Тед Ласо (Ted Lasso) [2020]

Discussion in 'Серии и емисии' started by RainBow, Oct 8, 2021.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

https://www.imdb.com/title/tt10986410/?ref_=ttawd_awd_tt
    Една од најдобрите серии што сум ја гледала во последно време. И повеќе од тоа, ми стана една од омилените серии воопшто.
    Прво мислев дека е некоја пренадувана серија, досадна серија за фудбал, ама леле, колку ми беше погрешно мислењето. Многу ми е мило што и дадов шанса на серијава.

Не за џабе освои толку многу еми награди и има толку многу номинации.
    Станува збор за Тед Ласо кој е тренер во рагби, но добива понуда да оди во Англија и да тренира англиски тим во фудбал. Од лични причини ја прифаќа понудата и оди да тренира тим во спорт за кој нема поим што е.
    Приказната е толку топла, инспиративна, ликовите се совршени изградени и поминуваат низ толку многу промени... Едноставно една од најдобрите feel good серии кои ги имам гледано.
    Топло ви ја препорачувам доколку не сте ја гледале.
    Доколку сте ја гледале, кој ви е омилен лик? Како ви се допадна финалето од втората сезона?

2. RainBow

Добро луѓе, сериозно никој не ја гледал серијава? Какви глупости нема веќе, а една ваква серија да не ја гледате е стварно, ама најстварно, огромна штета. Ајде дајте и шанса.
    Една од најпрекрасните двојки во тв сериите. Рој ми е...:inlove:

Srckata28 and Nausicaa like this.
  3. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Страшно добра серија. Со нетрпение ги чекав епизодите и сега едвај чекам 3та сезона:inlove:. Препорака(y)
    Рој е срцка!

4. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

IM.TMKQ, do-re-mi and RainBow like this.
  5. RainBow

Ееее фала богу се јави некој. :D
    Навистина не знам како серијава нема поголема гледаност. Ептен е погодена за никаквово време, преполна со емоции.
    Рој Кент мене ми е најнајнајомилен, како тинејџерка сум знам, да бев ќе си залепев постер од него.:l::D

Сара Лав and Nausicaa like this.
  6. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

А Нејт ми е класичен пример за кога ќе кажат "Кога ќе те удри славата во глава" и "На човек ќе му дадеш прст, ќе ти бара цела рака". Тотално некоректно однесување!

А за Ребека цело време мислев дека ќе заврши со Тед и навивав за таа љубов... ама ништо:(

И уште нешто, дали посакавте да ги пробате колачињата на Тес?:D

7. RainBow

Леле, мене Ребека ми е целосно несоодветна за Тед. Сосема спротивни личности се, она е премногу некако за него, од секој аспект.
    А Нејт, страшно добра трансформација му направија. Од ништо го направија нешто и уште толку се полакоми. Требаше на друг начин да се бори да напредува, ама ете. Сепак, добро ја поставија сцената за третата сезона. Ќе биде забавно.
    И да, ептен сакам да ги пробам колачите. :D

Сара Лав likes this.
  8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Има премногу серии да не знае човек што попрво да гледа. Ќе ја имам во предвид за следна на репертоарот.

RainBow likes this.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Искрено немам чуено за серијава, а по описот и по cover photo не изгледа најпривлечно. И тоа е причината зошто ќе ја гледам, обично ваквите серии се hidden gems. ;) Oчекувајте ме во темава.

RainBow likes this.
  10. RainBow

Вистина не изгледа привлечно. Јас ја загледав само зашто имаше толку еми награди и номинации. Исто беше и со Schitt's Creek, имав некаква аверзија, ама фала богу ја изгледав, исто како и оваа.
    Нема да зажалиш.

Srckata28 likes this.
  11. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Колку е опфатен спортот во серијава? :D

12. RainBow

Таман. :D
    Да ти кажам искрено те тера да сфатиш зошто некои се толку поврзани со фубалот. Инаку, во центар се случувањата на ликовите, а фудбалот е споредната најважна работа.:rofl:

13. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

А каде може да се гледа серијава? Ја има на Нетфликс или ќе мора да се спушти?

И мене не ми изгледа привлечно cover-от и описот, ама @RainBow многу убаво ја опишала, објаснала да не си мислиме дека се се врти околу фудбал, така да ме убеди да ја гледам :D

RainBow likes this.
  14. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Ја почнав јас првата епизода, ветувачка е. Актерите сосем добро ја носат улогата, очекувам некоја драма со Rebecca. :D
    Има некој топол филинг серијата, мислам дека повеќе се крие во ликовите отколку на прв поглед како изгледаа и беа прикажани и да за чудо не ми смета делот со фудбалот. :lol:

RainBow likes this.
  15. RainBow

Не знам дали ја има на нетфликс, јас ја спуштив. Втората сезона овде ја изгледав. https://flixtor.to/watch/tv/5463778/ted-lasso

16. emiliana

emiliana Форумски идол

Фала ти Реин за серијава, се заразив. Втора сезона ја почнав, едвај чекам вечер да дојдам од работа и да гледам.:mm:
    Иначе ептен кул лик ми е другиов тренер, не ми текнува на името:D.
    А овој веселиов Дени ми е многу смешен, посебно со кучето епизодата.:D

Billy Idol, IM.TMKQ, Mishela and 2 others like this.
  17. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Coach Beard, заоѓам од смеење уште кога ќе го видам во кадар. Тек па кога ќе тресне некој бисер. Се важи и ако кимне со глава. Прејак лик. :D

@Nausicaa и @RainBow се инфлуенсерки за серии овде. :D

Многу добри серии си најдов вака. Ја приметив серијава кога @Nausicaa ја спомна во темата со препораките за серии и од тогаш ми е симната првата сезона ама никако да ја загледам саглам. Ѝ се запнав деновиве, ми се свиѓа тоа што епизодите не се предолги и многу брзо некако ми течат. Не осеќам колку време поминало додека гледам, многу забавна серија. Уште малку имам од прва сезона, мислам дека вечер ќе ја почнам и втората.

Толку проникливи ликови, умирам од смеење на хуморот. И сè си е на место, сè си доаѓа природно, ништо изнудено или вештачко како во некои други комедии. Затоа веројатно и освоила толку фанови. И мене ме освои, сите ги засакав и со душа чекам да седнам и да гледам. :l:

sparklie, do-re-mi, emiliana and 3 others like this.
  18. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Одлично беше смислена првата сезона.
    Баш ми легна серијата. Толку е спонтана, со одличен хумор. Секој лик е различен а толку добро сите се вклопуваат.
    Ја почнувам денес втората сезона. :angel:

Billy Idol, emiliana and RainBow like this.
  19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Од втора сезона, 9та епизода за Beard, ќе има некоја поврзаност понатака или така беше нафрлена епизодата? Не ми се допадна баш и не се вклопува добро со останатите.

20. RainBow

Немаше некоја поврзаност понатаму, само веројатно да добиеме увид во однесувањето негово, зашто не знаеме многу баш за него. И кога дојде и седна со другите тренери никој не знаеше што он правел, само ние, ете, да видиме и ние кога не знаеме што се крие позади.
    Ама, и мене таа епизода не ми се вклопуваше, беше баш некако недобро вклопена и мислам дека можеле и подобро.

IM.TMKQ likes this.