ТВРДА СТОЛИЦА Ленено семе смелено со лажичка мед пред спиење или може масло од лен. Не делува веднаш но регулира. Или сушено овошје, сливи на пр.
ТВРДА СТОЛИЦА Касни си ајвар или тиква. Најбрзо и најлесно решение. И пченка варена и портокал помага.
ТВРДА СТОЛИЦА Ленено семе, секој ден по една лажица со млеко или јогурт. Или напиј се расолница (веднаш ќе фатиш правец во вц).
ТВРДА СТОЛИЦА сливи или компот од сливи помага многу,јас порано имав проблем онака констатно 2 месеца и морав да купувам Билакс ги има во аптеките 53 денара е.... го испиваш апчето и после пола сат вц е твое во наредните 5-6 сати исто така помага и кисело млеко и јогурт
Овој пат ни тиква, ни пониква, ни никаква не ми помогна. Него, зедов зелен чај да си се напијам рутински, му ставив една лажица рицино (од маслото за коса што го користам ) и очекувам резултати за 2 часа најдоцна. Нека помогне, па ако треба список на вратата од вц-то ке закачам за посакуван редослед на посетители.
Ах таа тврда столица имам само 14 години и од секогаш се справувам со овај проблем а што ќе биде понатаму со текот на годините само госпот знае,бев 100000 пати на лекар и велат таков ти е организмот и тоа е сега ми рекоа Билакс апчината да ги земам бидеќи немам отидено во wc 1 месец вчера се напив и сабајле пола саат во wc останав
Сакам да ве прашам за апчињата Билкас дали можат да се земат на слободно,дали треба консултација со доктор дали има шанси да се здебелиш од нив т.е дали создаваат зголемен апетит
Билакс за тврда столица Не знам за апчињата,ама ти препорачувам да пробаш на природна база некој лек за тврда столица. Мене лично ретко ми се случува да имам тврда столица,ама кога ќе дојде до тоа не размислувам воопшто. Една чаша млака вода и 1-2 мали лажички мед растворени во водата .Ова го пијам наеднаш и после 2-3 мин.трчам во вц.Пробај,нема што да изгубиш.
На другарка ми имаше ефект се додека не се направи зависна од нив и потоа реши да со исхрана ја регулира столицата. Инаку да, можеш слободно да ги земеш без лекарски рецепт
За појадок овесни снегулки со јогурт и ленено семе. Откако почнав да го појадувам тоа неколку дена по ред, со шољава сме станати БФФ
alkalaks е најдоброто решение барем за мене . тоа е чај појма немам од кој производител е ама го има скоро секаде . за 6 или 7 часа се оди во њц без утка сливите сончогледот маслото за јадење и што уште не мене не ми помагаат . немам проблем редовен но кога го имам го имам еднаш дури 2 недели не бев одена дури и да неверува човек . има и апчиња чоколатца и карамели за оваа намена но само карамелите се добри и се разбира се поздрави од апчињата ај со лесно нека ви е