Претпоставувам поради тоа што хормоните се во ред. Не ме фаќај ептен за збор, немам лично искуство, ама мислам дека ако се токсични тие би лачеле повеќе хормон. Вака при контрола со ехо ќе следат дали има промени кај нив. Инаку тие може и сами од себе да се изгубат.
Ama mojot problem bese so hipofizata ne so tiroidata hipofizata se sirese i napravi problem na stitnata zlezda moite antitela bea ok
ako e Hashimoto - nemoj podobro. Ako e hipotireoza, slobodno. Jas go piev dolgo vreme...mi pomogna taka malku, da kazeme od 100% simtpomite gi namali na 90%
Дали некој пробал диета составена од нутриционист според комплетни анализи на крв и тироидни хормони ?
Нема таков во државава, билив ми. Бијонсе, те читам што пишуваш, можда си на почеток па мислиш дека е така како што ти претпоставуваш, може не можеш да прифатиш. Направи го тестот прво за недостаток на јод. Со стапче за уши мачкаш повидон јод на раката од внатрешната страна, три линии,една многу тенка, една средна и третата најдебела. Ако сите три ги нема до сабајле, значи имаш недостаток на јод. Ако само првата ја снемало, тогаш имаш доволно јод. Ај ќе го најдам моментот зошто и како се прават цисти и чворови од јод кај хашимото. Многу јод внесуваш покрај еутироксот. Без разлика што била во прашање хипофизата. Може да си направиш вештачки хипер или да добиеш срцебиења. Одлучи се за едно само и терај така.
@Lilit Има двајца. Една во Прилеп - нутривита а другиот е во Битола. Ги контактирав месечна програма чини 1000 ден.
а,ти одговараш на некој член погоре...извини, ама пошто не ставаш цитати некогаш не можам да те пратам поздрав...
ајде ти си членка со голем број објавени мислења, треба веќе да знаеш и да цитираш и да означиш некого во порака со @ пред корисничкото име... а за јодот, јас на пример немам никакви проблеми со внесување и на поголеми количини, ама кај мене е хипо, не хашимото
...сакам да ми кажеш како го разбираш или поточно како го преведуваш тоа што го постираш ? еве на пример почнуваме од првите реченици - ,, Having the right amount of iodine is important for thyroid hormone production ...And too little is the most common cause of hypothyroid problems worldwide, ? пиши