Dali na nekoj od vas nekogas maticniot doktor koj ve vodi, vi ja ima prekinato terapijata so eutirox ? Mene vekje 2ra kontrola TSH mi e vo normalni granici i se cuvstvuvam mnogu dobro, dali mislite deka posle prekin na terapija so pravilna ishrana moze da se sredi zlezdata ? Fala vi odnapred
Ne terapijata ne se prekinuva se pie dozivotno blagodarenie na eutirox tsh se drze vo normalni granici
Не, мене ме води Др.Мајсторов од Клиника за патофиза, меѓутоа јас воопшто не сум задоволна од него и сигурно ќе го сменам, а инаку имам слушнато за Др.Синиша Николовски исто од клиника дека е многу добар доктор.
и јас имам слушнато за Синиша, меѓутоа проблемот е што никако да добијам упат за таму скоро СИТЕ термини им се зафатени и затоа сакам да пробам на приватно
Супер ти е идејата за на приватно, и онака докторите на државно многу многу не се замараат со пациентите, туку повеќе само гледаат да ти препишат терапија. Среќно !
Девојки ве молам за помош ! Ги испитав хормините на тироидната бидејки имам тахикардија тој хормон TSH ми е мн повисок 7.6 ми е,сега што треба да правам? Каде треба да одам за да ми дадат некои лекови? Го прашав матичниот ама мн е изгубен ништо незнае изгледа,ми рече ништо не е страшно ова а јас воопшто не се чуствувам добро
Многу ти благодарам..уште утре ќе одам кај изгубениот ( матичниот ) да му побарам да ми закаже таму ако знае што е тоа
Чешањето и мене ми се јави помеѓу првите симптоми... Дај му шанса на хормонот да делува, ама мислам дека треба и антитела да провериш. Јас и мајка ми и двете страааашно се чешавме а и двете имаме антитела - значи Хашимото. Ако имаш антитела, за да ти престане чешањето ќе треба да почнеш диета... Но тоа самостојно, докторите нема да ти препишат ништо слично... Имаш искуства на форумов, јас сум пишувала многу а и други за диетата и ползата од истата.
Здраво имав проблеми со тироидната жлезда пред некое време но со терапија се регулира. Сакам да прашам дали ви доцнел повеќе време циклусот поради проблемите со тироидната жлезда?
Јас одам во АTIK COR... задоволна сум... меѓутоа докторот е стар и не знам што да правам, а на почеток од бременост сум...
M mene isto tsh mi bese 5 no mi preporaca dr terapija eutiroks i seuste ja zemam e sega kaj mene mizebi trae dolgo lekuvanjeto zosto jas se lekuvam i od neplodnist inaku piev od 25 mg po 1 tab sega pijam 5 dena po 1tab 25mg adva dena od 50 mg
Здраво последните недела дена не се чувствувам баш добро а и менструацијата ми доцни еве веќе 8 дена и истражував на интернет кои би биле причините за тоа и меѓу другите ми излезе и проблеми со тироидната жлезда. Истражив малку повеќе за истата и според симптомите кои ги чувствувам а посебно проблемите со голтање, мислам дека и јас го имам тој проблем и се загрижив многу,се решив утре да одам на легар, и сега не знам кај треба да одам, кај матичниот да се проверам или ..?
Кај матичниот да ти даде упат за крв..преку крвта ќе ти ги проверат хормоните..нагласи им дека сакаш да испиташ хормони,откако ќе се испитаат хормоните нека ти ја прегледа тироидната некој од патофиза или ендокринолог
ako imal nekoj slicna situacija ako mozi da mi odgovori imam golema tezina 130 kg del od bremenost ostanati, a del od tiroidnata ednostavno si se debeleev od nisto probuvam so un da namalam kilaza ama nemozam da izdrzam se tresam cela, a mi e strav drugo i dali ke deluva dr. mi rece samo so pesacenje , a jas bidejki imam golem visok sega zasega ne mozam da pesacam dolga relacija inaku pijam pogolema doza eutoriks preporacana od doktorkata radi debelinata
Piev 5 dena od 25mg a za vikend po 50 mg,toa od mojata doktorka semata,koga bev kaj specijalist mi go promeni redosledot,eden den pijam 50 sledniot den 25.i od kako mi e smeneta ic ubavo ne se osekjam,osekjam mnogu mi cuka srceto i se osekjam malakssno i bukvalno kako predozirana od kofein.mozni li e da e od promena na semata ili e normalno taka da se osekjam ponekkogas.porano mnoogu retko da sum bila taka??