 10421395_679868302112308_563788773878497909_n.jpg 10801937_10104541562883459_1165603010176896139_n.jpg

13. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

http://soffisinglesstyle.blogspot.com/
    Блог на девојка од Хрватска, има убави casual/girlie комбинации, едоставен стил има ама скоро сите комбинации и се допадливи и добри за инспирација. [​IMG]
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

http://maritsa.co/
    Meric Kucuk, 25 годишна девојка од Турција која е многу успешна во модниoт бизнис, има одличен стил, префинет, classy, chic.

One.Moment likes this.
  14. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

http://coco-mocco.blogspot.com/ Блогот на Patricia Bajtošova, 18годишна девојка од Словачка која што моментално живее во Лондон, Англија. Не е активна веќе неколку месеци, но има добри секојдневни комбинации.

sweet-cherry and pamelche like this.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

А мене па оваа ми личи ко стално да ги копира странските блогерки.Не ми е ич своја.

16. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Ако е така тогаш всушност сите се копираат едни од други, а уствари најповеќе ги копираат познатите..
    но тие се трендовите сега, ретко кои блогерка тераат свој стил кој е надвор од трендовите..
    мене ми е супер девојката, можам да кажам дека е и моментално најдобра македонска блогерка само што некако не е многу позната.. Би требало да се експонира повеќе на странските сајтови, да видат дека и Македонија може да се пофали со трендсетерки.

17. mime87

mime87 Популарен член

Jbrand+Mint+LeatherJacket+TheDreslyn-1-2.jpg omilena mmmmmmmmmmm

18. lextravagance

lextravagance Популарен член

19. erica

erica Популарен член

mime87 likes this.
  20. zenska

zenska Истакнат член

На неколку сајти ми искачаат сликиве од девојкава ама не можам да најдам ништо, ни блог, ни инстаграм, ни пинтерест, ни тамблр. Ништо
    Знае некој која е????????
    10420424_868651559836126_3533438059173357454_n.jpg 10382156_515165465279745_3450833063942921067_n.jpg large (2).jpg large (7).jpg large (3).jpg