Стопена разликата меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ljubovnica, 19 април 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Tanjus

Tanjus Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    70
    Незнам дали гледавте вечерва вести на сител, Латас кога рече сите да си ги прашаат жените, мајките, ќерките, девојките дали Бранко поминал кај нив :rofl: :rofl: Закон е човекот за вакви работи арно му одговори :)

На zhap4e и oceangirl им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.665
    Допаѓања:
    161.806
    Јас пак се чудам како некој може да му се воодушевува на еден црковен пацов ко Латас?!
    У него цела Содома се збрала.

На Theodora, JuLleE, Phyramide и 3 други им се допаѓа ова.
  3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    па латас да не остане покусо, да се разбереме!
    Tој на секое лонче мора да најде капаче |( !
    Mоже и тој бил кај бранко, ништо не се знае :geek:

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.665
    Допаѓања:
    161.806
    Него не ми е јасно...пошто гледам увредени...а за шо се оди у партија групно?!Од љубов?!
    Се оди или да се вработиш или активно да се залагаш за да навлезеш во политичките води.Па почнуваш од лепење плакати,па до позиција!
    Мене не ми е логично.Мене не ми се јасни и оние невини симпатизирања.Еднаш не ми се допаѓаат затоа што лоша им е програмата и лошо се докажале претходно,потоа може да ми се допаѓаат ради програмата и затоа што гледам надеж во нив,ете едни та исти,ама да си ги сакам верно и постојано,не можам.Луѓе тоа не е нормално!Тоа не е демократија,сами се ограничуватe,сами сте робови на нешто што не треба да сте!

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Латас може бил кај онаа тигрица или волчица, целулитната :D :D :D Кој простак, поголем простак нема на векот да се роди |( Колатерална штета, од цел свет овде штркот го оставил да му ја трпиме појавата сељачка |(

На JuLleE, SunFlower94 и HeidiDiWalt им се допаѓа ова.
  6. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.491
    Зачестив со гледање на митинзиве,што фатам по вестиве го пратам внимателно..
    И не дека сум мн стара,па зад мене имало којзнае колку избори на кои сум била сведок и сум разбирала што е тоа избор всушност,но навистина често пратам дуели,отворени студија,интервјуа со политичариве,и можам да заклучам дека секој нов понуден говор е помизерен од претходниот(важи за сите).
    Почнувајки од Груевски,со 2 мандата зад себе,ако толку се прчи дека направил за Македонија,што не земе да збори за тоа,за постигнатиот успех,па на тој начин да затне устите на народот(на мнозинството барем),на опозицијата и натака,а не се фатил со ситници и детски работи,зачинето со прости елементи,фрази и зборови,кои ама ни малку не се достојни за негов вокабулар :x
    Црвенковски,и нивната идеја со локуми и кафиња,искрено повеке ја поздравувам,бидејки народов е гладен и заситен од 200 страни испишани книгички и брошурки,пенкала и запалки,а гладен како никогаш досега во овие 21 година самостојност(што е резултат на напорната работа на оваа влада и нивното покачување на цените на прехрамбените продукти,било на пазар,било во најефтиниот маркет),па попаметно да се заблажат со нешто,отколку да листаат по лажгите и кражбите,претставени како успех нечив!
    Неможам да го изоставам говорот на господинот Амди Бајрам(ака Кока Кола),кој е во коалиција со нашата супер влада,па од што имаше и тој што да каже,како претставник на Ромите,нивниот подобар живот,чистата вода и се на се барем за степен погоре од мизеријата која го опкружува овој народ,тој зел раскажува приказни,чив син со чива керка бил :puke: па за миг помислив дека слушам некоја играна детска серија за лица од 5 до 10 години...
    Тоа не опркужува,а што ке дочекаме,ке видиме по 5 јуни..

На SunFlower94, BoaVista и Offspring им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Мене па не ми е јасно кога стана Латас за ВМРО,до вчера плукаше по нив а и тие по него.
    Додека беше Ѕинго во коалиција со СДСМ тие се колнеа во Латас најдобар новинар бла,бла па браво мајсторе кога отиде на баци рака кај Милошевиќ,сега Ѕинго е со ВМРО тие се колнаат во него...ццц народов во МК како да страда од амнезија.
    Латас е професионален лижач на задници,овие помладиве симпатизери на ВМРО нека прочепкаат по интернетов да се увераат колку само жестоко ги напаѓаше ВМРО,се врти човеков како сончоглед.Не е работата само затоа што си член или симпатизер на ВМРО веднаш да си мислиш дека од устава на простаков тече мед,кога предходно течел отров,или добил Латас мозочен удар па комплетно си ја сменил идеологијата.

