Тоа е многу ретко и обично завршува со спонтан. А и да продолжи дискутабилен е развојот на ембрионот. Може да се роди со вродено хипо. Има начини како со соодветна терапија. Јас не би се ни обидувала со високо тсх. Не е одговорно.
. Profesorkata denes me gledase i mi rece deka cvorot treba da se prati dali ke raste. Nema potreba sega od biopsija. Dali znaete nekoj priroden lek za namaluvanje na cvorceto?
Тироида за чудо одлично и трајно стабилна без лекови. Кој рекол дека е доживотно - лаже. И нова ситуација - предијабетна состојба со катастрофа крвна слика и ниски триглицериди и масти. Што и да ќе значи ова...утре ќе видиме. На гладно повеќе од 12 часа шеќер 7...
Девојки да ми предложите асален ендокринолог било на државно или приватно во Скопје.Поздрав и благодарам
Приватно кај Каранфилски, мене многу добар впечаток ми остави докторот. Е сега, во поодминати години е, не знам како се држи. Јас бев пред 2-3 години. Сум била и кај Катерина Адамова на ендокринологија, ама само еднаш и многу незаинтересирано ми делуваше. Ама тоа е мој впечаток од еден преглед. Сега одам кај Ивица Смоковски исто на ендокринологија, и досега сум задоволна. Ми посветува внимание и ме сослушува кога сум на преглед, што ми е многу важно.
ima li tuka nekoj koj dolgi godini ima hasimoto i dali treba da se operira hasimoto ili moze da se umre so toa me interesira dali nekoj ima dolgi godini hasimoto a ja nema operirano tiroidnata?
И јас еве скоро 4 години сум кај др. Каранфилоски и сум задоволна, бременоста ми беше супер. Но веќе докторот е стар и не е тоа што беше па сакам да совет/препорака за каде да продолжам?
Likit ima pravo ...jas imav dva spontani zaradi tiroidnata bidejki ne znaev deka imam hipoturoidizam..potoa se leciv i seuste se lecam so eutiroks i sega sum bremena 24 nedeli Golemo vnimanie na tiroidnata zlezda
ima li tuka nekoj koj dolgi godini ima hasimoto i dali treba da se operira hasimoto ili moze da se umre so toa me interesira dali nekoj ima dolgi godini hasimoto a ja nema operirano tiroidnata?