1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Текстови од песни кои сте ги пееле грешно

Дискусија во 'Канта' започната од theunforgiven, 19 септември 2018.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    1.911
    Не знам дали има ваква тема, не можев да пронајдам.

Сакав да ве прашам и истовремено да ве инспирирам и мотивирам да се потсетите на минатото, кога сте си пееле некако некоја песна (да не речам „На ВАШ начин“) дали оти сте биле убедени дека текстот е таков или не сте биле сигурни, па сте си ставале ваши стихови кои звучеле океј.
    Уствари, песни што некогаш сте си ги пееле некако а сега, отпосле, години подоцна, кога случајно ќе прочитате текст од песна - ќе се мавнете по глава од себесрам што сте пееле нешто сосема трето.

Јас имам милион такви примери и пресмешно ми е сето тоа.

На пример, песната Get Ur Freak On од Missy Elliott, коа бев мал и коа беше актуелна, си ја пеев како „Кичи фикао“.
    Коа излезе „HALO“ од Beyonce, јас мислев дека е HELLO и коа коментирав за истата (беше прва на топ листи) во еден кафич, сите ми се изнасмеаја, пропаднав у земја. Ама, тогаш научив што е HALO.

Листата ми е долга. Секако дека, кога ќе се сетам и јас ќе напишам друго мислење за да се смееме.

Забавувајте се!

2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.255
    Допаѓања:
    34.504
    На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.