Стопена разликата меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ

Discussion in 'Политика и настани' started by Ljubovnica, Apr 19, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Џабе се карате реалноста ќе се види на 5ти еве го каде е.
    До тогаш сакаш отепајте се меѓу себе џабе ви е. Секако на ваша сметка оди се, вклучително сите билборди на власта, вклучително сите плакати што ги лепат децата, а кои ако некој не заприметил одат дури и со полициски возила во придружба (бар јас видов). Некој значи и за тоа ќе плаќа.
    А, по 5ти ќе видиме и што друго ќе ни стаса на сметка.
    Додека ние аплаудираме на нечии евтини трикови за власт некој од северон си трасира пат за ЕУ. Е, тоа богами е жално. Шпринтаат сите пред нас, а ни ја јадеа прашината еднаш одамна. Македонче бе. Затоа друг требало да ни создаде држава. Како да се договориме ние самите.

LivingGlam and RainBow like this.
  2. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Не се караме ние, фино се расправаме, како инаку би живнала темава :P Тоа дека ни оди на сметка ни оди, но ако земам да сметам што се оди на наша сметка ќе треба да ми земат и пари што ги немам.. :^) Не е само кај нас вака за избори, не се служат само нашите со се и сешто за да победат, тоа го има скоро секаде, и не сме ние (македонците) глупи што се палиме на (или барем подржаваме) евтини трикови, туку сме очајни и бараме спас...Замижуваме, се правиме глуви понекогаш, но не сме глупи само сме со ограничен избор. И јас би си го дозволила тој луксуз да не се замарам со политика и да не ме интересира ни кој е претседател на мојата ми држава ако се ми е подредено и средено. Но не е така и затоа ќе гњавам по форуми и ќе лобирам за симпатијата ми Грујо. ;) ..не знам кој беше, уствари многу се што ме прогласија за crazy затоа што му пратив бакнеж али ајде уште еднаш :* ма уште двапати :* :* :rofl: :rofl:

3. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Ццц извини ама ова ми е стварно смешно, ама некако не можам ни да се смеам...
    Трагично е изгледа.

4. MSkorpionka

Извинето :lol:

5. milky-candy

milky-candy Нов член

:clap: Е ова го чекав од тебе... Сега и самата ти си потврди дека си партиски војник, без свои идеали и принципи...Убаво си рече дека не би лобирала за грујо, доколку животот ти е среден...Јас, драга моја, не живеам лошо(не живеам ни во раскош, ама ок ми е...) Знаеш зошто? :) Затоа што откога паметам за себе се борам крвнички со свој труд да постигнам нешто, иако скромни ми се резултатите, ама лично мои си се...Ниту лижев партиски газови, ниту некогаш ќе лижам. Лобирам за плавите, а посебно за мојот политички миленик Бранко, затоа што стварно така сакам, лично јас, без некој да ми наметнува ветувања дека ќе ме вработи или ќе направи нешто за мене...Моите ставови ги изнесувам аргументирано...Нека победат СДСМ, ќе бидам пресреќна, но нема никогаш да ги молам ниту нив, ниту било кој за да ми го средуваат животот...Не сум продадена душа...Имам свои идеали, од кои не се откажувам, а истите тие не се темелат на материјална корист... Сега ми стана све јасно за тебе откако го прочитав твојот пост...

6. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Па затоа што е партиски определена а можеби заради корист ја брани нивната политика.
    Но доблесно и чесно е кога ќе ја видиш погрешната и катастрофална насока во која се движат работите слободно да ја искажеш и да критикуваш за подобро утре, во спротивно тоа е инфантилно инаетење или тебе ти е се ок, ја имаш нивната корист заради послушноста а за другите баш те брига. Така не се докажува човечноста и со ваков став не можеме да ги постигнеме толку посакуваните реформи-назад може да биде правецот по кој ќе се движиме.
    Но за среќа ова станува се поретко а за промени прво мора да почнеме од самите себе.

