1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стопена разликата меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ljubovnica, 19 април 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Искрено не сум ни за тие,ни за тие,бидејки и двете партии си имале,не по 5 мин,туку години,за да се покажат и докажат,и ги видовме,а последиците -различни ги трпи народот.Секако,неможе совршени да бидат,и да ни угодат на сите,важно за себе да си го подмират и обезбедат животот.
    Сметам дека на овие избори,можно е ВМРО да бидат за мн малку пред СДСМ,но во секој случај недоволно напред,за да оформат влада.Делумно од досегашните нивни гласови,ке одат кај СДСМ,а делумно по другиве партии(ОМ,ВМРО-НП)бидејки и Љупчо Георгиевски и Љубе Бошковски си имаат свои постојани симпатизери.
    Многу ке сум задоволна ако непобедат дечкиве од владава,што е многу е многу,се утепаа од крадење буквално,Груевски и фамилија ке живеат ко господи уште долгоо долгоо,нека немаат гајле ;) !Мојот глас,кој беше нивен,овој пат ке биде или на СДСМ или на ВМРО-НП.

На BoaVista и enca.69 им се допаѓа ова.
  2. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Не сум партиски определена.
    Оваа година мислам дека избориве се најнеизвесни и двете партии (не)се во својата победа. Гледам и од едната и од другата страна секој глас им е важен и се повеќе прибираат секакви личности во партија, премногу млади „се залагаат“ за партииве а тоа ич не ми е убаво. Кој и да победи како никогаш до сега ќе има коментари дека се наместени изборите и дека не биле регуларини така да очекувам и по втор пат да има гласање.
    Кој и да победи речиси ми е сеедно, исти го*на се и едните и другите.

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Оваа година богами рекордно проста кампања. Проста не како едноставна него проста по нивото на кое комуницираат и едниве и другиве. Со душа чекам да завршат изборите. Нека победи кој ќе победи и раат да се гледа телевизија. Мислам дека ќе почнам да им ги сањам слоганите веќе. Посебно оној на Бошковски слобода или смрт.
    Во борба во борба во бооорба, македонски народе НАРОДЕ!
    Се согласувам за тоа со преминувањето од десницата од ДПМНЕ кај Народњаците и брат Љубе. Тоа го имаа они проблем уште пред избориве.
    Но има и еден друг обратен бран од кај овие Народна и Обединети, баш поради амбициите да коалицираат со СДСМ.
    Мислам дека изулавени се до бескрај.
    Јас сакам само од телевизиските програми да се редуцира политичкиот дел строго на вести, како што си е вон-изборите и строго на политички емисии. Не у среде филм, кај убиваат со реклами отсекогаш, пак да слушам слогани, лажги и опашки да ми мафтаат. ајт.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Не бе душо ако сакаш да си го задржиш раб.место ќе играш по правила на газдата

5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Не биди толку сигурна... доста разочарани луѓе од сегашната Вмро Дпмне се разочарани од Никола Груевски и преминуваат со Љубчо.

6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.745
    Љубчо :fubar: Некој пак да го поддржува овој човек, ако е при здрава свест, сигурно има некоја корист.

7. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Стварно не ми е јасно како може некој уште да гласа за Љубчо, за Љубе, за Бране...па се е тоа за во клиники, кој за психијатрија, кој за Бардовци...пијани, нашмркани излегуваат и на митинзи, тропаат глупости, јавно подржуваат и прават работи кои се не само неморални, туку и надвор од законот...Ај да се рок звезди па да се палам на тоа, али да ги бирам да ми водат држава..no comment!

8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Ај некој нека подобјасни малку повеќе што се случуваше за времето на Љубчо Ѓорѓиевски? Јас мала бев тогаш, па незнам многу :$ Инаку не ми оставил лош впечаток човеков, ама секако не сум ја слушнала целата приказна па неможам да заклучам :) Знам само дека во негово време се потпиша рамковниот договор ... Друго ништо :)

9. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    ^^^
    А диктаторот, сероњата, кривиот, фаличниот што не знае два збора да сврзе за кај е???
    Он ако почне да ги посетува институциите кои му се потребни, 200 години да живее нема да му бидат доволни....
    Туку прашањето е, каков треба да е човек, за да гуру гледа во глујо....

На Blumarine, nena2010 и BoaVista им се допаѓа ова.
  10. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.634
    Допаѓања:
    2.474
    a нели имаше нешто дека Љупчо е бугарин? т.е дека извадил бугарски пасош :?: или сум го помешала со некој друг :) :D

11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.745
    Зборот е дека сите тие се стара постава, истрошени се, ко што вика Скорпионка, испиен им е паметот веќе. Не ми е јасно, зошто нема млади сили? Да стават бре некој нов, свеж, да каже нешто паметно. како и да е, секако нема да успее додека овие се позадина. Затоа немаме надеж дека ќе бидне нешто од Македонија. Се тоа е закоравено.

