Терористички напади во Париз

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Abeja, 13 ноември 2015.

1. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    @Yowannty @Dorian Gray ќе ми треба премногу простор и време да се спротиставам на сите овие шпекулации за Шведска и Норвешка што е скроз офтопик, па ќе оставам недокажано. Само ќе цитирам една реченица:

„In 1996, Sweden registered almost three times the average number of rape offences registered in 35 European countries.“ - Што би се рекло, Шведска и сите земји од Скандинавија, си имаат историја на висока стапка на силувања.

Понатаму, да се вратам на темата на Франција, на муслиманите и сатанизацијата на исламот.
    Одбивам да верувам во сè она кое телевизија или интернет страници ќе ми го понудат како турбовест, како нешто кое ми се промовира и треба да го прифатам како ултимативна вистина. Најскорешен пример е ова 4 поста над мојов, каде измислена реченица му е припишана на Путин. Не сè што е напишано јавно, е вистина. Во случајов со муслиманите, медиумската кампања е намерна. Еве еден прекрасен пример за тоа како САД ја врши својата пропаганда:

Всушност, како што може да се чуе од ирскиот аналитичар во мислењето на @auroraa погоре, се работи за смислено сценарио од фамилии кои буквално ја буткаат идејата за светска влада и не, ова не е една од оние теории на заговор. Се работи за чисти факти поткрепени од минатото.

Вековно силните и моќни фамилии како што се Ротшилд и Рокфелер, со векови се креатори на политиката на планетата, додека оние политичари и влади кои ние ги гледаме на телевизиите не се ништо повеќе од обични пиони, марионети во нивните раце кои заради пари ги остваруваат плановите на овие јаки играчи.

Сите светски големи војни се финансирани од истите луѓе на двете страни. На пример, Ротшилдовите се директно заслужни за креирањето на една велесила како Бразил. Своевремено успеале да обезбедат заем од 2 милиони фунти на владата на Бразил да ѝ плати на Португалија за отцепувањето. Потоа, од камати и услуги на Бразил да направи којзнае колку пари.

Но, не секаде нивните барања и услуги се за мирно креирање на нови држави. Всушност, многу почесто се инволвирани во давање големи заеми на земји кои сакаат да влезат во војна и други држави кои сакаат да земат заем за да се одбранат од нападот на првите. И тоа воопшто не е чудно, земете го за пример обичното земање за кредит во Стопанска банка кај нас. Банката со задоволство ќе ви даде потрошувачки кредит за да подигнете тужба против комшијата, додека тој за да се одбрани од тужбата и да плати на адвокатите, ќе земе ист таков кредит од истата банка. Додека вие се колете по судови, банката ќе си наплати од кредит.

Еве едно убаво видео, уште во 1996 за овие муабети, кои многу директно разјаснуваат зошто го живееме ова во моментов и зошто најверојатно, како и кулите близначки, така и нападот во Париз е само медиумски трик за Франција да оди во Сирија и да фрла бомби:
    https://www.facebook.com/portaltransformacija.svijesti/videos/979052768807556

На Victorian и do-re-mi им се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.347
    Допаѓања:
    182.414
    И ја тебе те разбирам. И во само малку посовршен свет од овој и ќе имав тотално исто мислење како тебе.

Шпекулации.. хм.. отвориси јутјуб, гледај сам што се дешава, да не мораме ние да пренесуваме. И јас можам да се побивам со аргументи.. ама дефинитивно не можам со твојата контрадикторност сам на себе. Ако ти тврдиш дека не веруваш у глобалната медија, зошто тогаш ми ја цитираш? Баш твоите тврдења се оние во кои глобалната медија не убедува сите нас. Глобалната медија тврди дека исламот е религија на мирот. Булшит! Да се повторам, глобалната медија е онаа која на секој начин пробува да го скрие валканиот веш на исламот од јавноста. А ти.. како што кажав, само ја цитираш. Така да зборот пропаганда ти не можеш да го насочиш кон мене, ама дефинитивно ми даваш простор ја да го насочам кон тебе.

Аналитичар викаш? Па денеска сите сме аналитичари. Аналитичар ли ќе ме убедува во вистината? Па гледаме кај нас како тоа иде.. а секаде е исто.

Еве што викаат други аналитичари, кога веќе се симнавме неколку левели подолу:
    Ова се последните податоци за силувањата во Шведска:

Аналитичар:

Статистики за Норвешка... не можев да ја најдам последната, која беше шокантна.

За тие што не знаат Inger-Lise Lien е многу познат антрополог и истражувач од Норвешка. Предмет на истражување и се моралот во Пакистан и насилството во Норвешка.

http://www.redicecreations.com/article.php?id=34631 Чисто информативно за сите што сакаат да прочитаат.

И некако целава оваа дебата излезе од контрола. Сеедно, ниту јас се сложувам со тебе (ма да во еден дел се сложувам, дека се работи за многу широк опсег на криминали) а ти со мене не. Ниту пак можеме да се убедиме во спротивните тврдења. Бев на наша граница а подолго бев на Грчка граница. А бев и на Лесбос.. видов се што требаше да видам.
    Еве нешто, за да не мора аналитичари да ти прераскажуваат, ме мрзи да барам поише:
    https://www.youtube.com/watch?v=f0CF9c8B_3M
    https://www.youtube.com/watch?v=ZV315xqbRK8
    https://www.youtube.com/watch?v=CSWLLc6uikE
    За жени??? (wtf) ?!
    https://www.youtube.com/watch?v=f_PIIKNMQOo

3. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Captain-Omni Сакаш, не сакаш, сепак не си исклучок од останатиот дел на луѓе што верува во тоа ќе напишаат медиумите, само што си одбрал да веруваш во нешто различно од другиот дел, во други теории на заговор.

