Стопена разликата меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ

Discussion in 'Политика и настани' started by Ljubovnica, Apr 19, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Offspring

Offspring Форумски идол

Како што очекував, повторно нема да има ТВ соочување, зашто Груевски е народно кажано пичка под кошула, се плаши да излезе и јавно да проговори, ниту пак сам не кажа дека нема да прифати ТВ дуел, туку ги прати подлизурковците од партијата тоа да го кажат наместо него. Не ми се верува дека еден таков кукавица е премиер на државава бре. Пу! Не дека другиве се поарни, ама седни бре мајка му стара, зошто се плашиш? Лесно е пред оние што те поддржуваат да зборуваш, ама ај седни на дуел пред целата јавност, и пред оние што те поддржуваат и што не те поддржуваат и зборувај, соочи си ги гревовите, и ти и другиот грешник, а не да испраќаш индиректно и пичкарски навреди и да обвинуваш. Да прифати дуел, колку толку мислам дека ќе го почитувам, како човек што има храброст, ама овој уште еднаш се покажа како пичка под кошула, после толку покани и тоа јавни ниту една не прифати, полошо си ги прати војничињата да кажат во негово име. Леле не ми се веруваше прееска кога слушнав на вестите. Таков ли бре, ни ја води државава? Ни колку еден Џорџе Иванов не вреди, тој барем еднаш седна на дуел, може и го изрезилија, ама барем покажа достоинство.

enca.69 and BoaVista like this.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Hе сака да се соочи грујо, зашто е далеку од оратор како што е бранко!
    :) Jас 10000 пати кажав и пак
    ќе кажам сите ми се исти, ама бране е оратор и пол :D

enca.69 likes this.
  3. maca-23

maca-23 Истакнат член

точно грујо ќе се изгуби ако отиде на дуел со бранко затоа попаметен ќе остане ако не се појави

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Грујо кога бил мал, сакал да биде како Бранко кога ќе порасни! :rofl: :rofl: :rofl:

maca-23 likes this.
  5. lylaby

lylaby Популарен член

Еден од темелите на демократијата и на фер борба на избори се политичките дуели на кои разговорните партнери ја презентираат својата ораторска способност, способноста да се соочат со својот противник и гордо и цврсто да застанат позади своите ставови и планови во следниот мандат доколку би го добиле,како и да ги побијат тие на противникот...страшно е да поминат овие избори без еден тв дуел каде ќе видиме соочување, па како може нашиов премиер ова да го прави, да се повлекува од една демократска форма на искажување, ако е толку самоуверен и ако е најдобар како што се прикажува седни брате и собори го противникот!!!ма народ треба да се дигне еве народот во рм да изрази желба за дуел...страшно...Бранко е подобар оратор а и е појак интелект...се гледа тоа од авион...слатко лаже и да лаже ќе ме излаже на ниво...а мн ми е жал што сегашниов премиер апла лаже безобразно си поигрува со народот кој слеп ли е глуп ли е му верува??? :o

6. Offspring

Offspring Форумски идол

Па видете колку гордо и достоинствено го кажуваат тоа дека Грујо одбил Тв дуел...

ВМРО ДПМНЕ
    Груевски изјави дека нема да го прифати ТВ дуелот со Црвенковски, поради тоа што, како што вели бил премногу извалкан и поради тоа што лидерот на СДСМ избегал од најголемиот дуел на 5-ти јуни, од дуелот со народот.

Еднаш викаат дека е потрошен политичар, друг пат дека избегал од изборите. Е ај сега?

