Стопена разликата меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ljubovnica, 19 април 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Голем факт кажала! :D :D

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Драги мои, жал ми е ако сте изненадени дека има такви кои што би плукнале и на едниот и на другиот.
    :) Моето пишување не беше скриено како тука, со име и презиме и насловна против Глујо. Ова против БЦ не излегло јавно, пошто власт се плука во весник, како мојот

3. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Па ако треба да ти објаснувам тебе и на енца како на прваче кажете ќе ви пишам во лп оти тука на форумот има и паметни женски...

4. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Благодарам за понудата, но не мора, не е дека не би сакала, туку ти верувам на збор, а и се плашам дека ако е така како што велиш тогаш ќе си контрадикторна сама на себе...тука вс. таму....
    Но сепак малку повеќе и верувам на мојата моќ на перцепција на очигледното, барем овде...така да...ол фајф... :D

5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Не ќе сум воопшто контрадикторна :) зашто би била. Бидејќи плукам против двајца, против едниот јавно против другиот анонимно. Се гледа немаш познавања од новинарство.
    Пак една куса лекција.
    Поделени весници, значи обоени. Опозициски, се пишува само против власт. Црвените пишуваат само против опозиција.
    Новинарството е работа. Добиваш пари за сторија. Знам тешко ти оди да укапираш.Ама што да ти правам. Твојата моќ на перцепција би била важечка само кога би си го тргнала обоениот превез од очи. Бидејќи дал си со црвен или син, секој што ќе плука против него ќе е предавник на каузата на твојата партија или непријател

6. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Голем факт кажала! :D :D[/quote]
    Па ако треба да ти објаснувам тебе и на енца како на прваче кажете ќе ви пишам во лп оти тука на форумот има и паметни женски...[/quote]
    Како ти на пример... :lol:
    А тоа го видовме видовме ехехехеее, кога му прати пољупци на Грујо.... :lol:
    Сепак една слика вреди иљада зборови, па така поштеди се...сликичката со пољупците во недостаток на факти, што ќе и дадат вредност на било која проста реченица што ја кажуваш тука, кажа се за тебе, и за тоа колку валидни и урачунливи и вредни се твоите мислења...
    Можеш како на првачиња да ни објасниш, ќе се потспуштиме и ние на момент за да те разбереме...затоа што пољупчиња за премиерот праќаат само забавачиња, добро и некое прваче, ако им рекла така учителката...
    :lol:
    Признавам тешко ми е да укапирам, и затоа што ме просветли колку сум проста, штом неможам да сфатам дека пишуваш по нарачка значи, за пари, а несмееш јавно и јасно да се изјасниш, тогаш стварно сум ти благодарна.. :lol: .

На nesa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    :) глупаво би било да се симнам на твое ниво на дискусија. :) Просто би било. Жал ми е но јас не сум од СДСМ и ич од ВМРО за да практикувам ваши стратегии. :)
    А, неизјаснување јавно е демек ако не гласаш на избори за ниту една партија ли? :)
    А, ти благодарам за лекцијава :)

8. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Види вака политиката ни е на сите страни и буквално пред нос-посебно пред избори, па нормално е секој засегнат да ја коментира а посебно партиски обоените.
    Но кога станува за збор за неутралните или оние кои од две зла не би одбрале ни едно добро е да го искажат својот став и размислувања за да можат се повеќе обичните граѓани да ја сватат манипулацијата која им се прави пред очи. А колку повеќе народот ги критикува толку повеќе им се намалуваат грешките (или би требало) и осознаваат дека е во тренд и редно време да се почне да се работи и за доброто на народот и државата. Некои се уште мислат дека да се дојде на власт значи само да се збогатиш, и со малверзации да го пикнеш противникот в затвор, да го тргнеш од политичката сцена и да нема лице пак да се појави, па па откако ќе ти биде доста фино лепо да исчезнеш или да се бори на секаков начин за уште. Драги мои тоа во развиените земји веќе не проаѓа и е одамна во историјата.
    Затоа на некој му одговара влез во ЕУ со работа и водење на државата според пропишани правила, прописи и соодветни казни за погрешеното врз грбот на народот а на некои не.
    :fubar:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ти благодарам на ова објаснување за тоа што инаку треба да постои во државата :)
    Незадоволство од едни и незадоволство од други во време кога нема трета опција е најмизерно нешто, посебно кога е време на избори.

10. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Секој што е фатен во тесно и нема што да каже, ја користи оваа реченица за да се извади од кашата, истото можам и јас да го кажам дека нејќам да се симнам на нивото на некој таков, но нема да го кажам, затоа што фактите од дискусијата ја отсликуваат реалната состојба, а остатокот нормално дека ќе расуди кој и поради што се повлекол од фронтот.. ;) .

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.657
    Допаѓања:
    121.963
    И која ти е поената со ова??? А што се однесува до тоа кој ќе го враќа кредитот ако победат, лично што се однесува до мене нека земе од буџет да врати кредит него да ми гради овде квази споменици кои не доставени се распаѓаат и да ми гради плажи и други небулози.

12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    @Enca69
    Напротив :) факти ти не употребуваш во дискусија :) не видов од тебе до сега во ниту еден коментар факт.
    Твоите се ниски и подли „забелешки“, саркастични коментари со кои исмеваш некoго. За факти ..верувам дека слабо стоиш :) За мене да кажеш дека јас сум симпатизер на вмро или нивни член треба да ме познаваш која сум и што сум, колку сум постигнала до сега во животот :) и колку владата која мене ме стипендирала за студирање влада зборам за сите од 2001 навака :) ми се нашле.
    Бидејќи секако не се нашле. Сега ќе работев за многу повеќе, ќе имав осигурана работа, ако јас бев од нивни редови :) Немаше да волонтирам долго време. Ќе работев по струка. Не ќе се туркав сама. Фактите би биле да те поканам дома кај мене.
    Твоите не се факти :)

13. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    ^^ Ok girls ... let's back to the topic :)
    Сакале или нејќеле ние имаме уште многу да кркаме за да станеме држава на едно пристојно ниво. Се додека политиката и вакви небулозни глупости се дел од секојдневието, не не бива.
    Ама и народот не може се да чека на оној горе (се мисли на власт), и ние треба по нешто да превземаме. Прво да се смени од корен менталитетот, да не зборам за ограничените умови кои ги има и тоа многу. Значи информираност и примери да се земаат само од она што вреди. Е кога ќе се промениме ние ќе се променат многу работи тука.

И што кажав?? :?: ... :D

14. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Па да, затоа му се плашат од сенката...Само он ќе им го стави паметот во глава :) Знаеш ли што викаат Србите? Ко се игра ватром, тај се и опече... :)

На SunFlower94 и enca.69 им се допаѓа ова.
  15. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tashaa

Tashaa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    38
    дека е стопена разликата неможе да се каже бидејќи не е така можеби сдсм се блиску но нема шанса да победат дефинитивно!

17. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Ќе видиме ќе видиме...
    А зашто толкава дефинитивност?
    :rofl:

18. Tashaa

Tashaa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    38
    бидејќи се надевам, да не речам верувам дека народов е разумен и гледа што како се случува и кој колку им помогнал до сега :)

19. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Би се согласила дека е поразумен од кога и да било и ќе го направи баш вистинскиот избор.
    Бидејки дојде време да се согледа РЕАЛНОСТА.

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tashaa

Tashaa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    38
    хех така е така е :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.