Невиден хорор се стомачните вируси, се чудам како го закачив во сред пролет, 2 дена душава ми излезе. Прво брат ми беше пред некој ден, па се оправи он, па мене ме фати. Среќа ми се погодија слободни деновиве, па го одлежав на раат. Тек денес се осеќам подобра. Ги мразам стомачниве зошто секогаш имам јака главоболка пропратена со повраќање, па таква омалаксаност и вртоглавица, страшно нешто. Короната ја пројдов ко мачкина кашлица, а од ова чувство ко на смртна постела работава. Има периодов стомачен вирус по школи, градинки?
Со помин! Да, изгледа пак има стомачен вирус периодов. Ептен го мразам и јас, едвај поднесувам стомачни тегоби, смрт ми се.
Кажувајте луѓе нешто чаре за повраќање и пролив. Ме изгоре цел ден желудников дури и вода да се напијам повраќам. Ич не се чувствувам арно и цело тело ме боли.
Нема врска дома татко ми и сестра ми имаа вирус па сега и мене ми дојде редот. А и месецов барем таква работа немаше
Претходните години се знаеше стомачен вирус на лето најмногу се појавуваше, сега е присутен преку цела година, моли Бога да не го префатиш Мене стомачните ми се хорор. Лани кога фатив едвај се движев, после и температура качив и се радував што не трчам во вц туку имав температура, температурата повеќе ја поднесувам отколку мачнини и дијареа
Ти благодарам ќе се оди на доктор но во меѓувреме што може да помогне? Течности и парацетамол..нешто плус??
Течности и електролити шо се продаваат во ќесички и се раствораат во течност, за температурата може парацетамол, ибупрофен и сл. зависно колку е висока и на колку време повторно се качува по земањето на лекот. Обично овие се земаат на секои 6ч, но доколку понабрзо се качува темп. може и најрано на 4 часа или комбинација од парацетамол со ибупрофен доколку е многу висока темп. Разладување, туширање, да не се излегува на сонце преку ден, да се одмара и најважно течностите и електролитите да се избегне дехидратација, доколку има повраќање ќе почекате барем 20-30 мин па тогаш ќе давате течности/електролити, ако продолжи да повраќа многу, ако се јави силна малаксаност, бледило особено кај деца, веднаш на болница за инфузија.
Ретко кога фаќам стомачен вирус. Неделата син ми денес јас. Се здробив од повраќање. Пролив сеуште немам. Што можам за повраќањево дa се напијам? Тоа најмногу ме нервира