1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Страв од стоматолог

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од praski4e, 22 септември 2011.

1. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Појди на стоматолог можеби е внатрешно расипан и ти неможеш да забележиш. И јас имав таков проблем, мислев дека не ми е расипан ама испадна дека грешам. За среќа одма појдов и полесно си поминав, не ме болеше многу кога ми го поправаше.

2. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Страв голем немам,ама кога одам ми се јавува непријатно чувство,дали од атмосферата во ординацијата или од стоматологот,незнам од што е :D
    Туку,убаво си ги испломбирав забите раат имав со години,сега пак треба да одам,ми попаднаа пломбите,се испорасипа се живо и диво.
    Ајде ќе биде,ќе се издржи болката :lol:

На Twinkles му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MeniPedi

MeniPedi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    2
    Никој од нас не сака да оди на стоматоог особено кога треба да се направи некаква интервенција која најцесто е болна. ЈАс по препорака веке 3 години одам кај д-р Ѓорѓи Парцанов, и сум презадоволна. Немам некој проблем реален со забите но на контрола на 6 месеци редовно одам и тој ми води мој картон што треба да се работи, дали да се пломбира, камен да се исчисти итн. Сосема е педантен и никогаш не ме боли . Дури последнив пат ми менуваше пломба и многу брзо заврши, јас мислев устат ке ме боли после цел ден. Ординацијата му се вика Пикассо дентал студио и е во Аеродром позади верото на паркингот. Еве ти и тел да си закажеш ако сакаш 078 707 007. Беспатна му е консултација па види си.

4. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Мојот најголем страв :worried:
    Уште од мала имам страв од стоматолог, бидејќи секогаш ми поправале заб без инекција , без ништо и многу ме болеше :x
    Сега имам друга заболекарка, којa се однесува фино и многу е внимателна кога работи, но пак има некој страв во мене :sweat:
    Иначе некој прашуваше дали боли кога ти ја ставаат инекцијата.. Епа боли само ако е напред кај кецот,двојката или тројката, а ако е поназад тогаш не се ни сеќава :D
    Сега уште пола саат треба да одам на заболекар паа нека ми е со лесно :|

5. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    јас сум во категоријата страшливци од стоматолог ухххх се ежам и во мозок директно ми оди тоа одвратно, иритантно зуење и тој проклет звук од машините за поправање на забите-нерва ме фаќа-страшноооо неможам да ги поднесам.

6. Hristina-t

Hristina-t Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    13
    Strav od stomatolog

Znaci imam zakazano na stomatolog vo 16 casot,megutoa mnogu se plasam od samite napravi pa duri i od samiot stomatolog.A posebno mi e strav od struzenjeto karies.Ne mozsam da gi zaostavam zabite ama ako sednam na stolece ke se onesvestam.A i boli koga ke ti struzat karies.Ve molam pomos

7. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    Постои анестезија.Ништо нема да осетиш не се грижи,мисли си на убавите забчиња :)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Аххх тој пусти страв до кај ме донесе, бетер полошо си направивв што на време не си одев :)

9. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    уф. уште од 6 години мразам да одам на стоматолог. тоа кога ќе почне да буши во забот...аии.. првпат кога бев плачев. јас се дерам:болиии. тие никому ништо и си продолжи женава... за некој ден треба да вадам 5ката на десната страна ма долната вилица... тоа ми се тресат нозете од страв. :sweat:

10. mentalist.mk

mentalist.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    92
    Јас сум сосема обратен случај, дури и стоматологот ме фали дека сум многу храбра. Едноставно седнувам, затворам очи и мислам на нешто друго, како воопшто да не сум таму.

11. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    да, да. и мене ми вели докторкава дека сум храбра, а ја умирам од страв. на што и да мислам, не помага. Никогаш не ми е рекла дека со анстезија ќе биде. Сѐ додека сум во нормална состојба. Претходниот пат кога ја вадев 6на левата страна, жив пекол ми беше. овојпат ја сама ќе побарам анастезија :doh:

12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    јас вчера вадев 5 и 6 доле од едната страна ама цела отеков, утре ми закажа за другата 6 ама кога ке ме види отечена незнам дали ке ми ја вади, иначе нема одење мене да не ми се слоши на стол па да ме мијат, па да лежам за на крај да ми го извадат.

На zborlesta му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Мене завчера ми рече стоматологот умникот почнал да ми расте,а мене ниту ме боли,ниту сум приметила... :tmi: :lol: :^)

14. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    ужас е тоа да ти се слоши.. леле, мене секогаш кога ми вадат крв јас станувам крпа па и да е треба од прст да ми вадат крв. порано едвај чекав да ми вадат крв, а сега сум добила фобија од крв. и кога видам крв на улошката пребледам, а не па од заб... :D
    шала на страна, смеам ли да ѝ речам на заболекарката да ми става анестезија? :)

15. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    смееш да, јас бев денеска 5 ја извадив ама на 6 само што непаднав во несвес, зашто не ми делуваше анестезијата незнам ?

16. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    а во непцето ли треба да ме боцне за да ме успие? или

17. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    тебе нема да те успие, само ке ти се стврдне местото да неосекаш болка, да во непцето, ама денес незнам од која причина две анестезии ми стави а не ми делуваа, јас чуствував болка. Дали може некој да ми објасни зашто е тоа така?

18. supergirl1

supergirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    13
    Epa devojki jas vcera go prebrodev stravot, bev na stomatolog(vo ovie 14 god. vtor pat mi e da odam) stomatologot znaese deka mi e strav i rabotese mnogu vnimatelno, i mi rece deka sum imala cista,petka :D Vazno go prebrodev stravot i eve sega narednava nedela pak kje odam ;)

19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199
    Ау, ау... Секоја година барем по 5 пати одам на заболекар.Уплав имам од тоа машинките, но што се мора, мора се.

20. Stefiks

Stefiks Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    47
    И јас имам многу страв од стоматолог :lol: Имав 3 расипани заби последниве месеци, 2та ги поправив (незнам ни јас како, едваајј со убедување :devil: ) и ми остана уште едниот.. и сега страв ми е да одам, пошто треба корењата да ми ги умртвуваат, а тоа премногу боли ;( па уште кога ќе го слушам звукот од машинките се наежувам целата :x :puke: