Татко ми ми призна дека има друга..

Дискусија во 'Брак' започната од zvezdichka11, 4 септември 2015.

1. 123.Maki-first

123.Maki-first Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    107
    Тука татко ти е крив во секој поглед! Имал афера, ок. Ја засакал, ок. Има пари за да ја дарува, ок. Ама, нема право неа да ја дарува повеќе отколку тебе, ти си му ќерка, ти треба да му бидеш и пред мајка ти и пред неговата мајка и пред швалерката. А таа, 18 години помлада, нема да спие со постар маж за ич ништо, сигурно и извежбана, знае како да го врти. Не треба да си тажна околу сево ова, тоа е сепак нивен живот, малку нефер спрема мајка ти (но штом веќе до толку се средува и е преокупирана со себеси, има и таа некој). Твое е да си го добиеш твоето, побарај кола пред се, пари, подароци, време, се што ти треба. Отпрвин постапи со убаво, викни го да излезете некој ден, да разговарате убаво, потруди се да го разбереш, но и да го потсетиш дека тој е пред се татко, а после е*ач, дека има долгови спрема тебе... Ако сакаш да го оттргнеш од неа, кажувај му како треба повеќе време да поминувате вие двајца заедно со што пополека ќе го оттргаш од неа, ако те откачи, фино лепо ќе ти каже дека ќе биде со неа, прашувај го како им е заедно, каде одат што прават, оствари контакт со неа, ќе ти користи во понатамошните планови какви и да ти се. Можеби ќе излезе дека девојката е супер за него, може ќе бидеш задоволна после ова, ќе обрне внимание татко ти и на тебе.
    Ако ова не успее, ако не добиваш ништо, иде на полошо, време е да настапиш, но не со закани, туку на друг начин. Направи да се загрижи за тебе, направи драми. Среди работа по дома остави некој шприц, амфас, кока (ако најдеш од некаде), да ги пронајде татко ти, да мисли дека се дрогираш... Потоа кажи му дека идеш со Албанец или некој од емигрантиве, измислувај приказни. Ако треба, најди некој кој би глумел твој лажен дечко. Не мора баш овие работи, може нешто друго да направиш (ако имаш идеја), ама направи некако за татко ти да нема време за неа, потоа тој ќе и каже на мајка ти, ќе се зближат тие двајца, пред тоа оствари контакт со швалерката, кажувај и како се мајка ти и татко ти заедно.
    Ако сепак не се смири со мајка ти и швалерката победи (да знаеш, тука татко ти е марионета на швалеркава, годините кажуваат - освен ако девојката е 30+), оттргни се од него, пред тоа кажи и на мајка ти за се, откачете го, изгубете му се, кога ќе снема пари, таа ќе го откачи, тогаш ќе биде многу интересно да го гледате како се мачи.

2. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    znam kako ti edna drugarka imase slicen slucaj go kazav toa na drugarka mi eve i tebe istoto ke ti go kazam da sum na vase mesto tato bi bil veke mrtov za mene pred se toj te podgazil tebe so nekoja orospija a posle majka ti jas mislam da sednes da razgovaras so majka ti objasni i kako e so e i ostavete go jas da sum ti tipkava ne mi ja ostavila na raat da zivee pa makar i sekoj den da me tepa tatko mi bree kakvi luge imaa

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    @joy1 Јас не реков дека тој треба да престане да троши за сопственото дете, туку таа да сфати дека веке не е дете има 21 и може сама да си заработи. А татко и навистина не е должен цел живот само за неа да троши а за него не ( во случајов за него и шалерката и нивните “деловни“ патувања.
    Јас би го разбрала гневот и бесот и тагата на девојчето, ако таа пати поради мајка и, но овде не приметив такво нешто. И на крај од кај знаеме дека после 10 год оваа ке го остави? Не се знае тоа. Девојчево очигледно е дека не може да ги спои тато и мама, бидејки и двајцата не се заинтересирани за тоа. На крајот и ова не ми е јасно, зошто барала објаснување од швалерката па и пишала порака? Глупо е. Нека барала директно од татко и, а не да пишува пораки кај што не и е место. Ете татко и кажал дека ке ја претстави откако девојчево ке се омажи, што значи сака да биде со новата партнерка, а не со сопругата моментална.

И се додека и давате совети на девојкава дека татково е должен цел живот само за неа да гледа, се до тогаш таа ке има усвитена глава и нема да биде способна сама за ништо да се избори. Утре ке чека се од мажот, но тамо ке биде друга приказна. Не татко и ја пораснал, ја школувал и сега е време таа да стане самостојна личност и да си го најде својот пат и срека, а не да ја расипува таа на татко и.

