не пиев никаква терпија после година на контрола го немаше тој јазол да видам на документитете колкав бил па ке ти пишам
Сакам да одам на приватно за тироидната пошто не можам повеќе да чекам. Дали морам да одам со резултат од крв, од вредностите, или и така ќе ме прегледа? И уште едно прашање, дали некогаш осеќате како печење во вратот, на допир не ми е сува кожата ама така ја осеќам како сува,како некое печење од алерѓија а нема ништо видливо?
Dali samo koga se pokaceni antitelata (kaj mene se 350)treba da primam terapija? Drugite hormoni se site vo red. Inaku mi nsjdoa i mal jazol koga bev na internist. Sovet i. Preporaka za endokrinolog
Дали е можно вредноста на тсх да варира многу за краток период? На 22.01. испитував хормони, беше 5,68, почнав со Еутирокс 25 една недела, после тоа 50. Вчера проверував хормони, тсх е нормален 1,44. Можно е за толку кратко време да се нормализира или се случува да скока горе-доле? Јас уште си ги осеќам симптомите, и некои плус претходно што не ги осеќав, па резултатот искрено ме зачуди ептен. Имал некој слична ситуација?
@green.eyes јас имам високо тсх и антителата ми се многу високи а немам никакви симптоми,немам ни тахихардија ни гушење осеќам, ни замор ни ништо а сее ми се многу високо ми рекоа дека е почетна фаза од стрес а хашимото дојде -Намалена функција на тероидната ми е дали земате некој витамини освен селен и еутироксот? :/
Можно е . Мене ако вчера ми беше 3,1 , денес ми е 2. Тек па за месец ипол па и со терапија. Проверувај на 20 дена
@anita123 , јас само Еутирокс земам, селен никој не ми препорачал Ќе купам деновиве. @Bubce38 , ќе одам утре или задутре на ендокринолог со резултатите, денес пак ме боцкаа за антитела, немало реагенси вчера, денес да, па ајде наново боцкање Ќе видиме утре што ќе кажат резултатите, јас барав пак да се провери се’, мене некако неповерливо ми е толку да ми паднал тсх, уште си имам мака од симптомите
Здраво, ќе може ли некој да ми каже дали овие резултати се во нормала, инаку сум на Еутирокс 50 мг секој ден THS-1,941 (0.38-4.31) FT4-1,09 (0.82-1.63)
Јас незнам зашто маричниот не ми даде упат за ендокринокогија туку на интернист ме прати прво поради ниско тсх па он да ме упател. Зборовите му се нее страшно ама да си бидеме сигурни.