почнав со терапија на еутирокс првите 5 дена ми беше 1/2 потоа 3/4 , потоа едно цело, па после 1 цело и 1/2 треба дали може од терапијава да ми се поремети циклусот оти веќе неколку дена ми касни или од нешто друго е ?? хеллпп и ве молам искусен и добар доктор кажете ми приватен кој мислите дека е во систина некој или др костурски битола ? ми дадоа терапија и после 3 месеци пак да испитам за колку време од прилика ќе се намали со апчињата за да се врати во нормала ?
Многу веројатно, всушност и тоа е еден од симптомите. Не се грижи, со терапијата би требало и тоа да се регулира.
И јас како тебе исто имам тахикардија и ми се зголемува телесната тежина,имам хипотиреоза,некој период сум подобра,па после пак лошо и така во круг еве скоро 7 години....искрено,пиј си ја редовно терапијата што ти е препишана,друго чаре скоро и да не нема
Јас имам хипо и контролите си ги правам во Систина, кај Др Црцарева, на нуклеарна медицина. Презадоволна сум од стручноста, но и карактерот на докторката.
Jas uspeav da se izboram da mi ja namalat dozata na eutiroks. no ne mi ja namalija samo zaradi ivf seto ova sto go imam pisano prethodno se sto pijam mi pomogna da pocne tiroidata da mi se sreduva
redovno pijam eutiroks, mi dadoa I metformin koi ni gi pijam bidejki pri konsultacija so dr doktor mi kazaa deka ke mi go namakat sekerot na 1,2 I resiv da go smenam endokrinologot. imam zakazano kaj drug naredniot mesec I se nadevam deka ke mi pomogne. vo megjuvreme pijam maka vo prav, se osekjam poubavo, poenergicno, samo tahikargijata mi pravi pravi problem I tezinata. neznam dali hronodietata ke mi pomogne da se vratam vo normala. ako nekoj ima iskustvo so hronoto neka mi pise. pozz
Pacientka sum na Dr.Karanfilski. Hipertiroidna sum. Se lekuvam 7 nedeli. Sakam da go smenan. Dr. Brankica Krstevska, da ili ne?
@anita123 И мене ми се поремети циклусот кога почнав да ги пијам еутирокс, од нив е. Инаку одам кај др Костурски во Битола, доста добар доктор.
jas seuste ja iam I pocnav da pijam propranol 1/4 I se smiruva samo sto jas gi pijam koga ke pocne tahikardijata.
0.90 e. Во граница на нормала е. Ама ако ти е за забременување треба да ти е околу 2. Ќе ти каже лекарот најдобро.
Antitelata postepeno si se namaluvaat so soodvetna terapija. Ja gi imav 707 duri.. No poso imam hipotiroidea i piev eutiroks i sega posle godina dena duri na 8 samo mi se..
Пишав пред некое време ама не добив одговор, некој со јазли или некој кој е опериран на тироидна да ми објасни дали имал симптоми или едноставно на ехо е откриен проблемот..јас уште чекам за ехо и нај веројатно ќе идам на приватно, не можам да мислам повеќе. Ако некој сака да ми објасни ке му бидам благодарна. Матичната рече можно е да е воспаление на грло, пошто ми е црвено, можно е да се јазли или чворчиња, овде се нодули или воспаление на тироидна. Ова последното ме збуни, какво воспаление кога јас сум веќе хашимото ?
Што улога игра витамин D, како е поврзан со тироидната? Гледам по некои групи членките го употребуваат често, како се испитува?
Na endokrinologija I na klinicka biohemija go ispituvaat vit d oti on e vsusnost hormon steroiden hormon