12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    не си го помешала душо и ако веќе зборуваме за расипници и предавници тој е на прво место која будала го подржава онај бе на која буда ќе му се згнаси раката да го заокружи псс прост народ зато и ќе страдаат
    и јас мислам дека овие се најнеизвесните избори до сега мислам дека ќе биди мртва трка останаа уште 10дена луѓето веќе се определени само на 5 јуни ќе се кажат резултатите...

13. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Нема разлика се знае кој ќе победи на изборите, Бране се надмина себеси :clap: :clap: :clap:

14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Она што јас го знам за Љубчо Ѓорѓиевски, сега незнам убаво лаички зборувам, ама од она што го знам, знам уствари дека, Љубчо му ја остава како во наследство Вмро Дпмне на никола Груевски, и Никола груевски ги праѓа Љубчо и Доста Димовска на некои функции во Бугарија. Љубчо се повлекува од политиката, но подоцна се враќа, затоа што е разочаран од сегашната идеологија на неговата некогашна Вмро Дпмне и ја основа новата Вмро Народна Партија.

Во врска со тоа што викате стари и строшени политичари, според мене јас мислам дека е подобро да се стари и искусни отколку нови и да прават некои непромислени чекори. Сега, сите знаеме колку кај нас не се прават непромислени чекори кој и да е на власт ама во секој случај... Сепак, мое мислење :)

Инаку, како што кажав, мислам дека досега немало по неизвесни избори од овие, можеби Вмро Дпмне пак водат, сепак немаме реална анкета и рејтинг, ама и да водат не водат како порано... Останува 5ти јуни да видиме :)

15. Diamond

Diamond Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    182
    порано бев за СДСМ сега не сум за никој...само искрено мое мислење...се знае дека ВМРО ке победи...мислам сите луѓе што ги знам и покрај тоа што не им веруваат на политичариве(фала богу), сепак за по коректни ги земаат ВМРО...што мислам до некаде точно е...шо знам.. :?: .

и да се надоврзам со муабетот на Offspring мислам дека старите политичари се многу учени и искусни луѓе..ПАМЕТНИ и размислуваат многу подобро од овие новиве...на времето кога тие учеле тоа ти се викало факултет....книги од 1000 страни да учиш за да одговориш на две прашања само..а не денес..со колоквиуми па ајде ако не положиш ајде одново..па тестови со заокружување па незнам уште што...тогаш луѓето биле образовани а сега што? секој може факултет да заврши...како што сака.. :!: .

16. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Еј да читаш и да не можеш да се изначудиш. Смешно ми е вмровките по форумов да плукаат по Љубчо и Љубе, само затоа што му го свртеле грбот на Грујо, а до вчера сите се крстевте во нив. Па нели Љубе ви беше народен херој?!? Па нели Љубчо ви беше најголемиот патриот?!? Ама се заборава и херојството и патриотизмот за пуста власт. Гласови се во прашање, нема шала!

Он топик, мислам дека ДПМНЕ ќе изгуби на овие избори, баш на истиот начин на кој изгуби СДСМ во 2006, кога од СДСМ се отцепи НСДП. Во тоа време НСДП коалицираше со Грујо и беше во власта до 2008. Е баш тоа истото ќе му се случи на ДПМНЕ на овие избори од некоја од партиите од десницата. Моја претпоставка, па ќе видиме на 5ти како ќе биде :)

17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    На вестите слушав дека Љубчо Ѓорѓиевски сеуште незнае со кој ќе коалицира, но рече дека од него ќе зависи идната власт. Јас мислам дека ќе коалицира со Сдсм, незнам зошто такво чувство имам, дали дека е разочаран од Дпмне, во секој случај, моја претпоставка, сега се останува на претпоставки се додека не поминат изборите :) А ОМ ќе коалицираат со Сдсм, вчера еден член на ОМ така кажа :)

18. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    А замисли Офи, Љубчо - ,,предавникот,, како што сега милуваат да го нарекуваат овие од ДПМНЕ и Љубе ,,предавникот,, како што исто така сега милуваат да го нарекуваат овие од ДПМНЕ, после избори да одлучат да коалицираат со ДПМНЕ?!?
    Е дури тоагаш ќе ги видиш вмровчињата како пуштаат мед и и млеко од устите и за Љубе и за Љубчо. е дури тогаш ќе видиш како некој во рок од 3 дена од најголем предавник, се станува повторно НАРОДЕН ХЕРОЈ И ОСЛОБОДИТЕЛ. Ех бре испрани умови...

19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ваков муабет не ми чудно да слушнам од пијанициве пред зграда кај мене што се собираат во 6 сабајле,чекаат да се отвори продавницата да џапнат некоја ракија.
    Ваков муабет од бивш премиер и председател :x :puke:
    http://youtu.be/Kn99rnX3lGc

На SuperGirl2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    А од кај виде дека е пијан?!? Да не му правеше алкотест случајно?!?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.