На Candid му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ***nekoja***

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    devojceto ne kaza deka na majka i bi bilo seedno tukudeka se pocituva negoviot zbor mozebi nema da smee niss da kaze za da ne e nasilen koga on go ostavil sopstvenoto dete na ulica da place so dojdelo red za zenata sto saka da ja ostave....

5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Постојат спрецијални установи наречени психијатриски болници.

девојчето јасно и гласно кажа дека на мајка и и е сеедно и дека битно и е само нејзиниот изглед ( што мене ми мириса на афера, или план за афера). Еве што пишала;

На Candid, ALISA0000 и galapce им се допаѓа ова.
  6. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.866
    Допаѓања:
    7.262
    читам цели страници испишани.а девојчето што бараше совет никаде го нема.

На Lella, makedonkamak и 123.Maki-first им се допаѓа ова.
  7. ***nekoja***

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    И да кажам, него нема да го засега бидејки неговиот збор сите го почитуваат а јас важам за тотално небитна кога се во прашање вакви работи.......i ova go pisala deka negoviot zbor se pocituva msm imas pravo mozebi plan ili afera sepak loso e za stradanjeto na devojceto..

8. 123.Maki-first

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    107
    Ее и, ти треба ли помош?

9. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Ке беше лошо за здравјето на девојчето ако речеше дека татко и не ја сака, дека ја малтретира психички или физички, дека ја игонира, дека нема што да јаде, да облече..... Ама нема да е лошо ако тој и купил саат на швалерката или накит и малава паѓа во несвет. Абе нека зароботи свои пари и да видиме како таа и на што ке ги троши. Не велам дека татко и е добар човек, ама па не е и толку лош. Сепак ете криел зошто не сакал да бидат повредени, криел дека сакал керкава да се омажи да на праат да биде со швалеркава. Не спомена девојчево ниеднаш дека живее во мизерија, туку дека немала кола, ама еј веке де години имала положено за кола. А кој и дал пари за тоа? Пари за компјутерот и нетот од кој нас ни пишува? Пари за струјата на која таа го вклучила итн итн....
    Пак ке речам татково не е совршен, ама па и не ми е некој баш прав маж. Разведи се бе човек па шврљај, не прави бруки дека се се дознава.

не тебе ти треба

На CrazyOne, Candid, Madam-A и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. 123.Maki-first

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    107
    На кој начин?
    Ако имаш поинакво мислење од некој, не значи дека треба да ги сместуваш сите тие во лудницата во твојата глава. Врска немаш.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Различно мислење е едно, забегани мислења се сосем друго. Треба модераторите да поработат малку.
    Девојче ајде излези од пубертет па давај совети. Пошто ова што го имаш пишано е стварно човек да се исплаши. Клинички термин би бил идиот.
    Советиве ти се екстремно забегани од кокаин до дечко сириец, од лошо на добро па на присилно. Уште да и пишеш вени да сече и сериозно ке ти препорачам психолог.

Ај прочитај се што имаш пишано, па после оправај туѓи маки. Ова или дете на 15 може да го пише или пак некој навистина забеган.

На Candid, Bozica1980, Daleron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. 123.Maki-first

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    107
    Не реков стварно да го направи тоа, реков да излаже... Моментално внимание не може да добие на друг начин, и таа самата си кажа дека никој не ја слуша што има да каже. Освен тоа, паровите се зближуваат ако на нивното дете им треба помош така што јас не кажав ништо погрешно и јас тоа си го знам. И не мешај ги моите години во прашање, колку и да сум помала од тебе, имам 3 пати повеќе животно искуство од повеќето, се надевам и ти си меѓу нив зошто и не е баш пријатно се што има да доживееш. Ти мисли си што сакаш, ништо не те советував тебе, напротив, би те игнорирала наместо да те напаѓам и да полнам тема што не сум си ја напишала јас. Пиши во ЛП ако до толку ти се дискутира. Значи, девојчево сепак нема што тебе, мене и нашиве глупости да ги чита, затоа воздржи се од напаѓање настрана, тоа баш и не ги интересира другите.

13. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Многу сакам да ви бојам вас неразбраните и сезнајковите.

Девојка од 21 година знае на паметен начин да добие внимание, а не да изигрува забегано ретардирано тинејџерче. Кога детето има мака паровите или се зближуваат, или најчесто се ОБВИНУВААТ кој повеке потфрлил како родител. Тоа што ти мислиш дека го знаеш и дека е решеие, ти е погрешен начин па за оа имаш и вакви ставови и мислења.

Не ти мислиш дека ти имаш се проживеано и дека имаш некое големо искуство, ама не се лажи. Искрено ми се онесвестува кога ке прочитам на форумов како некоја многу односно се и сешто има проживеано и ние другите поимнемаме. Тоа лажи се сама себе. И порасни.

