od 75 mg pocnav edna nedela cetvrtina,edna polovina,edna nedela tri cetvrtini i celo pocnav na 2 juni i sega na kontrola tsh mi padna od 7 i nesto na 5,1 trebase vikend po pola ama mi rece za debelinata i vikend celo
Jas pijam eutirox veke 6 god mojata tiroida ne funkcionira zaradi hipofizata i sekoj den pijam hlorela nesto slicno kako spirulinata nasabajle na gladno i kelp ili kombo algite i oni se najdobri za hipofizata i za tiroidata oti se najbogati so jod i oti se spremam poleka poleka za ivf tsh mora da mi bide pod 2,5
Feminki kako sto veke pisav i pogora, jas sum vi nova feminka vo klubot na devojki/zeni so Hipo, pred mesec dena mi otkrija hipo so TSH 3.87 i FT4 14,2 doktorkata mi dade eutirox. 25mg.No jas od togas do denes veke mesec i nekoj den se cuvtvuvam mnogu neobicno, imam cesanje svrbenje po celo telo bukvalno se me cesa, kosata premnogu mi opaga...Ve molam za tie koj poveke se razbiraat i imaat iskustvo da mi kazat sto mislat.... Fala vi
Za Tsh 7, piese 75mg? Lele zasto mojava mi dade doza od 25mg dnevno samo. Vrijam od nervozi cela, voopsto nemaat mrdnato vrednostite, a nekolku meseci pijam...
Јас сум со Хашимото хипотироидизам веќе 5 години. Одам во Институт за патофиза и нуклеарна медицина, прашував зошто не паѓаат антителата и добив одговор дека нив цел живот ќе си ги имам и ќе си пијам еутирокс а во зависност од ТСХ ќе ми ја одредуваат дозата. Моментално тсх ми е 9,4 (многу ми се качи после бременост, до сега секогаш ми беше во нормала а антителата а-ТПО и а-ТГ ми се некогаш многу високи) и пијам еутирокс 6 *75 и 1*50. Мислам не ми е погодена терапијата по последната контрола оти пукам од нервоза и несоница (вака се чувствував пред да почнам со терапијата).
Во лабароторија оскар тсх е 350 ден. Сите други лабаротории испитуваат и цената мислам секаде е иста.
Антителата,не остануваат исти,можат да се намалат,а да се зголемат не би требало.пошо више телото прима терапија и нема жариште,а тоа докторите што одговараат само како папагал,е доказ,дека не треба се да ги слушаш,пошо сепак ти живееш во свое тело, и ти си знаеш најдобро како ти е,а они не осетиле на своја кожа,па лесно им е на сите исто да им зборат.
Феминки, не приметив дека досега сте спомнале за Маката, освен селенот и Б-витамини сто мислите за Маката и нејзиното дејство врз тероидата
Мене ме буни зошто ми рекоа дека еден хормон чини 800 ден, пример во Максим и најдобро Битола да сум испитала, 500 ден...
Здраво на сите. Јас ја открив воспалената тиреоидна жлезда пред 9 месеци со ТСХ 7. Прво бев на терапија од 25 мг, на контрола ТХС ми беше 4.5, и сега сум 1 ден 25 мг, а вториот ден 50 мг Еутирокс. Сакав да ве прашам дали имате искуство со некој ваков сличен проблем, наредната контрола ми е закажана за во ноември, па дали мислите дека може да ми ја прекинат терапијата? Исто така, размислувам да си ја прекинам сама сега терапијата, затоа што немам добри ефекти од апчињата. Па дали некој од вас има прекинато терапија на своја рака? Фала ви на сите.
Mene dr Majstorov od klinika za patofiza mi rece deka na denot koga se proveruva tiroidnata zlezda, ne treba sabajleto da pijak eitirox.
Najdobri za tiroidata se bademite bilo za hiper ili hipotireoza i kelp za hipotireoticni no so konsultacija od lekar oti imaat najvisoka doza na jod
Fala vi. Kje se konsultiram so lekar sto pobrzo, zatoa sto terapijata mi sozdava golema anksioznost i napnatost. Fala uste ednas
Epa eve sekoj razlicno,vprocem kako i za se ostanato,sekoj neka tera kako sto ne sovetuvaat.jas ne sum vo mk,ovde taka mi rekoa taka pravam .