пред да ми се открие хипотироза, нагло почнав да се дебелеам. 3 недели сум на еутирокс 25мг, и имам чувство како да ми е забрзан метаболизмот. какво е вашето искуство со процесот на слабеење со хипотиреоза и терапијата?
Da znaev koja e tajnata i od sto se namali ke spodelev so zadovolstvo...no vistina neznam sto namaliv stresot vo toj moment koga bev spremna za operacija kaj sto endokrinologot me sovetuvase da ne pravam i bese edinstveniot sto mi kaza deka ke se namali ,posle odenje kaj nekolku doktori koi tvrdea deka nema.
На колку време вообичаено се прави ехо на тироидата? Јас како што гледам по извештаиве сум правела еднаш годишно, сменив докторка, втор пат кога отидов кај неа пред некој ден ми вика штом до сега се било во ред (според извештаите) нема јазли, промени итн, а и резултатите од крв/хормони се добри нема потреба да се мачкаш, млада си ти?! Ако има некоја промена може да се види и преку лабораториските испитувања? Дали силно пулсирање на вратот може да е поврзано со тироидната жлезда? Вака ми беше пред една година можеби, еве денес пак почна , многу е непријатно Станува збор за оваа „жила“ што е изразена и на сликава:
...штитна жлезда во средина на вратот, а десно и лево каротидни артерии кои го снабдува мозокот со крв, редуциран довод на крв од различни причини претежно дискутабилно за млада особа , но денес веќе нема граница на болести за ,,млади,, и ,,стари,, ... доколку е привремена болката може да биде од различно потекло , дури една промаја може да даде такви болки и воопшто нема место за паника ( пулсирање означува и покачен кр.притисок или покачено срцебиење) кое исто може да биде од различно потекло , но ако болките се јаки и зачестени треба да се превземе посериозни мерки и посета на соодветен специјалист, http://www.meganewsweb.com/en/news/breaking-news-model-playboy-skonchalas-posle-seansa-massazha зашто во светот има различни примери како што беше примерот со плејбој убавицата болката на врат која фатално ја чинеше погрешната масажа на тоа место !
Ne mi preci vo nisto. I hormonite mi se ok. Ispituvanja... Sistina, Atikor, Drzavna itn Bitno e da ne raste, ako porasne uste malku ke treba operacija.
Антителата ми се во ред, немам Хашимото. Иако ми олесна, сега сум уште поразочарана поради фактот дека ми паѓа косата уште повеќе сега, а се уште не е најде зошто. Уште на 12ти сум на последна проверка на хормоните, и ако ми се океј ми рече докторката дека не ми е од тоа. Железото ми е во ред. Ќе одам пак на гинеколог на проверка. И не можам веќе во депресија паднав ексик. Косата ми е значително намалена, и нови влакна мали ми паѓаат......
Anja. Posto e megu poslednite sto bila na patofiza ( Nuklearna) na klinika. Kazimi vo колку casot e najdobro da se bide tamu. Posto prv pat odam pa da znam kolku ke ostanam. A ne sum od Skopje. Ти благодарам од напред.
Ако е до мене прашањето,можам да ти кажам дека нон-стоп има гужва Јас првин бев околу 12-12.30 на пладне имаше многу.Сабајлето отидов во 8 сабајле и повторно имаше гужва,завршив за 2 саати.Нема мој термин,така да се чека со бројче. Во секој случај,најдобро е да дојдеш одсабјле во 8ч.
Да за тебе беше прашањето Ама сум згрешила. Имам јас приоритетен. Ќе гледам да бидам пред 8. Дали пиеше терапија . Или после си се напи апче.И прво боцкаат. ? А резултати кога даваат. И кој Доктор и кога ги прегледува . Извини за многуве прашања. Иначе јас бев нешто со Тсх од 4 до 6. Па почнав Еутирох од 25. Па стигнав до 3.1 и плус диета држев . И као докторот што ми е тука вика ако ти е пак вака 3 или помалку може и да го прекинеме еутирокс. Па затоа сакав да одам на Патофиза за Повисоко мислење.
Нема проблем,слободно прашај.И јас имав приоритетен,но нема мој термин и си чекаш на ред. Јас не примам терапија,хормоните ми се во ред,имам две чворчиња,едно 9мм.и едно 3мм.Прошлата година во септември ми ги открија и сега одам само на контрола,за да се пратат чворчињата. Кај Др.Венјамин Мајсторов бев и тоа првпат.Откако ме погледа на ехо ми земаа крв за испитување на хормони,а резултатот го даваат за 7 дена. Во резултатот е наведено,контрола за 365 дена (1 година)
Нема врска. Последен пат бев во 11 - со приоритетен, затоа што контролата си ја заборавив. За пола саат бев примена. Баш се гледаат термините по саат, бројчиња веќе нема - укинати се од февруари - март годинава. И те викаат по име, ако имаш закажано термин може да чекаш најмногу 15-20 минути.
Ne i jas bev so god tamu i ne guzva do nemaj kade i sega me ispanicija vo maj koga mi pravea kontrola e hipofizata pak ne ti e vo red stom tiroidata ti se namaluva a nema vrska i hipofizata i tiroidata si se ok a drugo na endokrinologija znam da zavrsam i porano od terminot a tamu sum cekala ehee