дај боже да нема ништо чекам да направам тест после неколку дена доцнење за посигурно па ќе видам како ќе биде ..
@anita123 мораш веднаш на лекар да ти зголеми дозата..и да не си бремена очигледно не ти е погодена терапијата штом имаш толку висок тсх..среќно..
Zdravo Martka vo momentov pisam od remedika vcera se operirav i super pomina operacijata i eve se normalno ne se plasi sekako deka ponatamu imas normalen zivot pozz i so lesno
Душичка,мило ми е што све помина во најдобар ред.Ти посакувам брзо опоравување и се најубаво.Правеше кај Арсовски,најдобар бил и мене ме праќаат таму,па кога ќе сум спремна ќе одам,здравје Боже.Секое добро,ти благодарам
@Lilit ако не се лажам имаш пишувано дека си пред дијабетна состојба и дека не примаш еутирокс..како си сега, и што значи тоа пре дијабетна состојба, дали доаѓа со хашимотото, ако си запознаена и ако сакаш да споделиш..
Da kaj Arsovski i super operacijata traese okolu eden saat i denes cel den sum na noze vo kafeterijata kafence dva,tri pati kako da ne sum operirana ic da ne se mislis.Fala mnogu Martka Ti blagodaram Verba tebe i na drugite clenovi bidejki mnogu mi pomognavte vo izborot i mi dadovte poddrska
Вредноста колку треба да изнесува на шеќерот за да се каже дека си во таа состојба и како се третира?
дали некоја има искуство со висок тсх а да останала бремена ? и како помина сето тоа ? мене ми е тсх 28 мн висок а само што дознав дека сум бремена
@anita123 колку мг.пиеш еутирокс, што ти кажа гинекилогот во врска со тоа? Мораш веднаш да зголемиш доза и барем додека се стабилизира да внимаваш многу на исхраната, веднаш исфрли глутен, шеќер и повеќе да се движиш, така се поголеми шансите да го забрзаш намалувањето на тсх..реално треба месец дена од промена на терапија да почне да делува ама мораш да пробаш..а природата е чудо, некогаш и се да е во ред може да дојде до спонтан, некогаш пак самиот организам си се заштитува и изборува со такви компликации..само морате заедно со докторите да реагирате веднаш..
да веќе бев и оваа доза ми е дадоа а тсх ми 28 дај боже се во ред да биди за еден месец под хитно на контрола сум , не знам дали е нормална дозава 75 ми е е дадоа , или од 100
Мене ми се чини малку 75..јас во шемата по која пијам имам 75 со 50мг а тсх и кога ми било највисоко ми било 5..ако си во можност барај и второ мислење..
Наздравје кафенце и тука сме за помош и да си се консултираме и да си помогнеме со нашите искуства.Поздравче и уживкај секое добро