Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тироидна жлезда

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 1 декември 2009.

1. Rosse56

Rosse56 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Na mene koa doznav deka sum.bremena piev euriroks 125 ginekologo mi rece dovolno e ne brzaj da videme.prvo srceva reakcija , za tie 2 nedeli dodeka cekav src reakc mi se pokaci na 15 tsh ama.sreka nemaae nikakvi posledici na plodot

Oa e mn visoko tsh ne e dobro za plodot za razvoj na mozokot ako si veke bremena, tsh e biten za razvoj na mozokot kaj bebeto

Zdr i jaa treba da se operiram.seuste se mislam.kade, a sto bese pricinata kaj tebe za operacija , jas pijam eutieoks hormonite se ok , nemma jazli ama mj e golema i se mn davam od hranata i mi predlozija operacija

Последна измена од модератор: 31 јули 2018
  2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    So tekot na vremeto ke se small ako redovno pies eutiroks I ako posle ispivanjeto na apceto pola saat ne jades nisto jas I kafe ne piev duri si cekav pola saat da pomine pred da ostanam bremena sega voopsto ne go podnesuvam kafeto

3. Rosse56

Rosse56 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Ama jaa piam eutroks 18 god i mesto da se namaluva zlezdata mi otekuva i mi pravi problemi pri goltanjeto

Zdravo jas treba da se operiram da ja vadam celata tiroidna zlezda , sea me zbuni ima li nes vrska prolaktino so vadenjeto na zlezdata, znam deka toa posle e problem za zabremenuvanje, plis odgovor oti veke nz so da naparavm, a za operacija se.mislam.megu bugarija i slovenija

Zdr jas treba da ja operiram.cela tirpidna bidejki imam.problem.pri goltanje se davam.od hranata, sega me.zbuni so prolaktinot, ima li vrska od koa ke ja izvadat zlezdata deka prolaktinot ke mi se poremete, veke nz so da pravam stvarno,prolaktino prave problem za zabremenuvanje

4. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Роза и јас треба да ја вадам целата тироида и не знам што да правам.НА ГОЛЕМА МИСЛА СУМ!!!Не сакам да ја чепкам оти е главна жлезда во организмот од една страна,а од друга........Размислувам дали би помогнала алтернативната медицина или кинезотерапија....Што отк

Што откако ќе ја извадам....Многу прашалници и немам одговор.Помагај......

Нека споделат искуство феминките што живеат без неа,ако има воопште такви.

5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Zasto moras da ja vades inace I mojata bese granicno golema ama sega e na dolna. granica so tekot na vremeto se namali

6. Rosse56

Rosse56 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    A so e pricinata za vadenje kaj tebe, jas nemozam da jadam se davam celo vreme , nemozam ovaka da funkcionirama od dr strana se plasam sega bidejki procitav deka praela problemi so prolaktinot .

Oti se davam nemozam.da jadam mi smeta

A ti imas li nesto jazli cvorovi ,zs treba da ja vades praeve li ti na tebe probl pri goltanje

7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Ako e I prolaktinot visok togas problemot e hipofizata kaj tebe ne e tiroidata nez dali si ja snimala hipofizata na magnetna rezonanca no ako ne si ja snimala snimaj ja

8. Rosse56

Rosse56 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Jas ne sum.imalaa problemi so prolaktinot duri za bremenost ostanav bez problem, prethodno lana pogore so postot me.zbuni deka otkako ja izvadila tiroidnata i se pokacil prilaktinot, zatoa vikam da ne mi se poremetat drugite hormoni otkako.le ja izvadam tiroidnata a planiram bremenost

9. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Да имам јазли......Има ли чаре за нив да се намалат без операција.

10. Rosse56

Rosse56 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Mislam.deka nema , svekor.mi imase jazli mu ja izvadija cela zlezda , e sega problemo bil so ne trebalo da se vadat tie nekoi paratiroidni zlezdi pri vadenjeto na cela zlezda bidejki ke imas problem so kalcium i osteporozoa do kraj na zivotot, zatoa mene dr mi preporaca ljubkjana samo.operacija tuka ne bidejki sme.nemale hirurzi od taa granka

11. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Па затоа не сакам да ја чепкам.Важна е....

12. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    пробај рецепт со мед и со чувар куќа имам слушнато 1 кг мед и 300 гр исецкани листови од чувар кучата

за 10 дена ми спадна на 6,4 од 100 мг, сега намалив на 75мг
    господ здравје треба да слушнеме срцева реакција и сега пак да испитам тсх
    дали е ризично и ако е ниско ?

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Zekicka

Zekicka Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2018
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Zdravo,dali ima nekoj iskustvo po prekin na eutiroks da oseka vrtoglavici i osporenost piev mesec ipol go prekinav po sto imav ogromen pritisok vo glavata i oteceni oci,sega mesec dena sum bez terapija ama imam vrtoglavici i sakam non stop da lezam nemam ramnoteza i nikako ne podnesuvam naglo vrtenje.Doktorkata rece posle tri meseci kontrola po prekinot,nemam drugi simptomi osven osporenost i vrtoglavica.Fala

14. Нас

Нас Нов член

Се зачлени на:
    26 јули 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Zdravo zenski, da ve prasam za preporaka za dobar hirurg vo stranstvo za otstranuvanje na benignen tiroiden jazol?

15. Нас

Нас Нов член

Се зачлени на:
    26 јули 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Zatoa sto i ne e bas taka bezopasno, se raboti za mnogu delikatna regija koja e mnogu vaskularizirana i tuka pominuva mnogu vazen nerv.

16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Tuka neli mozat da te operiraat preeska edna koleska mi kaza oti cela tiroidna zlezda I ja izvadile na torakalna hirurgija Dr dzikoski I sega uspesno se oporavuva

17. ilovemedicine

ilovemedicine Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    698
    Нема да се намалат,во секој случај треба да се следат со ехо 2 пати годишно доколку постои сомнение за процес (врз основа на ехо) да се направи FNA уште познато како и пункција.Оди на ендокринолог за да добиеш соодветна евалуација.Може да се размислува и за остранување на тироидната жлезда доколку постојат индикации според големина на јазли,васкуларизација,и други критериуми кои се визуелизираат на ехо.

18. Нас

Нас Нов член

Се зачлени на:
    26 јули 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Докторите во МК ги знам и знам дека се добри оператори меѓутоа во странство се специјализирани и ја работат баш таа проблематика и затоа сакав да слушнам искуства пред да се одлучам каде да се оперирам

19. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.529
    Допаѓања:
    5.684
    Koleska moja se operirase pred nekolku meseci vo Ljubljana.

20. Нас

Нас Нов член

Се зачлени на:
    26 јули 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Дали може да ја прашаш кај кој доктор се оперираше и како поминала? Ти благодарам