Да,боли и тоа многу,други заби ме немаат толку болено.Мене ми ги имаат пломбирано горните двојки и кецови.Мислам дека умрев и воскреснав Јас тогаш се правев јака,не сакав анестезија,ама за друг пат си знам.Така да побарај си анестезија ништо нема да осетиш.
Јас имам поправано напред кецовите и 2ките. Како што кажа членката ,и јас бев мноогу поосетлива за овие заби отколку на било кој друг заб. Анестезија секако, без анестезија никогаш не седнувам. И не би требало да боли кога ќе ти стават инјекција, но мене ме болеше пак..малку.
Јас единица имам за поправање. Ептен ми е страв, ми се плаче дури... А дали после поправање ви потемне забот? Дека мене ми спомна докторот и такво нешто ама едвај чекав да искочам од ординација и не го разбрав. Ми рече дека можело да потемне со тек на време? Фала ви на одговорите и ќе ви пишам како сум си поминала на забар
Мене воопшто не ме е страв. Пред неколку месеци извадив за прв пат 2-3 заба, на почетокот се плашев потоа не. Само ме болеше кога ми ја ставија иглата. Е сега за некоја недела планирам да ми стават заби на местото на тие што ги извадив, ама малку ми е страв дали имал некој искуство со ставање нови заби? Дали боли?
Имам проблем со заб без нерв. 3-4дена веќе ме боли со некоја чудна болка и на топло/ладно. Пред 2 недели бев на забар немав ни камен, ни џебови. Од што може да биде? Која е процедура на лечење на заб без нерв? Да не треба да се вади забот? Фала.
Dokolku ti se izvadeni nervite mislam nema sansi da te boli na toplo ladno. Da ne e nekoj drug zab do nego neka proverat. Sepak @Annath ke ti objasni podobro.
Дај препорачајте добар заболекар,што прави безболно заби од скопје зошто решена сум да ги правам а забиве ми се лом
Дали сум единствена што нема страв од стоматолог?Мене искрено и некогаш убаво ми е со инструментите кога ми прават заби,посебно матрицата кога ќе ми ја стават
Сега во 16 часот имам закажано на заболекар но многу ми е страв!! И кога ке ги слушнам тие машинките ме фаќа уште повеке страв...Што да направам??
Напиј се бедоксин пред да одиш таму и стави си слушалки на уво со омилена музика додека ти работи стоматологот. Нема да ги слушаш машинките
Др.Штрков одличен доктор ,многу смирен и секогаш подготвен за муабет,совет,компромис. И јас бев заникаде и све од тој страв али неможев веќе да издржам од болки и др.штрков насмевката ми ја направи повторно убава и со убав компилент секогаш ме испраќаше ИЗДРЖА МУШКИ ДР. ШТРКОВ ПЗУ Адреса: Римска 1бГрад: СКОПЈЕ Телефон: 02/3075858 Иначе како мала мука немав од стоматолог нерви ми имат вадено без анестезија,али од кога претходниот доктор толку мн ми го скрши срцето и некултурно се испонаша па и тие заби што ги правеше заникаде ги направил мене страв ме фати. Една поука ме држеше.. подобро да издржам пола сат брззззз неголи по цели ноќи да не спијам