nena2010 likes this.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Скорпионке, со избори и политика немаше да се замараме, само ако озбилно ни беше среден животот, ако економијата ни беше стабилна и секој од нас зимаше вистинска плата, а не мизерија со која на крај не се излегува за основни работи. Згора на тоа повеќето од нас работат непријавени. Значи кога еден ден јас нема да можам да си го кренам задникот од фотеља и да одам да работам нема да имам пари ниту за лек. Да има приватни пензиски фондови, но кој со мизерна плата од под 10 илјади денари или малку над нив може да си го дозволи тоа, кога за најосновни работи не ти достигаат парите.
    Не е дека не ве разбирам јас вас. Доволно ми е тоа што моите колеги сите кои си земаа книшка од ВМРО сега работат по амбасади. Ич не им беше битно кога ги вработуваа дали зборуваат плус јазик освен бедниот англиски што го знаат, ич не им беше битно каков просек имаат или дали имаат претходно искуство. Тоа секако е за нив исто така труд. Пошто го одработиле за нивната партија, лобирале пред избори.
    Ако и едните и другите денот кога им куцнав на врата го вреднуваа мојот труд до сега и на база на тоа да ме примеа на работа, а да не ми речат земи си книшка или да ми измислуваат посебни услови за да се вработам јас без книшка, тогаш да ќе речев бравос овие се поинакви. Или да успееја да ни го дигнат стандардот, ете не мора државна работа во администрација и без тоа од волонтерската работа моја сфатив дека не е до толку тоа за мене, ама да имаа смислено реални спроведливи механизми да го принудат секој од моите досегашни шефови да не ми ја дава онаа бедна плата која што ми ја дава, да ме пријави а не да работам јас, а никаде да не ми стои тој стаж, да не ми дава дел од платата на рака а другиот на сметка за да не оддели од задникот пари за давачки, пак ќе речев бравос! Ама го нема тоа. Факт е. За мене не е добро. И не сум единствена што ова го мисли, не сум единствена незадоволна и единствен човек кој што кога ќе отиде таму пре би заокружил албанска партија него некои од овие. Баш поради ова. Пошто направиле систем да незналици... само поради лобирање за партијата, плукање на плакат за да залепат, носење летоци итн од свои 18 макар некои и порано остварил стаж во партија и станал зрел за работичка.
    Е бидејќи ова сето го нема, затоа и ВМРО не се премногу далеку пред СДСМ, затоа соодносот меѓу нив е помал од претходно.

8. MSkorpionka

хахахахаха изгледа умрела циганката што те фалела, па мораш сама...бреј добар психолог си само немој да се занимаваш професионално со ова (ограничи се на маалски психоанализи), во спротивно ќе заебеш многу животи :D

9. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Хахахаах гледајте го ова, и после он дуел со Бране ќе праел, хахахххаахах паметен човек не ризикува да му се смее цела јавност :D http://www.youtube.com/watch?v=7awv-QeS ... re=related

zhap4e likes this.
  10. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Јас сеуште ова си го мислам и не е наменето само за MSkorpionka, туку за многумина со таков едноумен начин на изразување без прифаќање на други алтернативи и опции само заради личната корист.

