Zenskite vaka tsh -2.0 ft4- 14.2 a tpo antitelata mi se 90.9 ne primam terapija godina I nesto nekoj da ne ima slicno iskustvo doktorkata ne saka da mi Dade nisto... ako nekoj znae nesto za ova neka kaze pozz
Zdravo. 4m piev doza od 20mg Eutirox i nemase podobruvanje pak si bese tsh nekade 8, a antitelata 500, osven sto pocnav ubavo da dobivam na vreme. Minatiot mesec posle posledniot ciklus mi pojacaa doza sekoj den po 50mg, sega menzisot mi docni, a jas sum periodov mnogu nervozna, psihicki nekako umorna.... Zar moze pojacuvanje na doza da ne mi prija?
dali ima nekoj so hipertireoidizam da se ima izleceno, jas pijam propiltiuracil 1godina i uste gi pijam i sega pocna da mi ispaknuva ednoto oko dali toa ke se sredi
Nekoj od vas mislam bese ss80 ili bella kotistese Brazilski orevi. Po kolku na den praktikuvate da jadete?
Можеби е само дури се адаптира организмот, во секоj случаj провери како се сега хормоните и антителата ако поминало барем еден месец со новата доза.
Utre odam na odmor, pa tek posle odmor... Seuste ne dobiv, a taman se izraduvav ovie 3m deka si dobivav na tocno 33 dena...
Здраво девојки. Пред една година ми е дијагностицирана Хашимото, со тоа што TSH ми е покачено, останатите хормони се ок. Сакам да прашам дали чувствувате како кнедла во грлото? Веќе една недела ја чувствувам и многу ме мачи. Имав многу стресен период, може е од тоа, но сепак да прашам. Киссес
Имаш направено ехо на тироидната? Ако немаш, направи и консултирај се за снимката со ендокринологот (интернистот).
Да, последното ехо беше пред три месеци, сега во сабота имам пак преглед. На последното ехо немав јазли или струми. Кој ќе чека до сабота
Не се грижи, веројатно од стресот се чувствуваш така, можеби и сугестивно знаејќи дека имаш Хашимото. Јас така си мислев и чувствував дека имам којзнае што во грлото пред да направам снимка и на крај испадна дека врска нема туку се е сугестивно, а еднаш дури чекав за преглед дури и замолив една постара женичка да видам и напипам кај нејзе каква е на допир баш зголемена тироидна со јазли, чуда... Не верувам дека за три месеци имаш некакви промени на жлездата, не се секирај.
Хехе фала ти ме изнасмеа со пипањето и јас пипам секој ден нема промена и нема ништо видливо tsh ми беше 2.9 сега пред една недела испитував. Абе паничарки сме и тоа е, само да има кој да не трпи и поддржува. Фала за охрабрувањето Ќе пишам во сабота што ќе ми видат на ехо
Ти благодарам, ке почнам со диета, многу ми зборуваат дека диетата(здрав начин на исхрана) има големо значење во лечење и третирање на тироидна жлезда. Ти благодарам за споделеното искуство.
Jas treba vo vtornik da odam na magnetna rezonanca na hipofizata da me snimaat vo bitola po 6pat of kolku ja mrazam taa magnetna rezonanca prv pat ke me snimat vo bitola dosega se vo skopje me snimaa ama oti nemase termini mora taka da bide inaku kaj mene visok bese tsh i prolaktinot i hipofizata se sirese a stitnata zlezda se smaluva
На оваа контрола,резултатите ми се добри.Но лекарот не ми ја намали дозата останав на 50 мг дневно еутирокс.И пак контрола за 6 месеци.Мислам така треба или...? И дали имате искуство со чајов ...
Me snimaa super pominav rez za 1 nedela uff koga ke pomine so dusa cekam da go zemam i se nadevam oti pak ke bide vo red hipofizata
http://hypothyroidmom.com/hashimotos-disease-the-infection-connection/ Ако смртта има вкус, тогаш има вкус на чајов. Отров горчлив ради пелинот. Не знам дали некој издржува да го пие во толкава количина во еден ден. Јас го земав, ама се зезнав. Го имало на битпазар на некоја тезга на некој тревар и пет пари коштал. Така како што ќе ти ги даде количински тревките, ги ставаш во блендер и ги ситниш да станат хомогени и по две супени лажици во два литри вода, и се процедува, целото се пие во еден ден. Ама... ако можеш.