7. BoaVista

BoaVista Форумски идол

И на претходните избори беше истата ситуација. Баш се сеќавам тогаш Рада го предизвикуваше Грујо на дуел, а тој пустиот се криеше и бараше некои смешни изговори :D
    Ама јака беше Рада кога излезе и јавно кажа - ,,Грујо изгледа се плаши од женска сукња,, :D :D :D

Како и да е, шала на страна, да владееш толку години и да избегнуваш дуел со опозицијата е нешто ненормално, ама во оваа ненормална држава само ненормални работи се случуваат.
    Груевски има должност пред народот кој го гласал и ќе го гласа, да излезе на дуел, немора со Бранко, нека излезе со било кој опозиционер, ама има морална должност тоа да го направи. А не сам да си пишува отчети и манифести и да се фали со неизградени пруги и објекти, да избегнува новинарски прашања од новинари кои го прашуваат за реални проблеми, а да одговара на нарачани прашања од нему блиските медиуми.

lackygirl, tanja6, enca.69 and 2 others like this.
  8. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Зошто ли зошто не сака тв дуел :D
    Знае он а знаеме и сите ние :rofl: :rofl: :lol:

9. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Замислете има дуел :)
    Каков ли разговор ќе биде тоа :rofl: :rofl: :rofl:
    Со клевети и контра клевети :lol:

10. mime87

mime87 Популарен член

искрено поголема глупост од политичар нема слушнато и и понизок стил на изразување
    катастрофа

11. Vitorija

Vitorija Истакнат член

За тоа е крив Б.Ц. Тоа беше во времето на Б.Ц. Криминалот и транзицијата ги измислиле Б.Ц. Реалните медиумите работат во корист на Б.Ц. Тутунарите се на Б.Ц, Млекарите на Б.Ц. Лозарите и они протестираа оти Б.Ц. им нареди... Леле долг е списокот а цел мандат им помина прозивајки го Б.Ц. а поентата беше да кажам дека изгледа тоа го инспирирало Б.Ц. на таа изјава, инаку е далеку подобар во однос на говорите, ставот, и пристапот кон народот. Еден од политичарите во Македонија кој е роден за таа професија.

enca.69 likes this.
  12. enca.69

enca.69 Популарен член

^^^
    И плус, вмро-овците не го згрешија погребот...Бранко им ги смени мртовците.. :lol: .
    За ништожникот Грујо да разбере, Бране конечно мораше да каже една реченица и на негов јазик...
    А за стилот, начинот на изразување на Бране да се коментира во негативна смисла, е бесмислено, бар за човеk што бар малку разбира, едно е да не ти се допаѓа тоа што го зборува, и да не се согласуваш, а сосема друго, што е намбр1 оратор и политичар, не само во Мк, туку и на Балканот.. ;) .

lackygirl likes this.
  13. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Така е тоа е вистината, и демократски е да ги го напишеш она што е реално а не она што ти го наложиле други.

14. Theodora

Theodora Популарен член

Во однос на тоа каков е Грујо наш можам да кажам дека е баш достоен на светскиов тренд во моментов.
    Не ми се гледаат вести бидејќи дали побргу да ми застане погледов на кутрион Саркози како балерина кренат на прстиња поради комплексот со својата висина или на Медведев кој не е ни бледа сенка на харизматичниот Путин или врз Обама кој ќе остане запаметен како различен во однос на бојата на кожата или расата и квази-убиството на Осама ама би рекла едно „бледо,црни дечко„ :D . Муабетов ми е на светска сцена моментално е најпромашен избор на претседатели и премиери откако постои цивилизацијава можеби, каде е златното време на личности од типот на Тачерка или Черчил или Линколн или Рузвелт и ред други кои имаа став кој влева сигурност и почит, а не овие вона би сенки?

Инаку тоа што Грујо нема храброст да излезе на дуел е меѓу главните негови промашувања еве конкретно за себе ќе зборувам повеќе би го ценела да излезе и Бранко да го сомеле како мелено месо отколку да нема храброст, така барем ќе му го вреднувам обидот, вака само му го исмевам кукавичлукот и како ваква фигура да ми симболизира лидер? Јас под лидер на нација сакам алфа-мажјак бре со извадени очници спремен на се‘ за територијална одбрана, а џукела со подвиткана опашка е само за да кружи околу континјер по туѓи остатоци.

