Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    30
    добро планираат да ни пуштат пари за стипендиите или не?? до кога треба да ги чекаме...... и нас ни требаат пари..... :@ :@ :@ :@ :@

2. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    А прво треба да ни стигне назад договорот за да пуштат пари или нема врска?

3. ivana.dimitrovska

ivana.dimitrovska Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Ве молам помогнете ми :( Јас првиот пат бев одбиена за стипендија и си поднесов жалба а сега електронски се пријавив и за новиот конкурс..... Дали некој го има истото искуство и што мислите ќе ги добиеме ли решенијата за да знаеме дали да конкурираме сега ако случајно не ни е одобрена жалбата... Или пак некој веќе можеби доби решениеее ВЕ МОЛАМ ПОМОГНЕТЕ МИ ЗБУНЕТА СУМ НЕ ЗНАМ ШТО ДА ПРАВАМ СТРАВ МИ Е НЕМОЈ ПОРАДИ ТОА ШТО КОНКУРИРАМ ЗА НОВА СТИПЕНДИЈА ДА НЕ МИ ОДОБРАТ ОД ПРЕДХОДНАТА КОЈА СЕКАКО Е ПОГОЛЕМА :( :wasntme:

4. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Не ми го земај здраво за готово мислењето ама мислам дека нема логика да не ти ја одобрат таа за која си поднела жалба само заради тоа што си конкурирала за новава :) Мое мислење е дека треба да си ги тераш процедурите со новава, па ако во измеѓу време ти стигне позитивен одговор од жалбата што си ја поднела секако дека ќе си потпишеш договор за таа стипендија и ќе ја баталиш вторава. Во случај да треба да се потпишува договор за вторава, а ти се' уште немаш одговор од жалбата мислам дека не би требало да е проблем ако потпишеш договор за втората, па ако добиеш позитивен одговор на жалбата да го раскинеш договорот и да си го склучиш договорот за првата стипендија. Малку комплицирано звучи ама па и не е твоја вина што не си ги следат роковите и се испомешаа, па веќе не се знае ништо. Да си ги следеа процедурите, немаше да има проблеми...

5. ivana.dimitrovska

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    И мене не ми е логично но Македонија и се е можно ..... Но сепак фала многу за одговорот баш е добар и логичен и опширен :* :)

6. ivana.dimitrovska

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Девојки тие што конкуриравте за стипендија за В сега по новиот конкурс на факултет во уверението ви ги напишаа ли и оценките од овој последниот семестар т.е. за трет или петти зависно која година ВЕ МОЛАМ ОДГОВОРЕТЕ МИ ШТО ПОСКОРО МНОГУ МИ Е ИТНО :*

7. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Не ти требаат од третиот семестар, ти земаш стипендија врз основа на постигнатиот просек од 1 година односно прв и втор семестар :)

8. dan1

dan1 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    32
    Лелееее кога ќе има пари бре луѓеееее.....не се издржува веќе :lol: :lol: Ако знае некој кога ќе ни пуштат нека пише :D

9. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Доби ли некој одговор на жалбата? :worried:

10. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Дали на некој веке му има стигнато договор назад?

11. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Ни договор, ни пари, ни бутур...аман нека пуштат оти на душа ќе ме носат, ко црковен миш сум! :(

12. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Немам ниту јас уште добиено, сега може се зафатени со новиов конкурс :D
    А девојки, вие што чекате, не ме чуди да чекаат да помине и овој конкурс и сите жалби па на сите одеднаш да пуштат :|

13. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    |( Барем нека ни го пуштат договорот. Да знаеме дека сме мрднале од место. Којзнае до кога ќе чекаме, зарем малку беше? |(

14. S-fly

S-fly Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0

а чим ти си учествувала веќе еднаш за таа стипендија,може да ми кажеш нешто во врска со тестовите по математика и англиски,што ви дале?и дали биле многу тешки?
    Фала од напред

15. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
  16. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
    Да не ви стигна на некој договорот, што прават овие во МОН зарем не знаат дека нас ни требаат парите или па не заборавија

17. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    30
    феминчиња да не му стигнаа на некој пари затоа што министерот излезе НА ТВ и кажа дека биле префрлени 2 рати за новите.... немам динар скршен ги чекам да стигнат ексик значи.......

18. aaleksaandraa

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
    А кога го изјавил тоа ,јас немам ни проверено на сметката .Ами нели прво и договорот треба да ни го пратат дома?

19. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    30
    проверивме ама нема пари на сметка ставено... ни договори имаат стигнато ни ништо :@ :@ :@ :@ :@
    а на тв изјави дека почнале со исплаќање... :@

20. aaleksaandraa

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
    може типацот изјавил за тие старите шо им имаат пуштено