На JuLleE, Offspring и HeidiDiWalt им се допаѓа ова.
  8. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Бреее држава гори, ЕУ се чешла.
    Незнам што сте изненадени и затечени од активностите на политичките струи во опшеството, ако било кој од нас реално погледне ќе ја сфати суштината на нашето до коска исполитизирано опшество. А овие луѓе кои од една или друга страна се нашле оштетени се само по уште една жртва на транзицијата.
    Ние сме млада земја, зборам за самостојна и суверена Република Македонија по 1991г. и тек допрва ќе се дешаваат вакви бруки во политиката, како се развива демократското опшество така ќе опаѓа и политичката свест кај луѓето. Тоа е нормално, неможе преку ноќ во државава рози да ни цветаат, треба да помине доста време за да Македонија стане стабилна држава.
    Еххе Франција 300 и кусур години се развивала а ние за 20 сакаме стабилна држава, згора на тоа мултиетничко опшество со повеќепартиски систем ваквиот исход бил очекуван уште од самото осамостојување.

Ниту ВМРО, ниту СДСМ не се целосно одговорни за оштетените граѓани, само што секој од нас мора да ја префрли вината на друг. И јас завчера паднав на испит, што требаше да кажам Бранко е крив, го гледав на тв вчера и не учев заради него.
    Мислам ниту Бранко ставил нечија фирма под стечај, ниту Груевски не правел список за приматели на социјална помош. Има материјални докази на конкретно одговорни лица, партиските меѓусебни обвинувања се само дел од политичката игра, за да ние нормално како електорат се ложиме на тоа а тие да си собираат гласчиња.

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Извини вака, ама ми изгледа дека од Марс, некој директно те лансирал овде на Фемина и тоа на категоријава Политика и настани...Нели прочита колку страни се напишани за овој Јованче Ацевски на темава...Тој е најтежок вмровец, драга, којшто е вработен во основно училиште во населба Аеродром, не е разведен и не е стечаец, а би ти препорачала да ја погледнеш и сликата како тепа студенти на плоштад...Прво информирај се па после тоа коментирај вакви небулози... |( И како сакаш Бранко да врати на вакви простачки и сељачки игри од вмро?

10. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Да, да - јас гледав вести вчера и го слушав сељакот Латас како тропа глупости... :) Он дефинитивно не треба да се секира затоа што Бранко, кај неговата ќерка и жена нема никогаш да "помине" ...Прво нека си ги погледне на што му личат жена му и ќерка му, па нека навредува и прозива други јавно на ТВ... ;) :hai:

Пишав едно под друго мислење, затоа што не знам како да ставам 2 цитати во едно мислење...

11. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    27.827
    И благодарам на Боа што го спомна делот за фирмите во стечај во период од 1999 до 2001 година...
    Јас сум дете на родители со завршено високо образование чиишто фирми отидоа под стечај во овој период, дечко ми е дете на родители со завршено високо образование чиешто фирми во овој период се отидени под стечај и сигруно има уште многу кои спаѓаат во оваа група.

И ве молам, пред да впиете се што ви сервираат од партија, проверете малку (денес е лесно да се провери) дали тоа што ви го кажуваат е вистина или не. Неможам да поверувам како толку млади луѓе, толку жестоко бранат нешто што им го кажале, а самите не ни провериле дали е вистина.
    Сакате нацртано. Еве, повелете-
    Југохром, остварен стечај 01 јануари 2001 година, ликвидиран на 15 март 2002 година. Епилог, 1884 работници останаа без работа.

Кожара Годел, остварен стечај 13 ноември 2000 година, ликвидиран 20 ноември 2001 година. Епилог, 1886 работници останаа без работа.

Астибо, остварен стечај 24 ноември 2001 година, ликвидиран на 11 јули 2002 година. Епилог, на улица останаа 1725 работници.

Македонка Ткаенини, остварен стечај на 8 декември 2001 година, ликвидирана на 26 декември 2001 година. Епилог, 1023 работници без работа.

ФАС 11 Октомври,, остварен стечај 28 Септември 2001 година, ликвидиран на 30 Јануари 2002 година. Епилог, 1139 работници останаа на улица.

Тука додате ги и Злетово, Лозар, Газела, Сувенир, Хемтекс...

Зборуваме за ОГОРМНИ ФИРМИ.. кои се отидени под стечај кога СДСМ беше опозиција, а ВМРО беа на власт, со Груевски како министер за финансии.

Размислете малку.

за партиските вработувања во државна администрација, (коишто се платени со трудот и работата на сите останати граѓани коишто црнчат кај приватњаци за да извадат леб) се имам изјаснето и претходно, ама еве ќе повторам дека сите кои така работат, треба да си ја треснат главата дека тоа не е во ред и нема да биде без разлика кој е на власт !

