Предлог за некоја течна пудра до 500 денари ,некоја што имаат светли нијанси ,никако да ми се погоди пудрата купив од од есенс на рака ми изгледаше ок кога ја пробав дома пак потемно потоа купив од мејбилајн истото се случи кога ја проав дома пак темна за џабе ми отидоа парите .
Тоа е затоа што ја пробуваш на рака. Оди без пудра во парфимерија и пробај ја директно на лице или на виличната коска.
Zemi na catrice onaka so pipeta so e , ili ako ti se davaat pari jas pudrite na Vichy ti gi preporacucam em medicinski em pokrivni em nema kako torta da ti e liceto
Моментално ја користам revlon colorstay ама ми е при крај..убава ми е но сакам да пробам некоја др.слична на неа. Имам нормална до сува кожа, предлог нешто што би ми одговарало?
Pomogni ni i na nas i kazi ni koi se tabletite ❤ Inace pudra catrice Hd gore ima slicno na pumpicka za serum sto se najdobra pudra definitivno
Ви благодарам многу, баш ќе ја пробам таа пудра, се надевам ќе ми одговара на лицето. Од каде да ја купам пудрата, каде ја има?
За таблети и останати терапии за проблематична кожа може да дискутираме во темата од линкот. Тука ве молам да се фокусираме само на муабетот околу течните пудри, за да ни биде темата попрегледна.
Dm i eliksir.Jas ja zemam od dm nekade okolu 400 denari gore dole da ne te izlazam. Od site pudri koi sum gi koristela najdobra. Aura isto taka cover me prekriva se no e premnogu teska barem za moe lice. Wet n wild najgolemoto razocaruvanje pomines li so rakata na liceto ti otide u pudrata. Trend ne se losi no ne mi se svigjaat nijansite a za cena i kvalitet solidni. Imam koristeno i maybeline loreal rimmel no ne mi se pokrivni za moevo problematicno lice. Pozdrav
Bourjois healthy mix не е препорачливо да се користи на сонце заради витамините, да не се направат флеки?
Не верувам да содржи толкава количина на витамин, поготово Ц, за да претставува проблем при изложување на сонце. Ова е мое мислење, доколку некој имал искуство поконкретно нека не информира.
Не е препорачливо да се користи без крема со заштитен фактор бидејќи самата пудра не содржи спф, инаку пудрата е сосема во ред и е баш лесна за топло време но само за оние кои имаат сува кожа
Ја користам моментално течната пудра на Боржуа . Се осекам презаситено од неа и како да бе ми е баш покривна. Сега сакам нова да си купам некоја до кај 500 600 ден. Се мислам за Catrice Max Factor ili Loreal. Од која сте најзадоволни? Или да ми препорачате некоја друга за сува кожа. Позз
Дефинитивно Лореал Тру Меч. Речиси секогаш е на попуст и е околу 600 ден. Многу е полесна од Боржуа, покривноста е супер (средно покрива), само нијансите се малку проблематични. Формулата е silky-кремаста, многу фина пудра. Штета што не ми одговара на типот на лице, за сува кожа е идеална.
Дали може да ми препорачате некоја лесна пудра да има солидна покривност и да има заштитен фактор од сонце?
Понудете пудра до кај 500 ден Максимум. Ама ми треба до гооолема покривност. Имам комбинирана кожа, па не можам да се одлучам...