Не си згрешила Плавуша, основната намена на чичковото масло е да го спречи опаѓањето на косата, го зацврстува коренот и помага за побрз раст. Јас го користам само на скалпот и многу сум задоволна, а кога го купив првите неколку пати ставив и на врвовите, но немаше некој голем ефект, барем кај мене, за суви врвови ми помага бадемово масло.
Би ви ги препорачала каапките за суви врвови од авон, зелените.Сега во овој каталог ако не се лажам 200 и нешто ден се.
Здраво за сува коса имам пробано сеод природни рецепти. Кокосово масло е идеално, арганово, макадамија и јојоба. Како маска се нанесуваат на навлажнета коса се става кеса врз неа пешкир се загрева со фен две три минути и се држат најмалку саат а може и преку ноќ. Изутрината се мие со благ шампон. Како серум за оштетени врвови се земаат неколку капки (во зависност од должината и густината на косата) и се загреваат помеѓу прстите и се нанесуваат на суви врвови после сушењето или пак на влажни по шампонирање како еден вид на здрави силиконски капки (ама без силикон). Мене одлично ми одговараат а ја оставаат косата ептен мека и сјајна.
Кокосово, арганово и чичково масло како маска за коса се перфектни, ги имам испробано и ги препорачувам, што повеќе стои маслото на коса, тоа подобро.
Што да земам за суви врвови, редовно ја скратувам, низ целата должина е ок, само врвовите како разлетани. @koritsaki ?
Редовно да користиш маски, а од кога ќе ја измиеш на влажна коса можрш да нанесуваш од млеково на Балеа. Има и со манго но мислам ова е подобро за суви врвови
https://www.bellina.mk/p/999/hair-e...etirana-i-oshtetena-kosa-150-ml?categories=27 Оваа можеш, и во дм ја има