Едит - додека се колеме тука за иделите на партијата, размислете зошто луѓето на возраст од 45 до 55 години која ја поминале транзицијава, направена од сите досегашни гарнитури, се болни од рак или срце и умираат многууу порано отколку нашите дедовци. Никој не чини! Грујо најмалце!

(ова од лично искуство, бидејќи на моите болеста им беше утврдено дека е предизвикано од стрес. И ете пак не сум на телевизија и не плукам по Груевски по реклами)

На zhap4e, sesilija, Phyramide и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Tanjus

Tanjus Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    70

А ти лично се знаеш со човеков па што можеш со сигурност да зборуваш??? Секој може да си измисли приказни секакви за секој, можам и ја да кажам сега дека му е братучед на Трајко.. Јас ти зборувам за одговорот на Бранко на тоа, па и да ставиме дека е лага така треба да се одговори??? Претседател на држава треба да збори така??? Мене не ме интересита тој кој е и што е, туку ја зборувам само за одговорт на Бранко и како ги навредува луѓето, некој ден може и тебе така да те нарече и секој од нас... :swear:

13. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    ^^Како прво Бранко не е претседател на држава. Моментално Бранко е само лидер на опозицијата, кој не е ни кандидат на листите на СДСМ.
    А гледам дека многу сте се засекирале за тоа што рекол Бранко, па да ви кажам подобро да каже нешто отколку да почне судски процес и затварање на човекот за клевета или навреда, или изненадно да му никне марихуана во двор па да го притвараат.
    Затоа не продавајте празни демагогии, ситуацијата е јасна како бел ден. Човекот е ,,стечаец,, кој е вработен и кој тепал студенти на плоштад. Ејјјјјј тепал студенти кои излегле мирно да протестираат. Така да ваквите стечајци се повеќе ми личат на лажните жртви на транзицијата што со крави и трактори протестираа пред СДСМ и ,,тутунарките,, со педикир и маникир и скапите ташни. Проѕирно и веќе видено сценарио!

На nesa, Offspring, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    27.827
    ^^ Според муабетиве, испаѓа дека Бранко е далеку помоќен кога е во опозиција. |(

15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.446
    Допаѓања:
    120.737
    јас вчера слушнав дека и ќе му стегне тужба Бранко на овој. Е сега колку е вистина не знам, не гледав вести ми пренесоа.

На milky-candy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    БоаВиста ти одговори погоре се што имав да ти кажам, а за латас вчера во вестите, имаш на претходната страна одговор...

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.665
    Допаѓања:
    161.806
    Сега ќе излезе некоја жена на реклама да се жали од Грујо...дека и го расипал бракот. :(

На milky-candy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    И мене ми дува како да ке се зголеми бројот на разводите за оваа недела дена, поттикнати од Грујо лепотанот.

Него, ова сакав да кажам

http://www.youtube.com/watch?v=qzqP3xh4 ... re=related

Ај не љуби го, да те видам. :wasntme:

На julie77, nena2010, Offspring и 2 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Туку да прашам, да не ви тропнаа со локум, кафица и БЦ по боксерици да поможи кај што гори?!?

За така наречениот стечаец, веќе напишав, ама што не се простува простотилук на ЕХ-ПРЕТСЕДАТЕЛ кој без да мрда со прст зима пари од народов не се простува богами.
    Да излезеш на тв во друга држава и да го кажеш она што го кажа богами би те жигосале сите весници. Ама добро, поинаква држава сме си ние, навикнати.... едниве прават овака, затоа и другиве ќе прават онака.
    Попаметниот попушта, ама кога има попаметен. За наша среќа голема, политикава ни ја водат ефтини финтаџии, што би ги одминала и на бит пазар, а камоли да потрошам ден да одам да шкрабнам било што друго, само нив не.
    Срам би ми било да некому од странство кажам каде живеам, посебно после ваква изјава кога би излегла на ЕХ-ПРЕТСЕДАТЕЛ во јавност, кога би разбрале за ефтината кампања на власта со користење неписмена раја и уште по срам би ми било да кажам дека и народот се пали на изјави дека БЦ не стигнувал да опне се живо и диво.
    :bow: поштовање ех-претседателе, да ве знаев ко таков, кога ми ја потпишувавте „вашата“ книга ќе побарав секунда-две од вашето време и за мене, чунки и јас би |( бар да имам причина да гласам за твоиве, иначе немам.

На oceangirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Задњово ти е :rofl: ... Леле кој го обожува тој ниско паднат копук Латас :x

Тој ти е пример за синдромот being сељак!

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.