Форумџика на годината

Студени стапала и дланки

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by velesanka, Dec 1, 2009.

1. Biggie

Biggie Истакнат член

Стапалата, дланките и носот ми се постојано ладни. Независно дали е лето или зима. Веќе сум навикната и дури заборавам дека имам ваков проблем. А тоа дека слаба циркулација имаат повисоките луѓе немам слушнато до сега. Јас на пример за моја возраст не сум баш нешто висока. Има многу повисоки од мене, а го немаат конкретниов проблем.

2. ada21

ada21 Популарен член

слаба циркулација точно бев и на лекар ми потврди дека е тоа ..исто така од слаба циркулација може да чуствувате и вртоглавици..ми даде билобил форте за циркулација помагале многу и физичка активност исто...јас не ги купив ама палнирам да ги испробам ...досега практикувам кога се бањам наизменично си пуштам ладна вода потоа топла врела ...непријатно е ама помага топло ладно за циркулација..кога ќе завршам со туширањето осеќам дури вените ми се прошируваат едно 15 мин како да ми се испакнати значи има ефект и тоа

3. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Мене стапалата и на +40 ми се студени. Дланките зимно време претежно само, али стапалата скоро секогаш. Еве и сега ми се ко мраз :D, али што да правам, слаба циркулација ...

4. green.eyes

green.eyes Форумски идол

И јас имам слаба циркулација, тоа од татко ми сум го наследила. И во лето на горештиниве имам ладни раце, се сунчам, се пржам на сонце, ама затоа рацете камен ладни. А за во зима да не зборам.......Никако да се стоплам. Колку и да сум уморна и да ми се спие, додека не ми се стоплат прстите на нозете, нема теорија да заспијам. А ептен тешко се топлат :doh:

5. nice-girl

nice-girl Популарен член

мене зимо лето нозите и раците ми се кочан.па затоа зимно време си спијам со чорапи :D кажете ако има некој лек :)

6. nicol

nicol Истакнат член

јас си ги премрзнав едно зимо и од тогаш зимно време мака мачам со нозете, пијам Гинко Макс за циркулација и обавезно носам волнени чорапи оние купечките не од вие што се плетени оти ако носам обични чарапи ми се потат нозете и после ми се мраз и ми помодруваат и ми отекуваат и оди мрдни тогаш аууу леле леле сега кога ке ми текне што ме чека :(

7. Cello-PlaYer

Cello-PlaYer Истакнат член

И јас го имам овој проблем. Лете зиме.. нон стоп ми се ладни и раце и нозе. Посебно во зима рацете ми помодруваат и многу ми се суши кожата. :( Кажувајте некој лек...

8. imelda

imelda Популарен член

Ако пушите откажете ги цигарите( оти толку е лесно нели |( ) ама мене тоа ми го имаат дадено како совет. Инаку и јас си спијам со чорапчиња и чат пат знам да си седнам на рацете за да ги стоплам.

9. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

На сред лето ја по дома со чорапи си шетам :D а за во зимо муабет да не праиме...мраз студени. Цело зимо си го поминувам со рацете над огинот |(

10. SexyLady

SexyLady Популарен член

Со дланките не толку често ама стапалата секогаш ми се грч, и во лето и во зима, и со чорапи и без чорапи. Сум се консултирала со други со ваков проблем - да го наречам, и викаат немало некој лек. А и мене лично не ми е некој проблем страшен тоа, си се навикнав.
    Инаку имам чуено демек луѓето со ладни стапала и раце биле добри во кревет. :lol:

11. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

недоволна циркулација се вика нашиов проблем . неспортување неактивни физички алкохол цигари нездрава исхрана ете тоа ти се причинители . лекот е во промена на начинот на живот . се се може кога се сака или кога треба

12. Lady97

Lady97 Популарен член

јас имам студени дланки..значи имам топло срцее :wasntme: :lol:

srcekrsacka likes this.
  13. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

имам студени дланки и стапала откако знам за себе(мразам ладно)
    тоа е лоша циркулација, и последица на тоа е лоша меморија(и заборавање)
    чаре-физичка активност, и секако топли напитоци :)

14. Hiii

Hiii Популарен член

Јас имам многу слаба циркулација и рацете и нозете секогаш ми се мраз.На сред лето може да си ставам чорапи :x Дали знаете некоја маст или крема,што било за загревање на телото бидејки си имам голем проблем од ова нешто така наречено слаба циркулација.

15. thegirl2

thegirl2 Истакнат член

од кога знам за мене..стапалата и рацете ми се ладни :(

16. PlavAngel

PlavAngel Истакнат член

Здраво и јас го имам истиот проблем ладни нозе а за дланките да не зборувам ..еве сега штом се залади почнаа да ми побелуваат од ладно ги тријам па помодруваат и на крај си ја вракаат боја.Колу само да ве информирам станува збор за болест која се нарекува СИНДРОМ НА РЕНО која е всушност проблем со периферната церкулација ...и која најчесто се јавува кај жени помегу 17-34 год.Колку што јас имам читано претставува хронична болест на циркулацијата која со тек на времето може многу да напредува.Јас еве 2 зима ми се јавуваат тие симптоми ..првото зимо не се замарав толку бидејки не бев информирана..потоа бев на лекар (на невролог) ми испитуваа осетливост на периферните нерви и на крај рекоа дека е Синдром на Рено...после тие испитуванја почна летото и симптомите ги снема,така и јас престанав со моите испитуванја ,но ете сега пак се плашам 2 дена како е многу ладно на мене симптомите ми се јавиа и сум решена до крај да го истерам ова иако викаат дека нема лек ако дознаам несто ке писам писете и вие ..позз

17. Asterion

Asterion Популарен член

За разлика од повеќето кои сте пишале мене напротив рацете ми се нон-стоп топли. Значи бус ладно надвор, се смрзнувам али рацете ми се топли. И баш знам секоја зима другарките се топлат од мене, се расправаат која до мене да биде бидејќи како радијатор сум била. :D Топлина ширам.

18. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Od koga znam za sebe imam ladni race,nozi i nose.I na sred leto za po doma obavezno corapcinja,doma mi se cudat na +40 corapi..toa e,nedovolna cirkulacija,ama kako vikat ladni race-toplo srce :rofl:

19. strangewoman

strangewoman Популарен член

Ич не е убо ова со ладните стапала, ама нажалост се случува кај мене. Постојано нозете камен, рацете побетер. Премногу е грдо во зима, а за лето не правам муабет оти се трпи некако. Ама во зима :x
    Во последно време слушам и брат ми се жали оти ладни му биле нозете стално. Бреееј што фамилија ќе бевме. Како оние каменковците што беа во цртанине |(

20. ada21

ada21 Популарен член

вицко маст...загрева..има и други такви масти кои загреваат,но мирисаат многу