Здраво, дали може да ми препорачате некоја пудра за комбинирана кожа? Избегнувам да користам пудри пошто имав од голден роуз и од евелин ама ми искачаат мозолчиња од нив и со прајмер пак ми ја впива кожава.. Имам нееднаков тен на лице па сакам да ставам нешто, однапред благодарам. П.с овие estee lauder дали сте задоволни? видов тестер ми изгледаат океј ама цената над 2к
@greenota На Есте добра е пудрата , ама за подобра цена може ипак добри пудри да најдеш. Ако те интересира цената е 2900 ден. Јас би ти ја препорачала за комбинирана кожа пудрата на Буржуа 123 перфект , јас ја имам користено двапати , покривноста е средна ама за овој тип на кожа е одлична. Можеш да ја пробаш на тестер и пудрата и на Mac Pro longwear, ама и таа е доста поскапа, околу 2200 ден..
http://www.nykaa.com/media/catalog/...3525d08d6e5fb8d27136e95/l/p/lp_inf24hfoun.jpg imam koza sklona kon akni pa nekoj da mi preporaca pudra i nekoj ako ja ima koristeno ovaa da mi kaze kako e zadovolen?
Каква кожа имаш? Оваа пудра не ја препорачувам ако имаш мрсна кожа. Повеќе е за нормална кон сува. И нијансите се катастрофа ако имаш светол тен , нема да ти одговараат со сигурност
И јас имам мрсна кожа и пудрата многу ми одговара за навечер и поладни денови, за преку ден на температуриве не е погодна, одма светнувам. Инаку навистина е трајна ако ставиш камена врз неа, буквално после излегување ми е иста како кога сум ја ставила. Можеби со прајмерот ќе ти одговара. Покривноста е средна.
Да јас имам ептен мрсна кожа и многу сум задоволна од катрисот..трајноста и е супер,по втор пат ја имам купено
Девојки може ли да ми препорачате ептен трајна и покривна пудра за мрсна кожа. Ја користам катрис хд но на овие жештини не сум задоволна + камена користам римел стеј мат. Цената нека биде до 1000ден. Имам екстремно екстремно мрсна кожа. И користам и добар прајмер на лореал инфалибле кој што држи мат но на овие жештини не помага ништо.
Пробај наместо прајмерот да користиш фиксатор пред да нанесеш пудра. Стави фиксатор, почекај неколку секунди за да се впие, но не 100% (го олеснува блендањето на пудрата кога малку, минимално ќе се впие) и види дали ќе ти се допадне така изгледот и трајноста на пудрата.
Можеш да погледнеш тука, девојките имаат споделено многу искуства со повеќе различни брендови па види што ќе ти фати око.
Ваква светла пудра за комбинирана кожа, матирана, да не биде тешка и да не дава "cakey" изглед до 500 денари освен таа на голден роуз ?