Сува коса Имам долга , густа и многу сува коса, ја мијам еднаш неделно при што нанесувам шампон само еднаш пообилно. Водата да е што помлака, многу топлата вода ја суши ептен , како и нанесување шампон неколку пати. Маска за коса обавезно , јас користам DOVE презадоволна сум од неа, ставам само на пола коса , на скалп не , и колку што се може природно сушење без фен и преса
Сува коса Do sega sum probala mnogu shamponi i regeneratori...no eve nekolku meseci go koristam novot shampon i regenerator na GLISS KUR so kashmir (kako zlatna boja ambalaza ima so lila na kapaceto) ...mnogu e dobar i ubavo mirisa.No zavisi sekoj ima razlicna kosa no ne e loso da se proba. A, da i ova...ako ste slusnale za samovarensapun toa poveke babite go znam..ama obavezno pred da stavite sampon izmieteja kosta so toj sapun..dava ubav sjaj i pocvrsta i ubava kosa. [mod-kirilica:566rt50w][/mod-kirilica:566rt50w]
Сува коса Јас го користам nivea diamond gloss шампон и регенератор моментално и задоволна сум од нив косата ми е мека а инаку ми беше многу сува и безживотна. Си го купив и спрејот на глисс но уште го немам пробано, а пред некој ден си ставив маска на Palette со алое вера и косата ми беше супер мека и сјајна.
Сува коса Бидејќи имам сува коса, го користам Нивеа со протеини за сува и оштетена коса (со портокалово капаче), навистина сум задоволна. А еве и една протеинска маска за сува коса: 1 јајце, сок од еден лимон, 3 лажици маслиново масло. Се мати прво белката, па се додава жолчката и постепено и маслиновото масло се додека не се направи густа пенеста маса. Се нанесува на сува коса и се остава да стои 15мин. Потоа се плакне прво косата со млака вода а потоа и со шампон.
Сува коса i jas imam suva kosa, no osven toa i dolga mnooogu gusta i vtkana....abe super mi e (sto se vika - peri-nisi) ama mora da prevzemam nesto za nejzinata suvot...doduse koristam maska od Garnier i ne e losa, no sepak nejzinata suvost seuste doaga do izras (ne premnogu), ama problem e toa sto dokolku e meka togas ne se ubavo oformeni kadricite......... spas??? [mod-kirilica:1uuee36v][/mod-kirilica:1uuee36v]
Сува коса пробај откако ќе ја исцедиш убаво косата, дури ти е уште влажна да и ставиш восок за коса. не многу, онака колку да можеш да го размачкаш на рацете. и јас имам долга и виткана коса која е мн сува восокот што го користам е на субрина (во црвено кутивче) словенската фирма, и тој и дава сјаен изглед на косата откога таа ќе се исуши. она што ми е најбитно е дека овој восок не ја прваи да изгледа како да сум ставила кило зејтин врз косата, туку баш она природен негуван сјај и дава и плус ги држи локните оформени и лелеави. најтопло ти препорачувам дапробаш
Сува коса Една пријателка ми кажа дека ставала масло од кантарион на косата додека е сува, чувала така неколку сати, па после ја миела со шампон. Ова го правела обавезно после фарбање, да не и биде сува косата.
Сува коса за сува коса спас е бадемово масло, исто и маслиново масло ладно цедено е преубаво за косата. Се става на косата и се остава да стои по правилото, колку подолго, толку подобро . Но внимавајте кога ќе ја миете косата темелно измијте ја 2 пати со шампон за убаво да се измие цело масло бидејќи во спротивно косата ќе си остане мрсна.
Сува коса Ви благодарам за советите јас се фарбам плава и навистина многу ми е оштетена уште утре ќе испробам нешто од ова инаку користам маска каква што ќе ми дојди при рака шампон нивеа и силиконски капки ама многу ми е оштетена
Сува коса ЖенЦки јас ја пробав оваа маската со мед и жолчки, земав ги измешав состојките си ја намачкав косата и земав најлонче како што препорачавте. Имам тенко влакно како свила па и кога ми се залепи медот омг а за жолчките нз што да ви кажам, почнаа да ми течат по лице додека чекав 'косата да ми омекне' се изнервирав земав ја измијав и едвај ја исчешлав, сега си мислам со мајонез да пробам мош ќе има повеќе ефект
Сува коса Имам долга,густа и сува коса,и ја користам маската од GENERA(што содржи оризово масло)сеа незнам дали е до маската или до шампонот кој го користам,ама по секое миење на косата ми станува сува.иначе шампонот и маската ги користам скоро 1 година,и обично косата ја мијам на секои 3-4дена. Препорачајте ми некоја убава маска за коса и некој шампон против сува коса!!
Сува коса И јас го имам тој проблем со сува коса мене спас ми беше шампонот и регенераторот или маската на Лореал а сува и исушена коса пробајј вредии
Сува коса Јас навистина ке полудам од мојава коса. долго време ја фарбам ,морам зашто имам многу бели влакна..е сега на скалпот имам првут а косата надолу е сува најверојатно од фарбите.Напоменувам дека не можам да користам било каков шампон зашто ме чеша скалпот.Долго време бев верна на H&S ама освем што не ме чешаше немаше никакво друго влијание.Сега ми здосади го сменив со лореал тотал иста приказна..се прашувам дали за мојава коса како слама има спас.Убава е само кога ке ми ја исфенираат на фризер онака е очајна не знаев во која тема да го поставам прашањево ако отидов оф топик,простете
Сува коса Мене фарбите ми ја сушат косата а јас и онака имам сува коса, многу густа и постојано се заплеткува. Без да нанесам регенератор неможам да ја расчешлам.
Сува коса Јас имам виткана сува коса што без регенератор не се чешла.. 1-2 саати пред миење и ставам кокосово масло, ја мијам со шампон и ставам маска од Генера (исто од кокос). Мајка ми порачала некое ефтино спрејче за коса од авон 150-170 ден. што испадна супер.. и дава сјај на косата, ја прави мека а и мн. убаво мириса.
Сува коса Сакав да прашам дали некој ја има користено оваа маска за коса на нивеа ? Бидејки имам сува и оштетена коса (од премногу пеглање)..дали оваа маска може да ми помогне некако? Благодарам однапред
Сува коса Користам Генера, следна што ќе ја купам ќе биде Фруктис на Гарниер. Е сеа, ме интересира дали бланшираните прамени ги оправа некоја маска или слабо, нема надеж ?