1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студени стапала и дланки

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од velesanka, 1 декември 2009.

1. Irreplaceable.xD

Irreplaceable.xD Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    67
    Ааааааааааах тие нозе ладни мои ! Никогаш нема да ми се стоплат, па макар 6 пара чорапи да си ставам!
    Имам маки постојано со нозете ладни, циркулација ли е што ли е појма немам -.-

2. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    И јас имам проблем со ладни стапала и дланки...Ги чувам во топла вода со сол и облекувам дебели чорапи,што да се прави...

3. Irida

Irida Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    963
    Женски и јас да си прашам нешто. Мене во секое време, било лето или зима, стапалата и дланките ми се многу ладни. Имам низок притисок, слаба крв и сигурно слаба циркулација. Последниве неколку дена осеќам трпки по двете нозе од колената па надолу. Дали е можно тоа да е резултат на слаба циркулација или нешто друго е проблмот?

4. marija.hana.una

marija.hana.una Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    35
    Моите се грч студени и лето и зима.
    Вежбам секој ден, идам на професионални масажи веќе 3 години и пак ништо.
    Во разговор со лекар, рече дека меѓу другото (циркулација или сл.) студените раце и нозе се последица на емотивна неискажаност и можеби неискористен потенцијал кој го акумулираш во себе.

На TrinityNeo му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    ладни дланки ......... :D

6. flavia1

flavia1 Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    jas sum i vo zime i vo leto stalno so ladni noze..da toa e problem so cirkulacijata i so tek na godinite se poveke se vlosuva...od lani nozete mi trpnat ama naj mnogu vo letnite periodi.... i sekoj den gi mackam nozete so gel od komfor i mentol, taka ja zabrzuvat cirkulacijata i se osekam mnogu poubavo....i edno ke zaboravev.... nikogas koga sedete ne prekrstuvajte gi nozete stvara golem problem na cirkulacijata, taka mi rece specijalistot koj mi pravese exodoopler.

[mod-kirilica:1nn8zvcv][/mod-kirilica:1nn8zvcv]

7. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Луѓето со ладни дланки имаат топли срца :wasntme: И се вели дека се добри во кревет :lol:

8. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.939
    ЗИма ладни нозе, а лето чај на нив да вариш :P . Слаба циркулација е. И во чизми ми се потат како нездрави, ама си носам резерва чорапи секаде и сите ме познаваат веќе , не ме гледаат под око. Лето низ дома дека нема теписони, со апостолки одам за да не ги настинам, а неможам нормална топлинка памупча бидејќи `склет ми е.

9. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Мене нозете ми се ладни најчесто.И папучи и чорапи мее нозете ладни ми останувааат. :(

10. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    826
    И 10 пара чорапи да облечам, пак ми се ладни стапалата, а и дланките..
    Секогаш сум ладна, освем на лето :!: :lol:
    Никако да се стоплам..

11. ciganka

ciganka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    12
    а мене и лето и зима ми е се ладни, значи летото накај август се случе така да заладе некој ден абе тај ден замрзнам дури и печка уклучувам а може да замислете зимото како ми е ќе си умрам ја некој ден од премрзната незнам што да правам ми викат физичка активност али џабе е, и ми рекоа да одам да проверам циркулацијата па не сакам да идам ќе ми дадат да пиам апчиња тешко сумњам дека ќе се излечи со апчиња веке незнам што да правам се не4рвирам коа излезам надвор замрзнам после ми треба многу време додека да се згреам (додека да се одмрзнам како месо коа замрзнеш иста сум таква ) хахаха :D :D :D

12. FineChina

FineChina Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    29
    Aми јас сум ниска па нон-стоп ми се ладни ноџињата и рачињата:)

13. Andromaster

Andromaster Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    66
    ...ич нејќу коа ме пипкаат со ладни дланки...змијска работа...беај таму...брррр...

14. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

:!: не ја знаеш онаа народната ,,ладни раце и нозе ама огнена во кревет,, :)

На DzingrlakaDzikica, pamelche и kravce им се допаѓа ова.
  15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    47.994
    Слаба циркулација,уште ако пушите,се тоа заедно=ладни стапала и дланки.
    Еве,послушајте го ѓумбир друштвото,и пробајте со ѓумбир.Сигурно ќе ви ја подобри циркулацијата.

16. FeminkaDoKraj

FeminkaDoKraj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    49
    ееее спаѓам и јас овде хаха....и дланките и стапалата и мене ми се секогаш ладни,навечер исто и јас неможам да заспијам понекогаш од што ми се толку ладни,дури и на лето...на зима,девојки,најубаво е да наполниме шишиња со топла вода и чуватјте ги во рацете и долу кај стапалата ама пазете да не истури водата в кревет кој ќе го суши после хаха...друго решение незнам,веќе и ќе се навикнам полека на ова...

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Тоа што пијам ѓумбир ми помага во подобрување на циркулацијата па веќе и да го немам овој проблем. Со рацете се случува понекогаш да ми се пак ладни - мраз, ама со стапалата не. Така да пијте ѓумбир ќе се реше и овој проблем.

18. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Секогаш ми се ладни и дланките и стапалата... како коцки мраз :lol:

19. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Ми се погоди темава...од кога знам за себе имам ладни дланки и тоа постојано.Се сум пробала до сега и ништо не ми помага :worried: На скијање кога одиме тоа ми е најголем проблем.Значи прво ги мачкам со една маст, после ставам два пара волнени ракавици и уште едни онакви скијачки (незнам како да објаснам :D ) и не ми помага,пак ми се премрзнати.Воопшто не ги чувствувам тогаш,неможам да ги мрдам и да ги контролирам. :|

20. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    4.030
    Мраз ми се и дланките и стапалата постојано во зимскиот период.
    На стапалата и со домашни влечки и дебели чорапи и пак ништо.
    А за дланките дури и ми е непријатно понекогаш се поздравувам со некого а рацете мраз ладни иако се наоѓам во топла просторија. :worried: Решение?