Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тироидна жлезда

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 1 декември 2009.

1. Lana&

Lana& Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Zdravo,nova sum na forumot.Treba da pravam operacija na tiroidna,znaci jazol pogolem od 6sm. Bev vo Remedika kaj Arsovski na konsultacii,da zakazam za operacija, pa ako moze iskustva od operacija,i preporaka za hirurg.

2. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    5.741
    Ne znam kako stois finansiski za da se operiras vo remedika. Na drugarka moja majka i ja operirase arsovski i super pomina.
    Prasaj dali na klinika operiraat kondov ili spirovski tiroidna.
    Drugarka moja se operirase vo ljubljana.ne sum ja prasala kolku plati. Ako te interesira mozam da prasam. Pozdrav i so lesno.
    Odi na patofiza kaj profesor dr. Daniela miladinova dokolku mozes preku vrski za da te vidi i taa i da ti preporaca hirurg.

3. Lana&

Lana& Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Spiroski operira ama kolku sto znam i toj bara pari i treba vrski da se faka ,jas se mislam dali kaj nas vo privatnite ili vo Bugarija,mnogu se operiraat nadvor i zatoa nemozam da se odlucam,go falat Arsoski i jas bev kaj nego na konsultacija samo gi vide snimkite od eho i vika treba da se izvadi mnogu e golemo ajde da zakazeme operacija,ama mene me plasi neli vikaat vo leto ne se pravi poradi infekcii i krvarenja,ajde prasaj ako mozes kako e Arsoski dali e dobar ,izvini na dolgiot post i blagodaram mnogu

Za remedika mi rekoa 143000,toa e kaj nas samo da si ja zavrsat rabotata kako sto treba da nema komplikacii

Последна измена од модератор: 16 јуни 2018
  4. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    5.741
    Arsovski e odlicen.
    Proveri vo bugarija kako e so ceni.
    Mislam deka taa cena sto bi ja platil vo remedika bi ja platila vo sofija ili ljubljana. Proveri pred da zakazes kaj nas.

5. Lana&

Lana& Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Vo Sofija e mnogu poevtino ama maltreriranjeto da odis tamu ne e samo pregled,pa operacija,posle toa kontroli isto ke dojde,bitno hirurgot da e dobar parite sekako ke si gi dademe.Ti blagodaram mnogu za informaciite izgleda ke ostane kaj Arsoski da odam ima dosta pozitivni mislenja za nego

Последна измена од модератор: 16 јуни 2018
    На riba79 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.847
    Лана и јас имам јазол околу 5-6см и ми препорачуваат да го вадам,ама прво да родам па потоа подобро било да се чепка после.Една познаничка правеше операција во систина и добро помина,но ме вели јас повеќе онака естетски и малку ми сметаше а разлика не осеќам потоа.Дали е неопходна таа интервенција или подобро не чепкај ако не смета?Поздрав и секое добро

7. Lana&

Lana& Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Zdravo Martka, e sega vaka da ne te plasam ama toj jazol sto raste kolku i da ne smeta kaj nas pomladite moze da napravi komplikacii i da ja smeni strukturata zatoa treba da se izvadi,toa mislenje go imam od nekolku doktori plus kolku e pogolemo tolku potesko e za vadenje,i jas veke nekolku godini ja izbegnuvam operacijata ama kolku porano tolku podobro,hormonite celo vreme mi se vo red, à mi smeta na goltanjeto i disenjeto,posebno koga sum nervozna,pozz

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.612
    Дали на некој му препорачале да внесува екстра јод?
    Медицинската сестра ми ги прочит резултатите, рече ок се, да не пијам веќе еуторикс. Треба да внесувам јод, но детали кога докторот ќе се врати од одмор |(

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    5.741
    Drugarka
    Moja drugarka piese jod. Bese hiper so godini. Otksko go ispi jodot na klinika veke 5 god ne pie terapija. So jodot kaj nea se normalizirase tiroksinot.otksko go ispi jodot 3dena ne smeese da bide so mali deca i trudnici..

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  10. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.612
    Да не знаеш зошто не смееше да биде со мали деца?

11. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    5.741
    Radi radioaktivniot jod koj go piese.toj im smeta na mali deca Prasaj go najdobro tvojot lekar.
    Jas znam svekor mi koga se snimase so kontrast i piese jod radi snimanje na koskite isto jas bev trudna i ne odev nekolku dena a ni moeto dete ne smeese da odi.
    Konsultiraj go tvojot dr. okolu ova sto jas go znam kako podatok od pred poveke od 5 god.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  12. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.612
    Леле, сите три деца ми се под 3 години :(
    Ај може обични таблетки некои треба :whew:

13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.231
    Допаѓања:
    181.604
    Мене не ми е јасно, ако има ваква опција со пиење јод, зошто докторите не ја кажуваат, туку даваат еутирокс? Инаку јас сум заинтересирана. Здравје, понатаму планирам да прекинам со еутирокс и да пробам со мед и млади ореви. Иако, може и ќе се среди само тсх-то, бидејќи сега првпат во бременоста пијам терапија.

На Martka и danichap им се допаѓа ова.
  14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.612
    Третава бременост ми се поремети тироидата и започнав со еуторикс.
    Се породив, и 3.5 месеци веќе, не пијам.
    Сега наводно тсх било добро(3) а и другите резултати(ова медицинската сестра колку што кажа) само јод ми требало.
    Како одлучуваат кога јод кога еуторикс не знам.

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.231
    Допаѓања:
    181.604
    Пред две години самоиницијативно проверив тсх и испадна зголемено. Тоа беше една и пол година после пораѓај. И најчудно, со секоја наредна проверка, тсх паѓаше, без терапија. Сега случајно на почеток на бременост закажав и тсх покачено, фТ4 под долна граница и пијам еутирокс од 25 мг цела бременост досега. Се надевам дека ќе се среди и кај мене само од себе (fingers) А дали веднаш ги прекина после пораѓај и со одобрение на доктор?

16. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.612
    Кога го допив пакетчето, баш после пораѓај, без одобрение од доктор:tmi:.

17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.231
    Допаѓања:
    181.604
    Нема да те карам, и јас така планирам да направам :rofl: И сега со време сум кнап, особено со упативе овде, а не па со мало дете и бебе. Една проверка во лабораторија и тоа ќе биде тоа :makeup:

На Melinara и danichap им се допаѓа ова.
  18. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.612
    Мислев да одам одма после опоравувањето по лекари, ама кој попрво, лудо беше овие неколку месеци кај нас... па сега дури стасав на дневен ред. Чекав да се стопли:rofl:.
    Да доев ќе бев поодговорна.:|

19. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    5.741
    Nemojte sami da prekinuvate ili namaluvate terapija. So hormoni nema igranje. Cel metabolizam hormonite go reguliraat.
    Danicap drugarka mi piese tecnost - jod ne bea tabletki.
    I mojava drugarka ima 3 deca i ja prasaa pred da pie dali planira uste da ragja. Pozz i so lesno

На Meckicja и Cosmi им се допаѓа ова.
  20. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Jod ne smeat da pijat tie sto se so hasimotov sindrom mislam I za nego najubavo e sovet so Dr I pred da piete ispitajte antitg I antitpo