LivingGlam, lolyta777 and Offspring like this.
  15. Offspring

Offspring Форумски идол

Зошто власта нема храброст за ТВ дуел?

Зошто власта не може да се охрабри и да се појави на дуел со политчките противници - модел на кој почива изборната битка надвор.

Прв ракавицата за ТВ дуел ја фрли Бранко Црвенковски. Го повика Груевски на соочување за да расчистат за сите приватизации и воопшто за сите политички потези.

Поканата експресно одбиена од штабот на ВМРО-ДПМНЕ.

„Никола или прифати го овој предизвик или замолчи на оваа тема засекогаш. Немаш право повеќе да зборуваш“, изјави Бранко Црвенковски, СДСМ.

„Бранко ти немаш морално право да повикуваш на дуел. Впрочем ти избега од најголемиот дуел, ти избега од дуелот на 5. јуни“, вели Илија Димовски, ВМРО-ДПМНЕ.

Овој став на ВМРО-ДПМНЕ социјал-демократите го оценија како недемократски.
    Бранко Црвенковски

„Јас ви тврдам дека нема нормална демократска држава во светот каде што дуелот не е востановена практика во демократијата, особено пред избори“, рече Гордан Георгиев, СДСМ.

Сега прашање е дали Груевски е спремен да се соочи со кандидатот за премиер на опозицијата Радмила Шеќеринска. Партискиот штаб на владејачката партија размислува.

„Одговорот набрзо ќе стигне, сметам дека таа традиција на политички дуели СДСМ ја прекрши уште во времето на политичките избори за претседател“, изјави Антонио Милошоски.

Во дебатата на оваа тема се вклучија и либерал демократите. Предлагаат закон со кои ТВ дуелот ќе стана обврска.

„Ако немате дуел вие им го одземате правото на граѓаните да донесат реална оценка според нивните пресудувања“, рече Андреј Жерновски, ЛДП.

Знак на политичка култура, страв од вербален пораз пред очите на јавноста или проценка на изборниот штаб да не се излегува на ТВ дуел со политичкиот опонент.

„Одбива дуел оној кој на дуелот претпоставува дека би изгубил од својот рејтинг. Тоа е секогаш прашање на стратегија на политичкиот штаб. Можеби штабот на Груевски пресметал, дека Груевски не треба да се појавува на дуели, затоа што на тие дуели би поминал лошо“, изјави Петар Арсовски, магистер по политичка комуникологија.

Токму овој формат со директно соочување на политичките ривали може да влијае и изборните резултати.

Оној што не е подготвен да ги брани, пласира и соочува своите ставови не заслужува ниту да учествува во изборната трка, констатираат дел од експертите, но и политичарите.
    Извор. А1.

Kika30, lackygirl and BoaVista like this.
  16. Symona

Symona Истакнат член

Грујо фатил алергија и отишол на доктор. Докторот го прегледал и му рекол: - Слушајте г-не Премиере, алергијата ви се појавува од прашокот за перење.
    Кога се вратил дома ја прашал жена му:
    - Злато, каков плашок колистиш?
    - "Duel" злато, дуел

Нашиот ни племиел иде на дуели ама кај Јанко булек Латас Мивленко Томич и слични опоненти со бланко не се плља :rofl:

17. baguf4e

baguf4e Популарен член

Стопена разликата или не во секој случај ВМРО ќе победи и тоа е факт што и да го прифатите и да не го прифатите исто ви е. ;)

18. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Јас не би се истрчала вака предвреме да прогнозирам кој би победил, имајќи во предвид дека народот е многу непредвидлив :) Освен ако не се спрема некој фалсификат од некоја партија, па да знаеме однапред и вака сигурно да тврдиме кој би победил :wasntme:

19. maca-23

maca-23 Истакнат член

и јас мислам дека ќе победат затоа што во Македонија има многу прост народ звучи грубо но тоа е вистината

20. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Да, и јас мислам дека вмро ќе победат. Од се досега собраното така ми мириса.

Thread Status:
Not open for further replies.