Nikoj ne i verucase na Ungarija za toa sto bea najdeni telefoni od migranti vo koi jasno se gleda deka se spremaat za dzihad,togas site udrija po Ungarija deka gi krsi covekovite prava.Zalno za Francija,zalno za nevinite luge koi zaginaa zaradi alcnosta na golemite sili.
Се' се', ама не ми се јасни постовиве од типот сами си се криви, заслужено им е, така им треба, итн итн. Многу невкусно, за невини луѓе правиме муабет. Си ја терале живеачката во петок вечер како што и ние си ја теравме сите, а на секој може да му се случи така. Нас ни е чудно како странците може да немаат предрасуди, како може да ги примаат бегалците и слично, ама тие луѓе се растени и живеат во општество кое отсекогаш било со мешани националности и тие се навикнати на тоа. Би рекла дури и малку наивни, а премногу добродушни и грижливи се сите оние кои живеат во добростоечки земји. Они размислуваат од страна на тоа дека ете, секој заслужува мирен и спокоен живот, а они кога веќе го имаат, ќе помогнат колку можат. Сега гледам дека малку од малку се освестуваат... касно или не... Муабетот ми е, никој не заслужува да загине, луѓето немале никаква лоша намера ако помогнале на бегалци. Сега тие што се неблагодарни и што дивеат како планинско племе низ Европа е скроз друг муабет, ама тие загинатите никако не се криви и греота е да се каже истото.
^^ Ако народот е наивен и така растен, политичарите не се. Знаат тие многу добро од секоја акција каква реакција ќе произлезе, запознати се добро со се што се случува, не живеат во розов свет како обичен народ кој така расти и така деца воспитува оти мака не видел. Зошто за да отидеш во една држава да живееш и работиш ти бараат еден куп документи и потврди, а сега маса народ така се влезени без ниеден документ, па сега се чудиме оти имало вакви и онакви? Не зборам само за Сиријциве, одамна тие робови си носеа од Африка да им служат, затоа и Франција веќе одамна не е тоа што беше. Џабе ни се коментариве, никој од нас не знае што точно се случува, кој организирал, како влегува оружје, кој знае а не спречува. Се што можеме ние е да погодуваме, да постираме pray for, и да се молиме нас да не ни се случи.
Еден од главните настани за верувањето во баксузлакот што ги носи петок 13-ти се случил во Франција, на 13 октомври 1307, кога биле масовно уапсени неколку стотини витези Темплари, а потоа брзо осудени и убивани. Но, денешниот петок 13 ноември 2015 се покажа како уште побаксузен за Франција: во седум терористички напади во Париз има над 140 мртви!!! Ништо не е случајност сето ова е добро изрежирано сценарио на службите да се држи до коски во страв обичниот Роб - Човекот,во 21век на оваа Технологија па ѓи имаат и Легија на странци кои се тренирани да дејствуваат секаде во светот за нецели 24 часа,секој повик се прати,прислушува се се знае неможе ни пиле да прелета а да не се знае месеци однапред,до кога Обичниот Роб Човекот ќе ги трпи овие "Филмски Сценарија,кога ќе сватат дека пренесената порака од Властите ,тоест дека ,Вистината е Лага а Теоријата на Заговор е вистината,алоо освестете се најдете време да ја совладате вечната книга интернетот...читајте за нештата да станат појасни секоја дата и случување е добро испланирано и е повеќе од случајност... "100 Мртви во Bataclan театарот "100 Мртви Витези Темплари Нивните медиуми добро ѓи пренесоа бројките... Постов само го копирав, зошто се што е напишано е вистина, ова мислам беше терористички чин но ист ко во Њујорк, режиран од големите сили,јас мислам мораше нападот да се случи баш на овој датум.
