@Mishela и @buba4e89 фала многу за одговорите. И јас мислам дека кожата ми е сува од кремата. Додека е на попуст во Зегин ќе си ја купам за проба таа за Normal/Dry Skin, па ќе видиме како ќе се покаже. Да не ми е криво за парите ако ја утнам. 240-ката ми изгледа многу темна, така што ќе си ја купам 220-ката.
Да прашам глупо прашање - има пумпица? Или послабо? Сакам да ја купам да ја пробам, да искорисам попустот
Земи ја, би требало да биде малку подобра ситуацијата со лицето, но очекувај побргу да се јави сјај во Т-зоната. Инаку нема разлика помеѓу нијансите, исти се и кај пудрата за сува и кај таа за масна кожа. Таман до лето ќе ја потрошиш, па ќе ти одговара пак таа мрсна кожа. Јас со Гамарде во лето ептен раат видов, не ми требаше никаква база дополнително, ниту пак фиксатор. Плус го негува лицето и го држи под контрола со акните, одлична е кремата. Само не ми одговара кога е постудено, па затоа преминав на полајт варијанта со негата на лицето.
Бубаче од Bourjois Healty mix 52ка користев мислам, а CC кремот ми беше 31 колку што паметам. Фрлам амбалажи и не памтам ич Од Ревлонов што бројче да барам?
Дечки се думам за Мак пудра да си купам. Многу пари ми се за на слепо да купувам некако. Имам сува кожа, дури ако не ја четкам често и лишаи ми се прават, со масен нос. Која би ја препорачале (за навечер, значи фул покривна, но не сакам класична мат, секако ќе ја фиксирам со мат камена од горе).
Јас би рекла и 150 да ја видиш @Antolinaa. 31 Ivory од Боржуа ЦЦ е најсветлата нијанса. Таа ја имав и јас, а од Ревлон 180ка ми е многу темна.
Ѕирни ја prolong wear во стакленото шишенце , таа е средно покривна но не е фул покривна како fix fluid.. Fix fluid e најпокривна пудра од Мак според мене , но за сува кожа не е поготово ако имаш лишаи пробај си тсстерче пред да купиш пудра сепак
И јас сакам да ја пробам Ревлон колорстеј, ама ме интересира дали оксидира и ако може препорака за некој прајмер што одговара на пудрата.
Не оксидира. Јас имам светла нијанса, па никогаш не ми направила проблем со оксидирање. А што се однесува до прајмер, навистина можеш да си одбереш каков сакаш. Сите прајмери што сум ги купила и пробала досега, одговарале со пудрата. Разгледај во темава за повеќе предлози, сепак да не зборуваме тука за прајмери. https://forum.femina.mk/threads/Подлога-за-шминка.1257/
Не сум по сликите јас Сакам само да има добра покривност. Се чудам само која нијанса ќе ми одговара. Моментално ја користам катрис хд 30.
Ова со сликите е единствена мана на Ревлон за жал, сигурно @Mishela знае некоја финта како да не бидеш бела на сликите ?
Ја користев на Виши дерма бленд како паштета е,густа,многу ми тежеше на лице мислам дека едвај ми дишеше кожата,пак се вратив на Катрис ХД најдобра според мене