Стопена разликата меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ

Discussion in 'Политика и настани' started by Ljubovnica, Apr 19, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Zoza

Zoza Истакнат член

незнам дали му е овде местото ама денес сум баш револтирана од СДСМ....како бе тоа со кесичка наполитанки од 100гр локум 100гр и кафе100гр они одат по кука и барат гласове??? Зарем толку вреди овој народ 60денари??? Искрено имам гласено за Заев за првиот мандат ама што не личи не личи бре...и немојте да ми кажете демек сум вмро и лажам...бидејки кога дојдоа кај мојите јас бев на скајп оклучена...неможев да верувам што гледам и што слушам....СРАМНО е вака да понижават народ....за 1 евро дојди гласи...аууу сеа заинает ке си одам за изборите и мојот глас оди за други...немаме членски книшки ама знаев дека пола од фамилија ке гласи ради Заев (кој е прича за себе) ама сега НЕМА ШАНСИ да дадам мој глас за нив...

zhap4e likes this.
  2. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Абе најмалку е битно кој колку народ ќе собере на митинг. Битно е колку ќе излезат и ќе гласаат.
    Ама ужасно ме нервира лажење. Ок, да ми каже некој тој и тој е криминалец, не сум видела, па може и ќе поверувам. Ама да ме убедува некој за нешто што го видов со свои очи, е нема да може баш.

Маца јас незнам ти како не си видела народ, ние останавме заглавени два саати зошто се беше блокирано. Реки народ идеа од саем накај влада. Цела улица од саем преку судска палата, па стара автобуска, па мостот Гоце Делчев беше во хаос.

Народ имаше, тоа е факт. Еве и видеата на нет зборуваат, прогуглајте ќе најдете сигурно уште, мене ме мрзеше. Како и да е реков не е битно колку народ бил. Битно е колку народ ќе ги гласа и битно е константното лажење од одредени медиуми и политичари во однос на бројката луѓе кои излегле на митинг.

3. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Ме интересира кај сите ли одат или некого прескокнуваат? Зошто кај мене уште не дошле :( :lol:

4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

И кај мене нека поминат по можност сега...
    Сакам кафе!... а немам :)

5. Zoza

Zoza Истакнат член

татко ми вели дека одиле кај оние за кои не се сигурни за кој ке гласат...еве кај тетка ми не отишле нели сите 4 члена имат нивни книшки па не отишле сигурни гласове имат од таму...до сеа се убедував со бартучетка ми која е слепа по нив и која ми велеше демек лажам бе нема шанси за на крај да ми каже---па и Бонева шета по ср дели книги...абе луге книга не е толку понижување како 100 грама локум...

6. Offspring

Offspring Форумски идол

Да да, подобро канти за ѓубре да ни поделат, по деградирачко нешто од тоа нема.

KuklickaSk and maca-23 like this.
  7. Blumarine

Blumarine Истакнат член

Пакетче наполитанки никогаш нема да ме изреволтира, напротив, како голем љубител на секаков вид слатки, ќе се израдувам :D

Реално, сите партии ги посетуваат граѓаните и ги частат со по некоја ситница колку да се рече дека мислат на нив. Нели градоначалникот на Скопје организираше и заеднички појадок за граѓаните на мостот пред неколку месеци?
    Како показател за грижата кон граѓаните, беше и тоа што почнаа и по цела делегација да праќаат на погреби :D

8. All-that

All-that Истакнат член

Навистина? Тие канти што толку ве изреволтираа не ви ги предаваа в раце и да молат за глас, како што е случајов со локумот. И, ако веќе гледаме за нерационално трошење пари, едно евро од локум е повеќе штета од една основна хигиенска потреба. Некој мора да се грижи за народот. А да, овие од опозицијата толу многу ја разубавија нашата земја, што не треба да градиме туристички атракции, што нормално, му сметаат на дел од народот :)

9. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Ама проблемот е што кантите се искористија за агитација, а се купени со државни пари. Ова ти доаѓа дека не поткупуваат со наши пари :lol: . А наполитанките се купени со пари на опозицијата, не со буџетски.

anima likes this.
  10. Offspring

Offspring Форумски идол

Билбордите се поскапи од локумот :( :( :(

KuklickaSk likes this.
  11. All-that

All-that Истакнат член

Да, само, што е проблемот со кантите? Само затоа што се спроведени од владата? Аман и двете страни веќе, исти трикови во различни формати. Те разбрав Боа, :) само не го сваќам револтот со кантите....