Ovie linkovi preed nekoja den bea postaveni na motika bas gi gledav moze i nekoj od vas gi videl no ajde za sekoj slucaj ke gi postavam i tuka http://www.motika.com.mk/vistinskat...hto-nema-da-go-vidite-vo-mejnstrim-mediumite/ http://www.motika.com.mk/hristijani...a-ubistvata-i-progonstvata-od-strana-na-isis/ mene ne mi e jasno zosto nasite mediumi ne davaat kako ovie teroristi diveat po svetot.
На фејсбук читам имало македонци во Париз кои побарале помош во Амбасадата и никој не кревал телефон. Што да кажиме за нив? Како им е сега само тие си знаат и посакувам само што побрзо безбедно да си се вратат дома
Нашите новинари не знаат или не смеат да истражуваат и објавуваат такви вести, вртам на сите канали музики од сабајле
Да да, се согласувам и со тоа Бриџет, ама јас мислев на локалците, оние што си одвојуваа од слободно време и финансии да им помогнат, па да ти кажам и да не прават вакви глупости сигурна сум дека ќе бидат максимално прифатени и добредојдени.... Муабетот ми беше дека сето тоа е само со најдобра намера и никаква политичка заднина, никаква осуда... Дека на крајот на денот, тие се тие луѓе што треба да живеат меѓу нив. А за политиката се согласувам, се знае кој е тој што треба да дигне рачна и да каже стоп.
Луѓе ние тука коментираме за ова, а не сме ни свесни колку ништо не знаеме, неуки сме за било каква дискусија,ова е само една голема игра на тие што го водат светот, масони, илуминати, темплари и кои уште не, за да сватиме треба да читаме , да се информираме, едуцираме по интернетов има многу информации,зошто работава е многу подлабока , а не од ракав да даваме мислења нешто поврзано со вчерачните настани 708 г подоцна :
Дечки на нас не ни требаа терористи, нас не избркаа од државата луѓето во фотелјите. И тоа бркање и мигрирање се' уште трае, дури и почнува, натаму помасовно и помасовно ќе биде. Ние мигрираме за живеење, тие за преживување, така што... смешно е малку како нација да обвинуваме други мигранти кога ние сме расеани на сите страни. Барем поголемиот дел.
Јас не следам политика и не сакам да следам, ама едно нешто ми падна на памет, па ете кој е поупатен, може да ми каже дали оправдано или неоправдано е - дали овие бегалциве што поминуваа(т) од кај нас, бегаат од ваквите саморазнесувачки ликови? Има ли шанси такви? Или сум во заблуда?
^^ Не е смешнo, јaс не oтидoв нa грaницa без ниеден дoкумент урлaјќи дa ме пуштaт дa влезaм. Дa Кaмелијa, и тие бегaaт oд нив, aмa меѓу нив секaкви имa. Ги претресувaaт, им бaрaaт дoкументи, им oдземaaт телефoни? Кaквa кoнтрoлa имa? Никaквa.
И јас не сум многу упатена но да кажам мислење. Да,секако. Но и веријатноста овие саморазнесувачки ликови да стасале таму на истиот начин, или под истиот статус е истотака голема. Големиот дел исполнуваат на жалост многу други услови за помош, но нивниот статус не го опфаќа статусот азилант. Тоа ги револтира тука луѓето. Илјадници, илјадници се дојдени и сите спаѓаат во категоријата на млади, витални и работоспособни. Касираат помош, добиваат станеви, читав да добијат бесплатни јазични курсеви, возачки и обуки за на работа. Работи кои и за просечниот европеец се луксуз и треба долго да работи за финансиски да си ги дозволи. Плус сите планораат да донесат родители, жени, деца...кои се останати тами. Заклучок и тие што треба и тие што не треба се спровнале.
Тоа е веќе друг муабет, контрола мора да има, од причина што е ова лесен начин и терористи да се прошуњаат. Иначе е далеку од смешно....
@Dorian Gray ок, твое мислење,ама врти сучи во тие теории на заговор многу нешта испаднаа дека се точни , а не сум до толку фанатик ко што покушаваш со твојава слика да ме претставиш.