@sunrise_123 пробај ја на тестер прво , зашто пудрава е повеќе за сува кожа. Јас лани од љубопитност ја пробав ама по 2 часа светнував а лицето ми е масно. Може на челото брзо да светнеш.
Дали некоја ја има The One Everlasting, нијанса Light Ivory? Не можам да најдам убава слика на нет, а сакам да видам како изгледа на рака, дали е темна како во каталогот.
Хелти миксот, знам дека не е покривна, ама трајна ли е? Некако ми скисна од покривни пудри, ко да ми се измори лицето, а се полесно што сум пробала па не било ич трајно
Девојки ПОМОООШ!!! Ја земав таа пудрата на кетрис HD ама страшно ми е темна нијансата а ја земав најсветлата... Ве молам помогнете ми како да ја осветлам, не сум во состојба да земам нова квалитетна пудра помоош
Земи бел крем за лице и помешај го со пудрата, порано имаше еден во златна паковка ама незнам дали сега се продава веќе.
Ми замина љубовта Ревлон Од новите купив денес, 180 ка нормална за сува, од Зегин 789 ден. Го пратив мм и кога се врати уште пред да ја нанесам имаше разлика во нијанса од старата. Ја поклонив на сестра ми ќе ја комбинирала со менхетенот за мрсна. Мава на розева И ја нема веќе комбинацијата нормална - комбинирана. Имало нормална -сува, комбинирана-мрсна. И сега која пудра да ја купам? Да е покривна како старата ревлон.
Женски јас пробав тестер од оваа на Bourjois City Radiance и на мојата кожа совршено се вклопи, плус и за летово има заштитен фактор, не знам како да ја опишам ама преубава е, мазен финиш, не е како ѕид на лицето а прекрива доволно и нијансата е супер на жолто не на розево 3ка бројче Beige clair. Е сега некоја да не знае цена дури да отидам после работа да си знам ?
Па не знам, на мојата сува кожа мат излегува хаха а по рецензијава пудрава мислам дека малку glowy look дава - http://www.reallyree.com/bourjois-city-radiance-foundation-review-swatches Моја препорака да си земеш тестерче и да пробаш на твојата кожа.
560 ден. на акција во Анабела. https://www.facebook.com/anabellabe...7805378587827/440292709672425/?type=1&theater
Не е мат, повеќе е за сува до нормална кожа и на мојата кожа има баш сјаен финиш. Изгледа фино и природно, ама светнува за многу кратко затоа што не е сепак наменета за лице кое се масти толку многу. За комбинирана и масна кожаподобра е Air Mat исто на Bourjois.
@LollySky пред месец-два како да видов дека користш ЦЦ крема со многу висок заштитен фактор, но не можам да се сетам од кој бренд беше. А никако ме можам да го најдам ни постот. Можеш ли да ми пишеш за која се работеше и како си задоволна?
Презадоволна сум @Avery СC кремата со заштитен фактор 50+ е на Еуцерин. Многу е лесна на лице, не се ни чувствува дека имаш нешто ставено, што мене лично ме плаши кај кремите со заштитен фактор, обично оставаат масен слој. Нема којзнае каква покривност туку повеќе го изедначува тенот, ја прави кожата некако нежна на изглед. Има само две нијанси, light и medium, мислам дека постои и dark ама ја нема кај нас. Од кога ја купив ја ставам секој ден, на топлово пудра не ми ни паѓа на памет да ставам. Ми заменува и крема, и заштитен фактор, и пудра. Врз неа ставам понекогаш руменило или коректор. Во однос на заштита од сонце си е беспрекорна, дури ми е страв дека на одмор со неа нема шанси да фатам тен