zhap4e likes this.
  11. baguf4e

baguf4e Популарен член

Смачено ми е да читам постови дека ако бараш спас во партија за работа си газолижач,не се трудиш,ваков-таков...Кој како се снашол така и ќе си живее ако некој е за ВМРО не мора сите да го нападнете и да го нарекувате газолижач,неспособен и сл.
    По стоти пат ќе го кажам ова,да не беше партијава ние дома како фамилија ќе немавме за леб пошто мајка ми чесно и поштено поднесуваше за работно место насекаде (со високо образование е) и секаде беше одбивана.Татко ми не е вработен исто така па не отиде по бугарски пасош.Радо би одбрала партиска книшка и работа овде отколку бугарски пасош,менување на идентитет и одење во странство.
    Да не одам офф топик.Разликата не е стопена во никој случај,вмро ќе победи иако форумов ни е сдсмовски очигледно.Мака ми е кога гледам дека ги вреѓате тие со партиска книшка,сите во администрацијата се криви дека приватњаците страдале.Ако сакате до утре сабајле вреѓајте,јас сепак ќе си се гордеам со мајка ми што прави се` за да ме прехрани мене.Кога еден ден ќе бидете родители и ако немате пари ни за млеко да му купите на детето верувам дека чесноста и политичката неопределеност ќе ви донесат пари.Можете слободно да велите со своја труд и пот дека ќе заработите,повторно ќе се гордеам со мајка ми,по стоти пат ова го кажав.
    Можеби сум досадна,не знам,не мора да ме читате.Само сакав да ја излеснам душава,ништо друго.А и да не сум фамилијарно политички определена никогаш нема да ги сакам СДСМ затоа што се арогантни до преголема мера,а и вреѓаат многу.

Rozich and MacaLove like this.
  12. milky-candy

milky-candy Нов член

Skorpionka

Ниту имам намера да се фалам, ниту да изигрувам психолог...И ти тоа го знаеш дека е така, но бидејќи немаш издржани ставови и аргументи - не можеш да ја продолжиш дискусијата со мене и користиш некои простачки фрази од типот - "умре циганката што те фалеше" - наменето за мене, секако...Знаеш многу убаво што ти кажувам и зошто правам ваква компарација? :)

Kika30 likes this.
  13. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Аман бре човек, знаеш ли нешто барем... :o :tmi:
    Е не му ја погодиле телевизијата и новинарот изгледа...
    Замислете го дуелот со Бранко и овој начин на изразување на Груевски :tmi:

SunFlower94 likes this.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Багуфче, како што твоите работат за партијата и благодарение на тоа успееваат да заработуваат, така прават и оние про-сдсм. Ако тука ги има повеќе про-сдсм на форумот не значи ништо де. Има и премногу девојки кои не се замараат со пишување во политика на форумов, чисто затоа што дошле за забава, да читнат мода, да читнат интересни теми да се насмеат. Тоа е тоа. Администрацијата никаде не реков јас дека е виновна за приватњаците ти велам, за јас да поддржам едни или други требало да го вреднуваат мојот труд. А не кога сум отишла кај нив со дипломите да ми речат ама ти не си член на партија, ама ти ова, ама ти она, а луѓе со помалку од мене да се примаат. Тоа е тоа. Тие владата е таа што треба да го спречи тоа што се случува во приватниот сектор. Таа спроведува закони. Јас секако ќе си работам во приватен сектор и по избориве. И за мене тоа е битно ништо друго. бидејќи ако од оваа работа заминам, истото ме чека на друго место, ако од таму заминам истото ме чека на трето место. Тоа е што мене ми треба да речам бравос оваа или онаа партија се топ!
    Тоа мене ми треба за да бидам нечиј гласач. Бидејќи не се согласувам со идеологијата ниту на едните нити на другите. Своеглав човек сум, критичар на се што не ми е по ќејф и прилично бучен кога треба да се критивкува. Така да партија мене секако не ми одговара. Ама за глас може тоа да се направи. Добро ќе биде и за остатокот од земјава кој работи во приватен сектор, а ги има многу, посебно тие во конфекција што работат,бидејќи се најутепани, оние во градежништво аман. Тоа е тоа. А твоите убаво што успеале да го обезбедат тоа што го обезбедиле. Јас зборам лично за себе и оној дел од популацијата како мене кој се соочува со истиов проблем.

