Ааааааааааах тие нозе ладни мои ! Никогаш нема да ми се стоплат, па макар 6 пара чорапи да си ставам! Имам маки постојано со нозете ладни, циркулација ли е што ли е појма немам -.-
И јас имам проблем со ладни стапала и дланки...Ги чувам во топла вода со сол и облекувам дебели чорапи,што да се прави...
Женски и јас да си прашам нешто. Мене во секое време, било лето или зима, стапалата и дланките ми се многу ладни. Имам низок притисок, слаба крв и сигурно слаба циркулација. Последниве неколку дена осеќам трпки по двете нозе од колената па надолу. Дали е можно тоа да е резултат на слаба циркулација или нешто друго е проблмот?
Моите се грч студени и лето и зима. Вежбам секој ден, идам на професионални масажи веќе 3 години и пак ништо. Во разговор со лекар, рече дека меѓу другото (циркулација или сл.) студените раце и нозе се последица на емотивна неискажаност и можеби неискористен потенцијал кој го акумулираш во себе.
jas sum i vo zime i vo leto stalno so ladni noze..da toa e problem so cirkulacijata i so tek na godinite se poveke se vlosuva...od lani nozete mi trpnat ama naj mnogu vo letnite periodi.... i sekoj den gi mackam nozete so gel od komfor i mentol, taka ja zabrzuvat cirkulacijata i se osekam mnogu poubavo....i edno ke zaboravev.... nikogas koga sedete ne prekrstuvajte gi nozete stvara golem problem na cirkulacijata, taka mi rece specijalistot koj mi pravese exodoopler. [mod-kirilica:1nn8zvcv][/mod-kirilica:1nn8zvcv]
ЗИма ладни нозе, а лето чај на нив да вариш . Слаба циркулација е. И во чизми ми се потат како нездрави, ама си носам резерва чорапи секаде и сите ме познаваат веќе , не ме гледаат под око. Лето низ дома дека нема теписони, со апостолки одам за да не ги настинам, а неможам нормална топлинка памупча бидејќи `склет ми е.
И 10 пара чорапи да облечам, пак ми се ладни стапалата, а и дланките.. Секогаш сум ладна, освем на лето Никако да се стоплам..
а мене и лето и зима ми е се ладни, значи летото накај август се случе така да заладе некој ден абе тај ден замрзнам дури и печка уклучувам а може да замислете зимото како ми е ќе си умрам ја некој ден од премрзната незнам што да правам ми викат физичка активност али џабе е, и ми рекоа да одам да проверам циркулацијата па не сакам да идам ќе ми дадат да пиам апчиња тешко сумњам дека ќе се излечи со апчиња веке незнам што да правам се не4рвирам коа излезам надвор замрзнам после ми треба многу време додека да се згреам (додека да се одмрзнам како месо коа замрзнеш иста сум таква ) хахаха
Слаба циркулација,уште ако пушите,се тоа заедно=ладни стапала и дланки. Еве,послушајте го ѓумбир друштвото,и пробајте со ѓумбир.Сигурно ќе ви ја подобри циркулацијата.
ееее спаѓам и јас овде хаха....и дланките и стапалата и мене ми се секогаш ладни,навечер исто и јас неможам да заспијам понекогаш од што ми се толку ладни,дури и на лето...на зима,девојки,најубаво е да наполниме шишиња со топла вода и чуватјте ги во рацете и долу кај стапалата ама пазете да не истури водата в кревет кој ќе го суши после хаха...друго решение незнам,веќе и ќе се навикнам полека на ова...
Тоа што пијам ѓумбир ми помага во подобрување на циркулацијата па веќе и да го немам овој проблем. Со рацете се случува понекогаш да ми се пак ладни - мраз, ама со стапалата не. Така да пијте ѓумбир ќе се реше и овој проблем.
Ми се погоди темава...од кога знам за себе имам ладни дланки и тоа постојано.Се сум пробала до сега и ништо не ми помага На скијање кога одиме тоа ми е најголем проблем.Значи прво ги мачкам со една маст, после ставам два пара волнени ракавици и уште едни онакви скијачки (незнам како да објаснам ) и не ми помага,пак ми се премрзнати.Воопшто не ги чувствувам тогаш,неможам да ги мрдам и да ги контролирам.
Мраз ми се и дланките и стапалата постојано во зимскиот период. На стапалата и со домашни влечки и дебели чорапи и пак ништо. А за дланките дури и ми е непријатно понекогаш се поздравувам со некого а рацете мраз ладни иако се наоѓам во топла просторија. Решение?