1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Суканици

Дискусија во 'Коса' започната од maja8, 14 декември 2010.

?

Дали сте ЗА или ПРОТИВ суканици?

1. За

228 глас(а)
    45,1%
  2. Против

278 глас(а)
    54,9%
  1. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    No,thanks.Мене толку ми се одвратни и ниту малку елегантни,а и воопшто не ми даваат аргумент и впечаток за негувана коса.. :puke:

2. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Бљак! Беа популарни кога бев во средно, ама ни тогаш не им бев некој фан.

3. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Незнам зашто , али у животот никоја фризура (шо и да е ) не ми била поодвратна од суканици, али СЕКОЈ СИ ИМА СВОЈ ВКУС.. :)

4. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Јас не би. Не ми се ни привлечни, ниту ми се уклапаат некако со мојата појава.

5. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Оваа лето ќе ставам една или две.
    За повеќе и јас не сум. :)

6. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    и јас како помала се ложев на суканици и на тој раста стил ,ама како растам поинаку ги доживувам работите ...мислам целиов мој живот сум опкружена со мужи и ниеден не се изјаснил дека суканиците се секси,привлечни или таквите девојки воопшто напротив одбивни им се ...истото важи и за машките со суканици никогаш не би ме привлекол таков тип ...
    и јас имам некој СВОЈ различен поинаков стил ама не би се решила да си направам суканици НЕ !

Дефинитивно би напраила ваква привремена фризура што ке стои до недела максимум ,совршена е а и многу добро и стои на Анџелика ;)

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      8,9 KB
      Прегледи:
      327
    • angelina-jolie8.jpg
      angelina-jolie8.jpg
      Големина на фајлот:
      36,4 KB
      Прегледи:
      327
    • jolie05.jpg
      jolie05.jpg
      Големина на фајлот:
      29 KB
      Прегледи:
      326
  7. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Не, јас сум против суканици. Ама фала богу, секој си има различен вкус и има некој кој си има таков стил и му излегдаат совршено. Ама и не се хигиенски :?:

8. 2036

2036 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    75
    Не би ставила. Прво не ми се допаѓаат, второ не се воопшто хигиенски. Доколку некој има желба немам ништо против, сепак нивна коса си е :)

9. smilleyy

smilleyy Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
    хахахаххаха не сте точни жими се значи што се не има на ова тло. епа вака: DREADLOCK (заплеткан чвор). вошки не одат на суканици до сега не сум сретнал да фати некој вошки кој има суканици. бидејќи самата кожа на која има суканици испушта серуми кои се еден вид отров за вошките. а како што знам вошките одат на здрава кожа од која се хранат. ако имаш суканици немора да значи дека се нечисти. на пример јас (на времето) коа имав суканици ги миев скоро секоја недела а некогаш на секој втора. НО суканиците можеш да ги миеш и секој ден ако сакаш. нема некоја филозофија во одржувањет. ставаш шампон го миеш темето плакнеш сушиш и толку. инаку самата суканица не се мие бидејѓи тоа е најчистиот дел кој не мириса. значи само темето се мие а со тоа и коренот на суканицата кој е купче од влакна. друга работа тоа со восоци, гелови, горење се ама баш ЧИСТА ГЛУПОСТ. посмешно нешто не сум слуснал. и друга работа многумина ги прскаат суканиците по спрејови парфеми и ги мачкаат со восок за да им мирисаат убаво. ок мирисаат убаво но само првите два саатио. а после мирисот прераснува во непријатна реа. значи: СЕ МИЈАТ СО БИЛО КАКОВ ШАМПОН, СЕ МИЕ САМО КОРЕНОТ И ТЕМЕТО, НЕ СЕ ПРСКААТ СО ПАРФЕМИ И НЕ СЕ МАЧКААТ СО ВОСОЦИ ЗА МИРИЗБА А МОЖЕ ДА СЕ СУШАТ СО ФЕН. инаку сите мислат дека ако се сушат со фен ке се растурат хахахахаххаха баш напротив ништо нема да им биде. епа незнам што друга да кажам. поздрав

На КикиМаус му/ѝ се допаѓа ова.
  10. freemanlogic

freemanlogic Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    lugje znae li nekoj kako se prave kratki i ednostavni sukanici, so ili bez vasa pomos resen sum da si pravam sukanici, ako nekoj znae neka mi kaze. "HeidiDiWalt" super ti se slikite sto si gi stavila, bas mi dojde inspiracija kako da gi pravam. Pozdrav....

11. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Далеку од тоа дека секој што има суканици има вошки. :^)
    Јас имав, па немав вошки. :^)
    И да, тоа прскање со парфеми, мачкање со восоци - од тоа смрдат суканиците.

На КикиМаус му/ѝ се допаѓа ова.
  12. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Кратко и јасно НЕ! Не ми се допаѓаат суканиците!

13. RedHeart

RedHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    47
    Ќе може ли некој да ми објасни подетално кога ќе ти здодеат суканиците како да ги извадиш. Треба целата коса да си ја исечеш или...

14. M.arija

M.arija Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2012
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    268
    Не ми се допаѓаат ич :)

15. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    и јас се согласувам со феминките погоре кои рекоа дека не обожаваат суканици,и јас едно време сакав ама тоа беше еден период така кога флеваме во филм сега кога ќе размислам не ми се верува дека сум сакала суканици види ако ставиш може многу да се каеш после и една да е таму ке те истрижат за да ја извадиш,и јас гледам тука кај нас еден долга коса и сета во суканици и шеташе со девојка му и таа кратка коса и она суканици лелеее ај после овој ке го истрижат машко е ама оваа што ке прави цела коса ц ц ц

16. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Најгрозни ми се. Имаше една моја другарка направено.Ама неможеше да ги исчешла како некои што успеваат. Сеа ко маж е шишана у косата :puke:

17. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Знам дека кога бев основно негде 6-7 сакав да имам затоа што тогаш играа Млади бунтовници и Марица многи ја сакав па од неа видов :D Дете бе...
    Сега со овој памет кажувам едно категорично не за тоа, на косава што се не и стаив да ми биде мазна ибава мека, а не па суканици да направам. Нема шанси не е мој стил тоа :)

18. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Големо неза суканиците!!! :@

19. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Суканици..бљаќ, на самата помисла ми текнува на вошки и не изниена коса! ПРОТИВ :puke: :puke: :puke:

20. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Зависи како се праени суканиците.Ако се по лабаво напраени можеби и ќе се отплетка некако косата,ама ако се баш онакви суканици тогаш шишање цела коса.
    Јас имав порано 2-3 суканици,интересни ми се.Ми се допаѓа и цела коса со суканици,ама не сум спремна да си ја скратам цела коса :)