Мишела како го испираш кокосово? Јас два пати имам ставено, органско, и едвај го измив. Шампонирав 4,5 пати со различни шампони. Првиот пат измив со три шампонирања мислев како и секое друго масло. Ми се исуши косата природно, и имав што да видам. Среќа што дома бев не морав да излагам инаку бруки ќе беше.
Само масираш убаво на местата кај што нанесуваш и мала количина масло ставај. Не сум имала проблем со кокосово масло, еднаш одамна само ми се случи да ми остане недоизмиено чичково масло и отпосле ми текна дека не го поминав добро тој дел од косата. Некогаш и не е до тоа колку пати ќе ставиме шампон, си сака темелна масажа за да излезе полесно маслото. Ама како и да е, за секој случај шампонирам 3 пати.
Па да јас секој пат кога шампонирам масирам со силиконски масажер. Не ќе да е до тоа. Еве денес си ставив комбинација маслиново и рицинусово ми стоеше додека вежбав, со две шампонирања косата ми е премазна, свиленкаста и мека исто како да сум ја испеглала
Дајте некоја идеа како да ја живнам малку косава ? Сува и оштетена ми е од фарбање,можам ли да си купам нешто дома и да направам некој третман или мора на фризер(колку чини?)?
Кокосово масло од тегла ќе ти заврши работа. Ако можеш преспиј една вечер, сабајле измиј ја и немаш апсолутно никаква потреба од фризер.