Терористички напад на карикатуристите во Париз

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Lella, 10 јануари 2015.

1. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    А што згрешија евреите кои отидоа во супер маркет во лош момент? За нив не ви се коментира?
    Лудаци постоеле и ќе постојат; И кога некој својата настраност ја оправдува со верски фанатизам а тоа е пресретнато со оправдување од луѓето е навистина тажно.

На Salome, Lella и tessie им се допаѓа ова.
  2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.745
    Јас не прочитав оправдување на убиството на темава... :?:

На Lella и crimson им се допаѓа ова.
  3. Kacjushka

Kacjushka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    Јас не сум верник и пак се згрозив од карикатурите за Исус. Она не претставува сатира или критика, не е никаков хумор, туку дегенско исмејување, а уште подегенско го прави фактот дека милиони луѓе низ светот би се почувствувале лошо кога би го виделе.
    Сега пекаат по слободата на говор, да, штом се спомне нешто што не и се допаѓа на ЛГБТ-заедницата летаат тужби и парични казни + гратис осуди и навреди од толерантните и напредните. Чисто за баланс, да го исмејуваш Исус и да го вулгаризираш христијанството е кул. Лицемери.

Шарли Евдо самите си ги навлекоа лудите терористи. Инаку настанов изгледа има некоја друга позадина, ама нели не работам за тајни служби (нот јет) и немам поим што се случува зад сцената, нема ни да се правам паметна да врзувам теории.

Последна измена: 15 јануари 2015
    На cresa-jagoda, Rama и tessie им се допаѓа ова.
  4. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.192
    Да бе да, @BoneMachine , да ги гледаш сликите и да си потполно рамнодушен? Тоа само на неверник може да му се случи.

И разберете, никој од нас не го оправдува убиството. Работата е што целиот свет се дигна на нозе за карикатуристите, а тие не заслужуваат толку почит со оглед на карикатурите постирани погоре.

На galapce и BoneMachine им се допаѓа ова.
  5. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Се дигнаа на нозе за изгубените човечки животи, за децата на убиените полицајци, за родителите на студентот кој заминал во Франција кој беше убиен само затоа што отишол во продавница, за семејството на човекот на кого му беше ПРВ ден на работа во канцелариите на весникот, Се дигнаа на нозе за мајката со 8 месечно бебе која 8 саати се криеше во ладна комора за да не ја убијат и нејзе и бебето и многу други да не должам ја сфаќате поентата. Никогаш не реков дека на форумов постапката на терористите се оправда туку дека има личности кои ја оправдуваат (прочитајте на интернет доколку не ми верувате). Сосема сте ја утнале поентата на демонстрациите или можеби нашите новинари погрешно ви ја презентирале :(

На galapce, DraTilHelvete, mimiiiii и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    photo5.jpg

На mackica1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
  8. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Не бев рамнодушен, напротив.
    Како што можеш да приметиш голем неверник сум. :)

Шала на страна, сатирата служи за тоа да измее за да прикаже некаква вистина без разлика колку болно(и за кој) да е тоа.

Последна измена: 21 јануари 2015
    На DraTilHelvete и Joi им се допаѓа ова.
  9. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    4.290

На Sanjichka007 и BoneMachine им се допаѓа ова.