1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студени стапала и дланки

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од velesanka, 1 декември 2009.

1. Flow

Flow Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    20
    Ако имате студени стапала и дланки, тогаш сте веројатно многу добри во кревет.
    Што и не треба да ви претставува особен проблем. :angel:

2. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Ја има една моја другарка и не помагала ми рече . Чарето е само термо чорапи :wasntme:

3. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    345
    Верувај ниту тоа помага,сум носела секаков вид на термо чорапи и ништо.Имам носено дури од тие плетените стари чорапи што ги носат бабите и дедовците и пак ништо :(

4. od-samrak-do-zori

od-samrak-do-zori Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    58
    da i jas imam ladni race i stapala.imam cueno deka tie se topli vo dusata hehe i isto bile dobri vo krevet.nemajte gajle ja ne se zamaram mn okolu toa.poz

5. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    672
    и јас не би се замрала доколку не ме болат од ладноќа, особено малку ако залади камен ми се.

погоре поричитав наводно само високите луѓе имаат ладни стапала или нозе, еве јас сум пример дека не, ниска сум а постојано ми се ладни особено стапалата.

6. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    672
    да и јас, ем термо дебели чорапи и плус топлинки поставени со волна однадвор и одвнатре и ги осеќам камен, посебно во зима пуштам калолифер и така нозете ги топлам, ама во лето кога малку ќе се спушти температурата што тогаш?

7. Lilian

Lilian Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    13
    Постојано ми се ладни дланките и стапалата. И во лето и во зима. Сум слушнала дека може да е до слабата циркулација и дека треба поголема физичка активност ама и покрај тоа ми се мраз.

На La.Reina.Del.Sur му/ѝ се допаѓа ова.
  8. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878

и на мене исто...и искрено не верувам во тоа дека треба поголема физичка активност бидејќи 5 дена во неделата иам ужасно напорни тренинзи од по 3/4 саати....така да ако некој знае за нешто друго нека ми каже :)

9. sugar

sugar Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    67
    И мене рацете и нозете ми се нон-стоп ладни.Во лето ми годи ама во зима.. :envy:

10. plawa

plawa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    130
    И рацете и стапалата ми се ладни и на 40 степени... Ама не ми е тоа проблемот, мене цело тело ми е ладно и кога гушкам луѓе добиваат чудни блицови...
    Ама затоа кога им е топло ме бараат да ги гушкам 8)

11. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Веќе се навикнав дланките и стапалата да ми бидат постојано ладни, без разлика дали е лето или зима. Сум носела и термо чорапи и пак нема резултати. Сепак не ми претставува некој проблем. :)

12. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    И јас имав ваков проблем, ми рекоа дека крвта ми е слаба, и последново време повеќе јадам, повеќе витамини внесувам, и веќе не ми се ладни рацете, ни нозете. :)

13. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Јас имам проблем само со едното стапало, десното нон стоп ми е ладно но испотено. А другото топло а не испотено. Колку и да го масирам, угревам пак е исто. Тоа е слаба циркулација. Но јас се чудам зошто само едната нога.

14. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    И јас имам ваков проблем, мене дланките не ми се ладни ама стапалата :x Еве и сега седам со ДВА пара термо чорапи, а мраз ми се. Надвор излагам на 35 степени со термо чорапи и патики, нагоре цела се препотувам, стапалата пак мраз... Мене ми прави тоа проблем, особено во последно време постојано ме болат јајниците, редовно имам и цистит :worried: Ама не знам баш некој лек..

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.732
    Допаѓања:
    145.118
    Лето или зима мене рацете и нозете ми се ладни, секогаш било така и се навикнав, повеќе не ми претставува проблем. Имам слаба циркулација и тоа.. :)

16. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    хахаххаха исто

17. jaam

jaam Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    Зима или лето, рацете,нозете и носот ми се мраз. И црвени :!:

18. Pipito

Pipito Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    58
    Висината нема врска со ладни раце и нозе.. Јас сум ниска, па секогаш ми се ладни стопалата и дпланките. Проблемот е до слаба циркулација.. Иако сум физички активна, веднаш по седнувањето најчесто почнам да се тресам од студ без разлика дали е 45 или -45 степени.. Се навикнав дланките и стапалата секогаш дами се ладни, дури кога ќе ми биднат топли ми е чудно и барам нешто ладно за да ги разладам :)

19. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Секогаш и јас со ова. Веќе не мие ни проблем, мраз ми се и рацете и нозете. Туку, грдо ми е кога се бањам со топла вода па имам чудно чувство како да ме печат особено стапалата, како врз мраз да паѓа водата, не знам дали сте се осетиле така ама кај мене секое бањање е така. Сигурно има врска со циркулацијата на крвта, или кога ќе ги прекрстам нозеве ми помодруваат. А рацете и нозете ми се толку ладни што ми се модри понекогаш.

20. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    СЕКОГАШ ми се мраз и рацете и нозете, ништо не ми помага ..