Здраво. Ви се случува ли деновиве да сте задишани и потешко да земате воздух бидејќи промена на време башка спарно.. Имам хипо и баш како некој да ме стега за врат осеќам овие 3 дена
Mojot jazol e 2 sm i ne mi preporaca punkcija dr Daniela na patofiza. Mi rece ke go sledime dali ke raste za 6 meseci. Istoto mi go kaza i kardiologot od zan mitrev koj mi go otkri. Rece beningno i treba samo da se prati. Odi na patofiza da te vidi i bez panika. Pozdrav
Здраво сакам да ве прашам дали некоја од вас има правено тенко иглена биопсија на тироидна жлезда, каде колку ве чинеше и дали е болна процедурата?
Јас правев на клиника за цена не ми текнува беше нешто ситно но со упат од матичен лекар на праиватно не сум била.Постапката е со апарат не е рачно како убод од инсект.Не е болно.Секое добро
Ми кажаа дека многу се чекало за термин за на клиника ако мислиш на клиника за ендокринологија...а ти така само со упат од матичен и веднаш те примија?
На клиника се чека да.Јас останав бремена па во меѓувреме имав и спонтан и ме пратија на крв за тсх и имав и оток нели јазол и ме прими ја тоа на патофизиологија ако не грешам.Но можам од срце да ти ја препорачам Др.Даниела Донева од 8 ми септември,можеби ќе почекаш ама вреди за докторкава.За на приватно немам искуство.Секое добро
ima li nekoj na forumov koja bila bremena so hipotireoza jas pred bremenosa piev 75 sega pijam 125 30 nedela sum dali poslem poragaj vi ja namalia dozata? po kolku vreme oidove na kontrola poslem poragaj? i dali so doenjeto ima korekcii na dozata?
Ja namaluvaat posle dozata po poroduvanjeto e toa posle kolku vreme se prave kontrola tocno nez jas sum 17 ned I tri dena bremena zavcera pravev kontrola I si teram so taa doza na eutiroks od 75 mg sest dena vo ned I eden den od 50 mg I vcera bas se smeevme so endokrinologot kako uspevam I vo bremenost da go drzam tsh pod dva I vikam pijam i femibion
Девојки треба да ја вадам целата тироида и прашањето ми е дали некој ја има извадено и како и што понатаму.Како се чувствува дали му е нормалњн животот дали има некоја потешкотија или .....Ви благодарам
Zacleni se vo grupata na fb,"moja stitnjaca tihi neprijatelj" ima mnogu vakvi slucai kade sto razmenuvaat iskystva. Pozdrqv i so lesno
дај боже ама имав еден спонтан и мислам дека е од неа .. докторот вика тешко дека ќе се износе ако има бременост
Zasto tesko ako se slede redovno mojata sestra rodi tri deca so terapija eutiroks I jas ete veke sum 18 ned bremena