Tsh za bremenost treba da e pod 2,5 moj sovet ti e zakazi kaj drug endokrinolog za dva meseci napravi kontrola pak
Пред неколку месеци бев на преглед за тироидна. Докторот ми рече дека имам чвор, кој после лабораториската анализа на TSH, T3, T4, Anti - Tpo i Tg. Меѓутоа, мене ме загрижува фактот што anti - tg i tp се ниски, под нормала. Никој не знае да ми каже што тоа значи, а јас имам проблем со гушење, анемија и температура веќе неколку месеци со ред. Дали треба да одам повторно и да направам дополнителни анализи, бидејќи не се чувствувам добро? Докторот тогаш кога бев, ми рече дека од време на време треба да доаѓам на контрола за проверка, но дека сега за сега не треба да пијам некакви лекови. Ве молам за помош, дали има потреба за грижа?
Ako se pod normala ne e nisto loso e ako se nad normala a cvorot se sledi na 6 meseci a tsh kolku ti e
Не помнам вредности, но интернистот рече дека треба превентивно да одам на контрола за неколку месеци за да се следи состојбата со јазлите.
Со тахикардија како стоите? Стално ме прашуваше др и никогаш не сум имала. Сега е прилично зачестена. Совет некој, пиете нешто дополнително за тоа?
Дали некој пиел таблети за контрацепција а има проблем со тироидна.. ? Сте имале вакво искуство и што рекол лекарот?
Јас сум речиси сигурна дека Јасмин таблетите ми ја пореметија тироидната. Докторите нормално не се сложуваат.
Јас порано пиев еуторокс и се беше во ред ама сега уште пијам јасмин и ќе појдам на ендокринолог да видам што како страв ме фаќа
Некој кој има оперирано јазли или нешто др.поврзано со тироидната, имавте ли претходно некакви симтоми пред да ви откријат на ехо? Јас неколку дена имам чувство како некој да ме дави, нешто како да ми смета на вратот, до сега ехото ми било уредно без наоди, а и вреднистите се секогаш во дозволени граници, обично околу 3..сега до март чекам да ме викнат за ехо ама нешто паника ме фати..не знам грло ли е нешто со тироидна ли се има искомлицирано..некој со слично искуство?
Едни викаат едно, други друго, трети трето... По интернетов. Се изначитав се и сешто, останува секој да си верува на она шо си сака )))) Прво читав и слушав мислења дека од хипо се здебелува, последно што чув од лекар е дека не е точно... А претходниот лекар рече ДА, може, и дека со примање на терапијата ќе почне слабеењето. Лудница.
@lilly57 јас сум хипо хашимото, значи сум со терапија неколку год. Немам др.симптоми освен нелагодност во грлото, во исто време ме боли и грлото настината сум и затоа не можам да разграничам од што е. А за ехо како што пишав, до март ке биде направено, чекам да ми јават точен датум, така функциунира овде.
Провери си и ТСХ Т3 во некоја лаб што дава најсигурни и прецизни резултати.Добро знам како функционира здравството гледам секој ден што се дешава.Само тироидната не се занемарува, и најмал симптом поврзан се испитува детано.Среќно и се надевам ќе биди се во ред.
Zdravo. Pred skoro godina mi otkrija hipotiroidea, seuste sum pod terapija megjutoa pak se pojavi tahihardija koja ja nemase odreden period I problem so telesnata tezina. Bi sakala nekoj da mi kaze sovet koj go ima istiot problem kako jas. Odnapred blagodaram