На Abrakadabra, Sky-butterfly и danichap им се допаѓа ова.
  4. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Луѓе мои, што со Босна? Следи ли сме?

5. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.102
    Допаѓања:
    34.575
    Што се случува со Босна? ајде линк ако може

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Во Босна уште вчера беа убиени 2ца војници, ама не се знаеше дали се терористите тие што нападнале...За денес не видов што се случувало, ај ако има некој линк нека остави.
    И не се секирајте за МКД...попрво од "воздухов" ќе се угушиме, не се будали терористите да дојдат во најзагадената земја.

7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Во Босна имаше терористички акт, убиени се двајца војници од страна на вахабист и повредени се уште двајца. Вахабијата се самоуби за да не падне во раце на полицијата.

еве вести
    Убиецот на војниците во Сараево бил повратник од Сирија

http://dnevnik.mk/?ItemID=52286BA658F0B94E93F55268C4479DC6

ИСЛАМИСТИЧКИОТ ПОРТАЛ ПОВТОРНО СЕ ЗАКАНУВА: “ВО ЕВРОПА ЌЕ ТЕЧЕ КРВ, ВО БОСНА СЛЕДУВА ПОЛОШО, ОВА Е САМО ПОЧЕТОК“!

http://reporter.mk/2015/11/19/исламистичкиот-портал-повторно-се-за/

Ова е сараевскиот терорист, пукал и викал „Алах акбар“[/B]
    http://republika.mk/?p=516149

8. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Навистина, а Смилковци, а Гошинце, а Куманово?

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Груевски за тие работи повеќе е известен :) Кај него можеш да се обратиш за повеќе информации....

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
  11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Не верувајте во се што ќе прочитате, има многу вести пишувани без да се потврдени информациите.
    И плус сега со нападиве како најактуелни вести, новинарите си користат и си дозволуваат да пишуваат се и сешто. Од мравка, слон прават.

На realGirl, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и Victorian им се допаѓа ова.
  12. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Ние ќе се поубиеме тука, отколку некој да се разнесе или да се направи таков напад. Освен ако не биде од власта напраен.Дај ние имаме други проблеми тука, дури и тие од блискиот исток не сакаат да останат тука, освен на граница, што ќе останат, не остануваат повеќе од 40часа тука. Секој сака да избега од тука:D

И доста читате се и свашта на интернет, сега само сакаат странициве да имаат повеќе гледаност, ќе се појавуваат аналитичари од секаде.

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.600
    Нападите во Европа сигурно се многу одамна планирани а сега со бранот бегалци им се отвори конечно патот на сите терористи и влегоа во Европа без никаква пречка. Стигнаа до целта, се распространија и сега ќе се чудиме која земја е следна. Секоја во Европа е следна, не исклучувајќи не и нас.
    Ете тие војни на Истокот, тие бегалци што направија. Ако не беше се само стратегија и испланирано сценарио можеа да останат во Азија некаде да ги згрижат, мала ли е Азија, ама тие дојдоа во Европа. Не за џабе, а со џихадистите кој си фатил работа тешко него, Франција прва ја нападна Либија и ич не ме чуди што удрија по неа, Русија ја нападна Сирија и се знаеше што ги следува. Само сега со овие ракетите што им ги исфрлаа во Сирија иако беа заслужени паника ме фаќа каде ќе удрат да вратат. Оти со терористите нема играчка тие не остануваат должни.
    Едно знам загазивме јако, само нека гледа господ и нека враќа. Што племиња беа што стока.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Vo Mali imalo napad vo Radisson hotelot, trojca se mrtvi, a drzat okolu 170 zaloznici.

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.885
    Допаѓања:
    107.942

И повеќето во хотелот се од Белгија и Франција

16. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Pa zatoa i pisav tuka, moze ima vrska, no moze i da nema.
    Da, da..i navodno 2 -ca go izvrsile napadot.

17. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Момче младо, не би сакал да зафаќам место во темава, ама нула капацитет си за да протолкуваш и коментираш една едноставна порака. Поздрав.

На Captain-Omni му/ѝ се допаѓа ова.
  18. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Последно што кажаа на вести е дека има 170 заложници во хотелот во Мали а дека биле околу 10 терористи.

19. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Настаните и агендата на хаосот ,на кои сме сведоци денес се резултат на процес кој трае со децении.Се ова што ни се случува не е од вчера или денес и можеше да се предвиди.Клучното прашање е зошто француските безбедносни служби не реагираа навреме за да ги спречат нападите и дозволија истите да се случат, иако претходно биле известени од странски разузнавачки служби?Терористите кои ги вршат нападите,поголемиот дел не се регрутирани од бранот бегалци и мигранти,туку тоа се деца родени и израснати во Западното општество .Последниот пример е случајот на девојката која се саморазнесе има Мароканско потекло но,е родена во Париз.,Фалсификуваниот сириски пасош според мое мислење е намерно подметнат за настаните кои ќе следат да добијат поинаков тек и алиби за нивната оправданост пред очите на светската јавност.

20. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    :fubar::headbang:

Прикачени фајлови: