Mnogu mi pomogna Natural Medicine Clinic koi moze da gi najdesh na fb. Ima videa koi raboti moze da gi jadesh za da se namali jazolot a koi da gi odbegnuvash. Duri ima i kako da si prigotvish i smuti za doruchek. Za zen shen i sargasum algata koja ja baram ( ja ima vo apteki vo Srbija... bila vid na kafeava alga od atlanskiot okean) od internet. Ne znam dali e od ishranata no se namali 3mm za 2 meseci.
Super. Jas pak citam za caevi od ajducka treva deka treba da se pie, kopriva. Ke proveram uste ednas i ke pisam tuka. Imase i eden lek so list zelka na koja se stava na vratot kade e zlezdata so cveklo rendano so med da prenoki. Zlezdata treba da se macka i so sok od kromid(rasecen na sredina kromidot). Fala uste ednas.
Da algite mnogu pomagaat posebno kaj hipotireoza jas sum so hipotireoza I pred bremenost piev hlorela alga slicna na spirulina kelp ili kombo algi I fucus vesikolosus kafeava alga koja mi ja nosea od svajcarija da napomenam ne sum hasimotov
Zdravo Meckicja Dalí mozes da mi pratis slika od kafeavata alga od svajcarija sakam da poracam da mi donesat.
Nesto ne mi finkcionira kamerata se vika fucus vesikolosus neka ja baraat pod toa one vo forma na sprej
I kako se koristi,jas ke se operiram na 10,pa sakam posle toa ,zosto ke mi ostane desniot lobus a i na nego imam mal jazol,ti blagodaram mnogu
Epa t3 e.5.13..a do 4e dozvoleno...I ova sto znaci pod 10 anti Tpo..<10....a od 10-35..e..prv Pat proveriv.....sto e toa anti TPO..
Т3 има малку покачена вредност, но тоа што TSH е 1.57 укажува дека Т3 е веројатно само моментално покачено, во моментот на проверка. Доколку TSH беше помеѓу 0-0.5, тоа веќе ќе беше сомнително за хипертироидизам. Анти-ТПО се антитела кои ако се покачени би укажале дека постои автоимуна болест Хашимото. За нив во глобала е подобро вредноста да е што пониска. Засега навистина не гледам нешто сомнително во резултативе, а за да бидеш сигурен, можеш по три месеци повторно да ја провериш тироидната. Секако, за сите сомневања консултирај се и со матичен или интернист, ова погоре е само мое мислење.
Zdravo Nova sum na ova pole, pred 5 meseci mi otkrija cvor na desniot lobus pod 1cm bese ,hormonite vo red i nemase potreba od terapija. E sega koga bev na eho jazolot mi e 1.51cm vo dolzina znaci duplo mi e porasnat. Doktorkava sto me tretira internistka mi veli deka ne treba nisto da prevzemam demek ne e strasno nema potreba da odam na endokrinolog. Jas se konsultirav so nekoja doktorka od Sistina i so edna druga internistka i tie vikaat nad 1cm stom e punkcija iako hormonite se vo red. Ve molam za mislenje.. Ne znam dali za tolku kratko vreme od koga go otkriv problemot da odam na punkcija? Izvinete na dolgiot post...
Душичка ќе одиш кај Др Даниела Донева од 8 ми септември сакаш со упат сакаш приватно др-ката е ептен стручна и имаат опрема и ќе те насочи што понатака да не луташ.Иако хормоните се во ред имаш промена која треба да се види.Од срце ти ја препорачувам оваа др нема да згрешиш.Иначе и јас имам јазли и обично се пунктираат ама твојот не е голем,ама во секој случај појди кај докторкава нема да згрешиш.Поздравче
Bas ke ja pobaram doktorkata, sakam da pojdam kaj nekoj doktor strucen za problematikata. Internistkata gledase na eho vika nema punkcija e sega ovie dve sto vikaat punkcija me isplasija zatoa pobarav vase mislenje. Fala mnogu ke ja pobaram doktorkata.