едит: тоа клипчето не пишува на која телевизија е не го фатив баш почетокот, да не е АЛСАТ

LivingGlam likes this.
  15. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Баш заради таквите како тебе и твоите родители државата ни е во ваква ситуација каква што ни е.
    И во економски развиените земји некогаш било така многу одамна но совесниот народ се побунил и ја извојувал таа битка.
    А тука на Балкану уште гледаме корист да се извлечеме за себе па оттука произлегуваат тие патетични изјави од типот моите ќе направат се за да ме прехранат.
    А кој ги доведе твоите до таа ситуација да се понижуваат и молат за работа, да се зачленуваат во партии и да се откажуваат од Македонското джавјанство па да вадат Бугарски пасош за подобар живот, и прашај се од која партија се тие кои ја направија оваа ситуација и пред кој морала мајка ти да ја покажува книшката за да се вработи. Баш затоа што си сведок на тоа треба да го кренеш својот глас, или да молчиш пред другите кои го прават тоа и за тебе, затоа што и ти ке бидеш мајка па ќе сватиш.
    Баш заради таквите не може да ја поместиме Македонија од мртва точка во споредба со напредноста и развојот на сите соседи, заради таквите кои не им даваат ни право да го кренат гласот неистомислениците

16. MacaLove

MacaLove Популарен член

Кои такви бе Виторија?Кои такви?
    Багуфче ШТОТУКУ го крена гласот,кажа која партија ја почитува повеќе, и еве,не е истомисленик со тебе,а ти одма ја нападна.

Rozich, angelce1 and baguf4e like this.
  17. oceangirl

oceangirl Истакнат член

Интервјуто со Груевски е сечено така да не може точно да се видат прашањата...
    а од контекстот и телевизиите албански се гледа дека се прашања поврзани со албаниците...
    така да за нив најкомпетентен е да си го прашаат ахмети..
    и што мора да знае детали за нивни работи и така доста ги трпиме а па уште плус да се замара со нивните глупости...

18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Мацо, џабе нервози. Само кратко. Кога јас, како човек кој отсекогаш беше против Груевски и пишуваше јавно против него, само затоа што барал подобро од тоа што тој нуди, вклучително и тука на форумот, некој ми притиснал копче да сум единствена која ќе зборува против СДСМ и добиваш цела толпа зад пети, но не аргументи а скриени навреди, мој совет... избегнете ја странава. Секако една е групата што ќе се допишува, ќе си се тапка по рамо и ќе вели да така е.
    И од таму утре ќе седат во кабинети де. Истото што фамилијата на Багуфче го прави го прават и тие. Го правеле и ќе го прават. Едноставно е.
    А јас ќе си барам за моето да си се реализира, она надвор од администрација. Таму работам, таму работат моите и тоа ми е потребно, да не за 10 илјади работат.

едит: да ОкеанГирл, сечено е, склопено е со цел да се извади токму тоа. Не е само интервјуто, прилепени се и други слични изјави.

Rozich and MacaLove like this.
  19. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се извинувавм-одговорот на девојката (Багуфче) го прочитав набрзина па бев изреволтирана од ситуацијата во која се нашле нејзините родители-како и многу други.
    Како и да е мојот став е тоа, секако со извинување до девојката, и очигледно многумина ќе се препознаат во него.

20. LilMissBossy

LilMissBossy Истакнат член

Е баш така Милки-Кенди!Завидувам просто! И ваквите фрлаат камен по Бране пиел.А овој?Не знае кај е :D

Бране вреѓал?Кога провоцираат до немај каде..Се сеќавате кога го исмеваа Бранко за лицето?Големиот брат Љубе кога беше во редовите на Вмро?Ееее..Требал Бране на козметичар да оди..Ќе оди на козметичар,ама 90% гарнитура на Вмро и брат Љубе назад во 1 одд. ! Слушнете го газда Ѕинго каков оратор е,да ти е милина да го слушаш :puke: :puke: (На митингот кога зборува за тоа како било срамота што Шеќеринска го повика Грујо на тв дуел и му порача да не се плаши од женска сукња,но нели школото на Ѕинго не му дозволува да го разбере повисокиот стил на говорење на Радмила па и вели Немој мори Радо,сакаш ли Борка да се налути! и замислете доби аплауз :tmi: ) и Латас газолижачот,па и вечниот студент Ѓорчев,со неговите навредни кон амбасадорот.Алал да му е.Алергична сум на простотилак и малограѓанштина!

milky-candy likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.