значи не се тешки за одржување, тој што имал знае дека се става восок на суканиците кој не им дозволува да се растурат иако ги миеш редовно (но навистина не треба да се мијат ако ги имаш на цела коса,нема потреба за тоа). а вака со восок си ги миеш не се гадни ниту мирисаат...
Суканиците ги имав на целата коса во средно(во осмо ги направив) 2,5 години,така што не се многу тешки за одржување,но потоа ми текна права кратка коса,па имав ептен кратка едно време и такааа
Балканско синдромче, се што е надвор од шаблонот е freak. Ја не би суканици никогаш, не би ми личело знам, со оваа ретка коса уште суканици ми фалат, две-три и ајт у три лепе цела коса, не бре брате! Нити ми се свиѓа, нити бутур. Ма и кога гледам некако со доза на резервираност ги посматрам луѓето со суканици. Кој што сака нека си прави, ама апсолутно немам ништо со тоа. За себе, суканици не!
Ја обожавам суканици, ама одкако си направив неколку не ми станаа вишеинетересни,и ги држев некое време и ги исеков. Значи з аистите си треба внимание и нон стоп да се плетат (Доколку не се правени со восок,или нз шо друго) мене ми беа плетени со игла, ама морав после сама да си ги одржувам, анемав живци нит време за истото и исеков
Без навреда ако некој од вас има суканица, ама мене ми се ужасно грди ме потсеќаат како луѓето да се излезени од првобитно општество (неисчешлани)
Ич,ич несакам суканици барем убаво да изгледаа јас мислам дека суканици не се за права дама или девојка тоа ми е повеќе машка фризура Никогаш сум немала суканици, а не сакам ни да имам
Кај женските , на некои убаво им стојат суканици и затоа сум за. Но кај машките неможам да прифатам бидејќи ми се гади а тука , сум против.
Колку сте само вие неинформирани,суканиците немаат врска со неуредно,нечисто,смрдливо. И вашата коса ако не ја миете и не ја негувате ќе смрди на хумус и вошки ќе скокаат ко на концерт на Аца Лукас. Ако на Боб Марли не му текнало бојлер да пушти,не значи дека и сите други дредхеди имаат смрдливи суканици. Има специјална нега,што е малку покомплицирана и подолготрајна однего обична коса. Суканиците не стоеле елегантно... Your arguement is invalid.
апсолутно сум за секогаш ме привлекувале суканици, интересни се и несекојдневни... не се тешки за одржување доколку ти се природни... дечко ми имаше природни, со тек на одредено време му се направија сами, има многу виткана коса... никогаш не отиде на средување, ниту пак ставаше восок на косата или незнам какви работи... според мене е најсекси фризура ако може да ја наречам, нема посекси маж од оној со суканици
Како на Паз, Сиело, во Ангели? Оу ноу. Може некој си негува некој таков стил, што знам. Но јас никогаш не би си ја направила т.е. уништила косата на тој начин. Мојата коса не е тесто да ја сукам.
За волја на вистината, ова на Шакира не се вистински суканици. Се прават со извртени прамени и преса, и се расчешлуваат лесно како локни.
Секој има различен стил на облекување,јас лично не би направила суканици одпричина што подоцна треба да се ишишам кратко ... А и една моја другарка имаше и и беше преееемногу тешко за одржување ...
По грозно нешто за во коса неможе и да биде !! Никако ни во краен случај не би направила суканици.Порано една другарка имаше(ама не цела коса) и на крај ја скрати ~Сепак се е до вкусот-а мислам дека нема на некој а да не му стојат.Ако се има таков стил-тогаш зошто да не.
има случај, братучеда на мој другар имала суканици со години. Кога и се здосадиле, ги исекла и од нив излегле лебарки Сега незнам колку е точно ова, ама пак и не ми е многу невозможно. Што мислите вие?
Неможе да е возможно затоа што лебарките не се мали како вошки сигурно ке ги видела или осетела! Иначе да не бидам офф- не сум пртотив суканици али не би правела на моја коса бидејки имам природно права и убава коса и не би ја расипувала. Можеби суканиците се подобри за оние кои имаат виткана коса затоа што полесно ке се направат и нема да бидат многу тенки како црвчиња. Се согласувам дека на машко многу убаво му стојат суканици, некако многу секси им стојат на машките посебно ако се долги и негувани
Се согласувам. Никогаш не ми се допаѓале. А за хигиената пак да не зборам. Колку и да ја одржуваат не е тоа тоа.