Па немав стрес некој над нормалното. Плус ако продолжи вака ќе останам без коса дефинитивно! Најмногу ми е за тоа. Пак ми касни циклусот. Ќе испитам прво антитела да видам шо ќе кажат.
Мене тироидниот хормон супер се симнал под 4, а ми беше 8... антителата 600 ми беа, сега последен пат 188 (но терапија 50мг појачана веќе 5м, а пијам еутирокс некаде 10м). Еве овој месец едвај добив со апчиња, незнам овој пат што е работата, можно е и од толку антителата пак да доцни...
Feminki da prasam slednoto. Imam jazli na tiroida od koi edniot pogolem i redovno go sledam. Dokolku uste porasne ke treba operacija no zdravje za toa ponatamu. Inaku hormonite mi se vo red ama pak imam dosta od simptomite kako zgolemen apetit, pagjanje kosa; tahikardii i mnogu nervoza. Citam ama neznam dali e mozno da imam hipo/hiper so ogled na toa sto rezultatite se ok.
Imam problem so tiroidna zalezda i treba hirurski da se otstrani poradi cvorovi me interesira ima li nekoj iskustvo so toa i nekoj sovet okolu operacijata
Така ти кажаа дека треба хирушки да се отстрани,поради чворови? Јас имам и веќе втора година се прати и никој не ми кажа дека треба хирушки да се отстрани.Треба само да се прати а хормоните ми се во ред.
Majka mi imase cvorovi na nea i rekoa oti treba samo kontrola na 6 meseci da prave mojata dr i go rece ova
Мене ме интересира што кога антителата се ниски? Испитував на клиника има ранг од 20-40 дека е нормално а мене ми се помалку од 20 ( <20). Веќе две години пијам терапија, но до сега немав испитано антитела,никој не ми рекол. Во разговор со колешка со ист проблем, ми посочи да си ги испитам бидејќи ако се високи правеле беља....а што може да направат кога се ниски?
Да се јават тие што имаат дијагностицирано нодули на тироидната жлезда, живи-здрави сте? Ама подолго време некој што ги има, да знам дека нема да прават проблеми на подолгорочен план Јас имам дури 3 нодули од по 3 и 4 милиметри, имам 24 год.