12. Offspring

Offspring Форумски идол

Знаеш кој е револтот? Револтот е зашто се фуцкаат пари за глупости, а тие пари во иднина некој ќе треба да ги враќа. Ете тој е револтот. И да, опозицијата не зема пари од буџетот за локум, така да, неосновано зборуваш. Прашај колку чинат билбордите. Тие се со буџетски пари.

KuklickaSk, BoaVista and Blumarine like this.
  13. anima

anima Истакнат член

Исто и за новите автобуси на кои пишуваше ПОДАРОК ОД ВЛАДА НА Р.М
    Оној Јофе ваков или онаков ама убаво кажа,да не си бркнале во нивни џеб и да дадат пари за автобуси,па поклон се?Пак се од државни пари.

BoaVista and Blumarine like this.
  14. All-that

All-that Истакнат член

Подобро искрен отколку итар ;)

15. Offspring

Offspring Форумски идол

Па тогаш што зборуваш колку пари чинеле локумите? :)

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Шо ви е на вас?!
    Па домаќински е да однесеш у куќа шо прв пат влагаш!Кафе и локум!Па што!
    Добро бе мајка му стара,не ве вреѓа тоа што ги условуваат со вработувања,да собираат луѓе,ве вреѓа што ќе се заблажите,а при тоа не мора да ги гласате,пошо не ве врзале?!

Него,ова сакав да кажам.Апел до сите глуперди од родители на кои би им го одземала родителското право зошто ги учат децата уште од мали да бидат партиски определени без да бидат свесни за својата индивидуалност и без да ја вклучат својот ум во определба и избори.Па уште и по журки на клубовите на млади ги испраќаат!Мочла една,16-7 години начукала,ќе ми пушта ППП по фб и ќе ми збори погрдно и ќе навива за партија,а нема ни право на глас!Престанете да го правите тоа...зошто да не кажувам зошто.Зошто може и да ти е малце приглупо,ако ти мислиш дека ти е најпаметно,па ќе земе работно место на некое попаметно,а може и него да му се деси тоа кога ќе дојде на власт другата партија.И друго,само неспособен народ бара спас у партија кога се работи за вработување!

17. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Лично мене кантите не ми засметаа толку, но ми засмета времето во кое се даваа кантите. Кај најдоа баш во предизборна кампања да даваат канти, да асфалтираат улици и сл. И ми засмета што толку многу сликање и промовирање удрија за едни обични канти. Па политичарите во светот градат чуда и прават чуда, па нема толкава медиумска фама, а овие нашите за едни канти пола влада се наредила да се слика :) Тоа ми беше поентата, а не дека кантите се од ВМРО, и од СДСМ да се исто ќе беше.

18. maca-23

maca-23 Истакнат член

па и за тоа се пензионерите каква дискриминација направија во скопје му дозволија на пензионерите среда и петок бесплатно да се возат. А што е со другите градови? таму нема ли пензионери? Или скопските пензионери златни се?

19. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Монетарната политика нема никаква врска со владата и нивната политика. И среќа што Гошев ги игнорираше желбите нивни, инаку ќе отидеше и тоа во неповрат. Тој цело време ја држеше затегната монетарната политика, додека овие го напаѓаа барајќи поевтини кредити. Добро е што остана цврст. Владата не добива никаква заслуга во ова, да беше до нив, ситуацијава ќе беше обратна

20. Blumarine

Blumarine Истакнат член

Ако точно паметам, Гошев има ингеренции уште помалку од 48 часа и остави аманет до новиот гувернер - „политиката подалеку од парите“. Ќе видиме како ќе се покажи новиот гувернер.

Thread Status:
Not open for further replies.