Јас тоа што мислев го кажав, а сепак не истесов зелени од ракав ниту давав налудничави идеи. Ако те не сакаш да ме читаш имаш опцијаа за тоа и не гледам причина поради која би ти пишала ЛП.

Значи девојчето сепак има за што мене и другите да не чита, зошто таа бараше совети и ги доби. Со сила ние не ја натеравме да пише проблем. Дури одвоивме наше драгоцено време да ја посоветуваме, без да протресеме глупости.

14. 123.Maki-first

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    107
    Така е, одвои внимание за неа, но оваа внимателност со боењево баш и не ти беше потребна. Јас не реков дека не сакам да ти ги читам мислењата или нешто слично, можам едноставно со поглед да ги прескокнам ако ништо друго, ти си таа што имаше против моите мислења, ти си таа што ми се обрати мене прва, ти се расправаш со дете. И ако не гледаш причина да пишеш во ЛП, да ти кажам, ни јас не гледам, твојава почната дискусија тука ме потсети на ЛП, тоа е се. Јас како сакам така ќе си размислувам, ти како сакаш, така прави, јас сум мала, може ќе се сменам, но ти и твоето меѓусебно разбирање со луѓето нема (освен ако не е ПМС, бременост или менопауза, кај вас возрасните има повеќе варијанти). Добра ноќ, мала сум јас, треба да си легнам :*

15. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Важи ајде.

16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.403
    Допаѓања:
    35.002
    @zvezdichka11 можеш ли да напишеш нешто? гледам многу феминки си го трошат своето драгоцено време давајќи ти совети, а ти абер немаш да напишеш нешто.

На NightBreaker му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Јас мислам дека звездичка конечно ја доби колата за поклон од татко и па затоа ја нема да ни пиши.Добар шофер е...:^)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lella, imelda и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Првo, дa се извинaм штo сo мoите коментари те нaтерaв дa се нaврaтиш нa твoетo искуствo. Не се сoмневaм декa е тежoк периoд зa преживувaње, aмa мoже ли oнa дa смени нештo? Јaс не целaм нa рaмнoдушнoст, aмa прифaќaње нa ситуaцијaтa би билo дoбрo зa пoчетoк. Тoa штo се случувa, уствaри веќе е слученo и немa нaзaд.

Вo врскa сo рaзвoдoт, гo спoмнaв зoштo мислaм декa oд тaму зaпoчнувa се : Леле не ме сaкa тaткo ми, Леле немa дa живеaт сo мaјкa ми зaеднo, Леле ќе имa другa женa... ствaрa дoпoлнителен стрес нa пoвредените чувствa и хaoсoт oд нoвoнaстaнaтите емoции, a реaлнo, зa дететo не требa дa е пoвеќе oд дoкумент. Биoлoшкaтa мaјкa му oстaнувa мaјкa, биoлoшкиoт тaткo му oстaнувa тaткo. Oднoсите пoнaтaкa се препишувaaт нa индивидуaлнaтa ситуaцијa. Мoжеби ќе бидaт нaрушени пo рaзвoдoт, a мoжеби и не.

Не јa нaпaднaв вooпштo јaс. А зa штo би се бoрелa oнa вo ситуaцијaвa? Немa бoрбa. Тaткo и oдлучил.
    Не мoжеш сo силa дa нaтерaш нa некoј дa си му битен, зaтoa јaс сметaм декa зaлуднo си трoши време.
    И дa прирoднo е дa сaкa тaa се дa биде пoдмaчкaнo, aмa oвa е реaлнoст и oвa јa снaшлo и сегa рaбoтaтa е кaкo дa се снoси сo тoa, a не кaкo би требaлo дa биде, зoштo ете не е кaкo штo требaлo.

19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    :o :o (facepalm) :fubar:
    Смајињата доволно кажуваат (смајлиштосекрсти).
    Типично на примерот што го споменав некаде погоре.

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.258
    Допаѓања:
    258.991
    Трол не трол, сеедно, и на Грејси и овде, ако имаат пари, ма кој ги рецка.
    Парите се најбитни во животот, а колата од уста не ја извадите. Колата беше спомната за пример.
    Па да и јас ќе бидам повредена ако татко ми купи кола на швалерката, а мене не, иако сум 27 години и заработувам сама.
    Вие оваа со швалерките ептен го прифаќате како нормално. Епа мене не ми е.
    Зошто бре не се разведе, што чека,м?
    Бракот им е оддамна завршен, уште по смрта на брат и, ама човеков па и мајка и очигледно после тоа несакаат развод ради ќеркава, демек ќе глумат среќна фамилија, а незнаат дека вака е полошо.
    Ама шо е битно тоа, пари има? Има! Ај чао.

На cresa-jagoda, Nausicaa и ninja35 им се допаѓа ова.