Вака јас порано ги имав користено двете пудри од Авон, едната има сјај а другата матира. Не се сеќавам на покривноста, знам дека не беа густи ама мораш да ги сетираш со камена пудра. Сега, немам желба за нивно користење. Ако сакаш пудра со добри состојки треба да си бараш на леврана како што рече членката, но тие не се баш ефтини. Ќе си бараш со мат или полумат ефект. Пудрите со сјај обично се за сува кожа.
Вњ молам Препорака за течна пудра . со добра покривност , за сува кожа и осетлива на акни , од мрсна кожа дојдов до сува ..
Фит ми на мејнилајн најдобрата пудра според мене за нормална и комбинирана кожа! Кога и да дадам шанса на некоја нова пудра, секогаш се веаќам на неа.
Ако имаш поголем буџет Estée Lauder Futurisr Hydra Rescue или Shiseido Synchro Skin Radiant Lifting. И двете одлично хидрираат.
Како одат нијансите на EL Futurist? Во смисол - дали си одговараат нијансите со ознаките кај сите нивни пудри? Од double wear, 1N2 ми е добра. Се мислам и јас да ја земам Futurist, вака од слики и видеа мислам дека има шанси да ми одговара, ама ќе ја пробам па ќе видам. Ми се свиѓа пакувањето, уште да ми се погоди пудрата и супер ќе биде. Колку ја зеде?
Да, одговараат нијансите со double wear, само 1N2 многу тешко ќе најдеш кај нас и јас ја сакав таа, но ја немаа и ми ја понудија 2N1 да ја пробам и ок ми беше, па чекав да им стигне затоа што само тестер имаа. Им имав оставено број во Фабу спот да ме бараат кога ќе стигне и мислев дека ме заборавиле ама не, штом ја добија ми пишаа порака. Имаше некој попуст од 15% и ја земав околу 2800 ден. Јас имам комбинирана кожа ама после бременоста некако многу ми се исушија образите, а т-зоната умерено ми се масти и пудрите што ги имав со мат финиш не ми се допаѓа како ми легнуваат на лице. Ја пробав пудрава од тестер и супер ми легна, плус има и спф45.
Фала @Iris-1234. Да, не сакам мат пудри ни јас. Ми одговараа пред десетина години, сега никако и во последните 4-5 години скроз избегнувам мат пудри. Ќе пробам прво од тестер да видам што од нијансите ќе ми фати око, па ќе пишам.
Catrice hd liquid или loreal infallible во стакленото шише, која од овие две пудри има поголема покривност?
Чупиња ВЕ МОЛАМ значи ВЕ МОЛАМ, предложете добра течна и камена пудра. Течна пудра ја користам - loreal infallible А камена - catherine arley. ОВИЕ ДВЕ кога ќе ги нанесам лицево ми се прај како КАЛ да имам клаено. Течнава ептен ми го суши, а каменава порано ми беше за моево лице WOW сега е лом.. Имам комбинирана кожа на кај мрсна кожа склона кон акни. Од скроз мрсна стигнав на комбинирана Кажувајте оти жими се не можам со шминка да се гледам последниов 1 месец
И мене таа течна пудра во последно многу лошо ми го правеше лицето. Сега ја зедов Estée Lauder Futurist Hydra Rescue само што ако ти се мрси многу не знам дали ќе ти одговара. Можеш и на Shiseido да ја пробаш Synchro skin self refreshing, одлична е
MAC studio fix fluid или Dior backstage комбинирано со blot камената пудра на MAC. Макот е по покривна, таа на Диор средна покривност има. Ама одлични се по неколку пати ги имам купувано. Имаш тестери можеш да си пробаш. Од Лореал таа во тубата ли ја користиш?
Инаку од Лореалот јас ја користев таа во стаклено шишенце ама во бременоста кожата многу ми се смена и сега пудрата воопшто не ми изгледа убаво на кожата, како безживотна ми ја прави.
Ве молам прашањата и препораките за камена пудра да одат во темата наменета за нив: https://forum.femina.mk/threads/Пудра-во-прав-камена-пудра.28604/ Имаме цела тема за дискусија, да не трупаме овде, да си биде попрегледно.
Оваа ја користам, ама толку ми го суши лицето... Катастрофа.. Дали оваа на MAC studio fix fluid можи секојдневно да се користи?