Amy Lynn Hartzler (Amy Lee) или Ејми Лин Хацлер (позната како Ејми Ли) е Американска пејачка, главен вокал во бендот Evanescence, текстописец и пијанист. Многу го сакам бендов, посебно Ејми и нејзиниот ангелски глас, коса и стилот на облекување... Спојлер
Иако не го фурам овој стил, ми се допаѓа кога гледам девојки кои знаат како да го носат. Ејми е типичен пример, постојана и непроменлива. Не ги сакам оние кои до вчера беа кежуал стил, а од утре ајде готик сум.
Со Ејми пораснав во средно. Уште и ги знам сите песни на памет, збудалив кога купив нејзино цд. Секогаш на врвот ми била. Е сега во поглед на нејзиниот стил, и покрај тоа што ја сакав/сакам многу, не ми се допаѓа. Во готик стилот има прекрасни комбинации и парчиња, ама Ејми секогаш излегувала во чудни нескладни фустани за време на концерти, спотови и општи папараци. Но, секогаш било убаво нашминкана, за тоа пофалби. овде на пример се е супер, ама што и требали онакви ракавици (дебели, плетени кога се друго е нежно) одлична шминка Единствено овде ми се допаѓа од глава до пети Во секој случај, нема нови фотографии од неа, сите на гугл се стари..